Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.01.21. 08:34 negymadar

Európai időjárás előjelzés (nagydolog)

Címkék: a európai orbán vihar parlament unió beszéd karikatúra négy strasbourg leszarom négymadár sajtótörvény biliben

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr942601709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

friczi 2011.01.21. 13:15:53

Jó nagy bili. Kár volt nekünk is belerondítani.Most mehet a szokásos megmagyarázom effektus.Mi a rossebnek kell a rossz példát követni ?

zserbo 2011.01.21. 13:51:22

Bilibe belerondítani szokás ,nem kinyalni, ha aki beijed és kár-og az nyalja ki.

friczi 2011.01.21. 16:15:53

@zserbo: Igazad van,de csak kiskorúaknak kéne bilizni. Nem kéne felnőni és akkor már a nyalás is más hangsúlyt kaphatna. A beijedteknek ,marad,az általad említett.

Silcon 2011.01.21. 17:01:41

Most legalább közismertté vált, hogy nemcsak nálunk nevetséges a parlamenti politizálás és nemcsak nálunk írja felül a párthovatartozás a józan paraszti észt.

arlequin 2011.01.21. 22:57:37

na ez ül.

és tényleg.

beletrafáltál madár.

nehéz lett volna mellé tenni a nagydolgot...

@friczi: te hol élsz? ez csak színpad a magadfajtáknak.

friczi 2011.01.22. 09:05:41

@arlequin: Én ugyanazon a nézőtéren ülök ,mint te,ha nem vetted volna észre.
Egy barom,most már igazán megmagyarázhatná,hogy a magadfajta és a magunkfajta között,hány agytekervény különbség van.
Már én is kezdem használni,mert azt látom,hogy fordítva látja az egyik a világot.Számomra tiszta,hogy melyik.
Vagy a magatok fajta egy külön állatfaj ?

arlequin 2011.01.22. 13:06:16

@friczi: bocsáss meg friczi, de én nem morvai-féle megkülönböztetésről írtam. elnézést ha félreérthető volt.
a megmagyarázom-effektusra írtam a 'hol élsz'-t. benne volt előre az is a pakliban. szépen meg is magyarázta a min. elnökünk. pontosan. majdnem büszke voltam rá. szóval színpad és színészek, mindenki megtette a maga kötelességét...

friczi 2011.01.22. 14:26:25

@arlequin: Bocsánat,de mostanában sok dolog nem azt jelenti,mint régen.Egyes dolgoknak más lett a jelentése.
Azért aki illetékesnek érzi magát a kérdésemmel kapcsolatban,megpróbálkozhatna a felvilágosításommal,mert tudatlan maradok.
Amúgy a mór megtette a kötelességét,a mór mehet.(szavaztunk,megvan a hatalom,mehetünk)
Ez is színpad....De büszke nem vagyok.Még majdnem se.

Silcon 2011.01.22. 16:29:12

@friczi: Mehetsz tüntetni és nem lesznek se kordonok, se rohamosztagosok. Kezdeményezhetsz népszavazást stb. Szabad a pálya. A választás után minden demokráciában megy a mór, csakhogy előbb-utóbb visszajön.

Nálunk helyi sajátosság, hogy a posztkomcsi párt még létezik, máshol már rég eltűntek a süllyesztőben vagy a lét-nemlét határán egyensúlyoznak. Van annak egy kis bája, hogy a diktatúra irányítói (még ha másodvonalbeliek is), oktatnak ki a demokrácia mibenléte felől.

Ha összefutsz Martin Schulz frakcióvezető úrral, kérdezd meg, hogy szolgál Ben Ali egészsége? Tunézia diktátorának pártját ugyanis csak most kedden zárták ki a Szocialista Internacionáléból. Kínos, de ez van. Az amik is támogattak mindenféle diktatúrát, csak nehogy kitörjön arrafelé a szocializmus :) Obama meg épp most ment le kutyába a kínai pártfőtitkár előtt. Sic transit gloria mundi.

friczi 2011.01.22. 17:57:01

@Silcon: A mórra való hivatkozásról és a megszólításról tudom,hogy nekem szól az írás. Node a többi,hogy jött ide ?Igyekszem majd összefutni Martin úrral.

