Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.12.14. 12:31 negymadar

Kurva kölök (RETRO 2010.elejéről) ( mai IPSOS felmérés)

Címkék: mszp fidesz jobbik karikatúra négy leszarom négymadár

"Egyértelműen a Jobbik a 2011-es esztendő nyertese, az év eleji 6-ról mostanáig 10 százalékra bővült a tábora. Soha nem volt még ilyen sok támogatója a nemzeti radikális pártnak, jelenleg 800 ezren vannak" IPSOS

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr983462833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zserbo 2011.12.14. 14:10:18

800 ezres létszám nem tükrözi a valóságot ,időközi választásokon a megmérettetésen mint ellenzék sokszor a parlamenti küszöböt sem éri el ,számtalanszor leszerepeltek ,csak nagy a hangzás rongyrázás.Tulajdonképpen a jobbik-t az mszp hozta létre a Fidesz buktatására, jobbikban húzódnak meg a csalódott bukott szocik szdsz-k ,magukat jobboldalinak állítják be ,Fideszre kiabálják a szoci nevet.Jobbik a nagy okos gondolaival az országot csődbe sodorja az adósság nem visszafizetésével , megszünnének a nyugdijak,bérek ,,,csak az Isten mentsen meg bennünket a jobbiktól ,kitörne a polgárháború.Nagy zürzavarban a jobbik vissza segítené a szocikat a hatalomba ,ha nem érné el a kormányzáshoz elég szavazatot koalícióra lépne minden nép megnyomorító baloldallal.

noormális 2011.12.14. 14:23:26

@zserbo: Ez egy igen gyengére sikeredett hozzászólás volt.

AlexM1983D 2011.12.15. 15:54:29

@zserbo: Azt tegyük szépen hozzá a korrektség kedvéért: az az időközi amire hivatkozol BP. 2. kerület volt, a többin általában megelőzte az MSZP-ét.

Silcon 2011.12.15. 17:12:31

Ezen nincs mit csodálkozni, a válság mindig erősítette a szélsőségeseket.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.12.16. 11:55:46

Ez igaz, de másik oldalról is érdemes megvizsgálni a dolgot. A jobbik megerősödése a vezetésben eddig nem kompromittálódott párt felé fordulás bután naív attitüdje. Itt kell megemlítenem azt is hogy a magyar választó következetlenségénél csak az ostobasága nagyobb, ez akkor is így van, ha most mindenki azonnal megsértődik - szóval ebből vezethető le a hektikus ide-oda szavazás, no meg a jobbikm megerősödése is.
Jobbik kell. Kell egy demokráciában, úgy 5-6%-on. Kimondja azt, amit a szalon vagy szalonképes(?) politikus nem tud, nem akar, vagy nem mer, de a tisztánlátáshoz azért kell. Segít(het) leleplezni sok korrupt és hülye helyzetet - és létével ijesztgeti vagy figyelmezteti a normálisokat saját veszélyére.
A jobbik nagyon nem kell 10%-on vagy afölött, nagyon nem kell hatalomközeli helyzetben, életveszélyes, főleg, ha elkezdi betartani saját ígéreteit... Akkor a derék választó beszopja amit csinált, ha teheti vár négy évet, hogy megint valami ostobát húzhasson, ha ez megadatik neki - legyünk hálásak a fidesznek, ha ezután csak a fidesz győzhet?

tkgabor 2011.12.19. 14:25:27

Lehet itt fanyalogni, meg az ördögöt a falra festeni, de abba tessék belegondolni, hogy:

1. Akik eddig voltak/vannak azok jók voltak-e?
2. Ha nem, akkor van-e helyettük lehetőség választani mást?

Kérem szépen van: jelenleg a Jobbik és az LMP ilyen. Most hogy kinek melyik a szimpatikusabb az egyéni kérdés, de tény, hogy nem volt kormányzó párt ez a kettő van. Ja hogy mégse jó egyik se? Tessék csinálni haramdikat és vele/neki választást nyerni!

friczi 2011.12.19. 20:56:08

@tkgabor:
Fanyalgok is.
A választék már elég régen ocsmány. A mostani irányítás is az . Ebből viszont nem az következik,hogy válasszunk egy még ocsmányabbat,csak azért,mert még nem volt . Az új régiek (LMP) erőtlenek . Vagy hagyjuk a mostani vacakot,hátha nekiállnak dolgozni,vagy egy másik bejáratott,amelyik már megszedte magát .
Semmi esetre nem kell a náci eszmékre épülő irányítás . A cigánykártya amitől népszerűek,de ugyanúgy felveszik a nagy lét...semmi tiltakozás. Velük "a próba megvolt, több millió ártatlan ember halálával,az az előadás megbukott. Nem kellene felújítani"

vhjkgfknnlk 2011.12.19. 23:20:15

Eszes Tamást, a Véderő parancsnokát ki (kik) ölték meg? Most miért vannak kusban a nagypofájú firkászok!? Azt, hogy mi történt vele, csak véletlenül hallottam meg. Nem harsogott róla hetekig a média. Miért!? Ha cigányok ölnek normál fehérembert, nem bűnetést kapnak, hanem nyomnak nekik egy csomó pénzt valamilyen felzárkóztatásiblablabla programnak álcázva.