Ezt valaki írta :
-Megszavazták a külföldi rendfenntartó erők bevethetőségét Magyarországon!Miért???!!!
Terror elhárítási központ a Viktornak saját emberkéiből!!!!
Sztrájk törvény szigorítás!!!
Média törvény gumi csontokkal való átszabása,hogy a fidesznek jó legyen!!!
Alkotmány Bíróság kiherélése!!!
A Média Hatóság narancssárga színűre festése!!!
Valami készül,de jó nem az biztos!

Ezek után meg menjek tüntetni is. Ha egyedül megyek,nem is lesz rendőr...Ha olyan tüntetések lesznek,mint az elmúlt ciklusban,majd csak próbáld számlálni a rend őreit. Nincs az a hatalom,még a legdemokratikusabb országokban sem,akik akármilyen eszközt be ne vetnének az általuk rendnek tartott állapot fenntartásáért.
Komolyan...nem férne a mostaniakra némi demokrácia továbbképzés ?
Ha ezeket nem látod,talán szemorvoshoz kéne fordulnod. Esetleg narancshályogod van...

Silcon 2011.01.22. 21:30:59

@friczi: A rókám elrókázta magát és paste-vel hoztam vissza a szöveget, de így elveszett a hivatkozás. Hosszabb szövegnél mindig nyomok időnként egy copy-t. A blogmotor is hülyéskedik néha.

"a külföldi rendfenntartó erők bevethetőségét"
Ezt a Velseni szerződés tartalmazza, egy gyorsreagálású uniós egység formájában.

"Sztrájk törvény szigorítás!!!"
Az elégséges szolgáltatás megszabása pl. MÁV és BKV sztrájk idején. Az én munkakörömben pl. a törvény szerint TILOS sztrájkolni. Ez nem új, mindig is így volt és részemről rendben van.

A médiatörvénnyel *alapvető* problémák nincsenek, ez már az EU hivatalos leveléből is kiderült. Az alkotmánybíróság korlátozása a konkrét ügyben valóban felesleges volt. A Költségvetési Tanács meg felesleges intézmény. Szerintem az azért kellett, hogy a szociknak legyen hivatkozási alapjuk a megszorításokra: Nem mi akartuk, hanem ők kényszerítik ránk! Normális gazdaságpolitika esetén okafogyott.

Szerintem tendencia, hogy az ún. liberális demokráciából mindenhol lefaragnak picit, ld. pl. a terrorellenes törvényeket (Patriot Act). A nyugati jólétből is faragni fognak, a globalizáció a kiegyenlítődés felé mutat. Egyszerűen nem bírja el a Föld, hogy mindenki azon a szinten éljen.

friczi 2011.01.22. 22:23:31

@Silcon: Amiből tájékozódsz,nem ártana bővíteni,mert sok minden nem úgy van csak,ahogy írtad.
A föld elég jól bírná,ha kissé egyenletesebb lenne a terhelése,kisebb a pazarlás.Nem akarnám sorolni,hogy hol ,nem jut egy tál rizs se.
Nálunk,meg ugye,miből kéne még faragni ? A saját fizetésedet sokallod ? Túl magas az életszinvonalunk ? Talán akiknél a 16% sokat számít ott lenne mit farigcsálni.

Silcon 2011.01.22. 23:30:40

@friczi: 6,5 milliárd ember sok, még akkor is, ha csak a - nem túl magas - magyar életszínvonalat célzod be. Vita tárgya a pontos időpont, de az oil peak lassacskán itt van a küszöbön és nem nagyon látszik versenyképes energiaforrás alternatíva.

"A saját fizetésedet sokallod ?"
Nem, de ennek a folyamatnak van realitása. Miért fizetnének többet itt, ha máshol sokkal olcsóbban megcsinálják? Gondolj a német autógyári munkások tüntetésére (IG Metal szakszervezet). Végül megmondták nyíltan: ugyanazért a fizuért több meló vagy megy a gyár külföldre és egyáltalán nem lesz meló.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.01.25. 21:36:03

Sok a 6és fél milliárd ember.
Mi megtesszük a szívességet és csendben kihalunk, hát ez sem elég lojális?
süti beállítások módosítása