tkgabor 2011.12.20. 09:30:56

@friczi: Nagyon érdekes, hogy mindenki azzal riogat, hogy mi lesz, ha egyik vagy másik párt kerül hatalomra. Mintha valami Isten adta jóstehetség munkálna benned is :). Tavaly a Fidesz hatalomra kerülésével senki nem riogatott, és mégis mi lett belőle. Amitóta a kampány- és a kormányprogram kettévált, sőt nincs is kampányprogram igen bátor dolog előrejelezni egy párt tevékenységét, ugyanis az ilyen jósok több mint valószínű, hogy a saját hitelességüket tékozolják el a (valóra nem váló) jövendöléseikkel.

"Vagy hagyjuk a mostani vacakot,hátha nekiállnak dolgozni,vagy egy másik bejáratott,amelyik már megszedte magát." - ez is egy hozzáállás, nem is lesz belőle más, mint eddig volt. A kérdés az, hogy kell-e, lehet-e jobban csinálni és ki az, aki képes rá.
Hát hogy a francba ne kéne sokkal jobban csinálni, rosszabbul nem is nagyon lehetne! És az bizonyított már, aki nem képes rá! Bizonyítson más is!

Silcon 2011.12.20. 22:18:11

@friczi: "hagyjuk a mostani vacakot,hátha nekiállnak dolgozni"
Dolgoznak ezek ezerrel, csak olyan is. 2008-tól 2010-ig gyakorlatilag leállt a törvénykezés, van mit pótolni, változtatni. Nekem pl. komoly gond, hogy egy Kóka minisztersége idején hozott törvény (VET) törölt minden azelőtti jogszabályt, előírást stb. viszont az új törvényben hivatkozott rendeletek a mai napig nem készültek el! Komoly pénzeket megmozgató területeken gyakorlatilag "szokásjog" alapján dolgozunk.

"egy másik bejáratott, amelyik már megszedte magát"
Erre mondta Hofi, hogy hagyd, csak éhesebbek jönnek. Nos, ez nem igaz, ugyanis jelentősen lebecsüli a kapzsiságot és a "kiskirályságok" növekedési ütemét.

LMP: csak körül kell nézni, mi folyik ma az EU-ban. A nagy összeborulás leple alatt ütik-vágják egymást, mindenki kőkeményen védi a saját érdekeit. Anglia nem ír alá a City miatt, az írek adósságuk újratárgyalásához kötik az aláírást, a németek nem akarnak közös kötvényt, mert akkor nekik is magasabb lenne a hitelek kamata. Aki ma elkezd demokratát meg úriembert játszani és nemcsak a felszínen, hanem véresen komolyan gondolva, azt pikk-pakk el fogják taposni. Csúnya Orbán különadókat szed! Hallatlan! A németek meg bezárnak 17 atomerőművet, melyből pl. 7db egy magáncég tulajdonában van. Egy erőmű kb. 30 év élettartamra van tervezve, ezalatt hozza be az árát és a profitot, figyelembe véve, hogy a leállítása után is van vele elég dolog és költség (pár évtizedig még sugároz, ugye). Nos egy ilyen erőmű köztudottan fillérekbe kerül, abszolút nem gond egy nemzetközi multinak csak úgy, hipp-hopp bezárni pár darabot, meg kitenni az utcára 10 ezer embert. Szóval nyugi, Orbán kispályán focizik...

Silcon 2011.12.20. 22:42:47

Folyt. Paks tervezett élettartama 30 év, általában pedig 40 év. Az üzemidő hosszabbítások plusz 5-10-15 évet jelentenek, de értelemszerűen a műszaki állapottól függően.

További adalék: a Gerhard Schröder által vezetett koalíció a zöldek nyomására már hozott egy bezárási döntést, amit a Merkel kabinet felülbírált, cserébe bevezették a "fűtőanyagadót" (§3 KernbrStG). Most megint a bezárás van soron. Mint tudjuk, a piaci szereplők utálják, ha a magyar kormány összevissza hoz döntéseket. Ja, hogy ez a német kormány volt? Ganz egal.
süti beállítások módosítása