Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2012.08.14. 17:34 negymadar

UNORTODOX száguldás.

Címkék: gazdaság magyarország kormány gdp nemzeti karikatúra leszarom kétharmad négymadár

120814_1344958325.jpg_591x591

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr454712366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silcon 2012.08.15. 17:37:11

Egy árnyalattal még mindig jobb, mint amikor a szakadéknak lefele lobogott a hajunk :)

friczi 2012.08.17. 12:54:26

@Silcon: Hááát nem is tudom...Vagy leértünk már az aljára, vagy még van lejjebb is ,ami még nem látszik (a rajzon,mert amúgy látszik) és afelé robogunk....egyhelyben...
De hogy nem felfelé,az biztos .
Kinek jó ez ? Neked igen ?

Silcon 2012.08.17. 17:56:22

@friczi: tessék megbecsülni azt, ami most van! Mert nemsokára ezek lesznek azok a bizonyos régi szép idők...

Elmesélek egy történetet. Kaptam egy e-mailt, hogy vannak-e műszereim. A következő körben megkérdezték, hogy van-e egy kis időm méricskélni a fent említett eszközökkel. Mint kiderült, azon a bizonyos helyen olyan jól sikerült egy spéci szakterületen a leépítés, akarom mondani hatékonyságnövelés, hogy se eszköz, se szakember nem maradt, mutatóba se. Az üzemzavarok száma viszont gyorsabban nőtt, mint Fletó idején az államadósság. Tehát szedtem a motyót és tudós emberkékkel levonultunk méricskélni. Kiderült, hogy egy bizonyos készülék nem épp megfelelően működik és ezzel némi kárt okoz a gazdinak.
A tulaj logisztikája követelményjegyzék alapján kiír egy pályázatot és a legalacsonyabb ajánlati ár nyer. A nyertes pedig leszállítja, üzembehelyezi, üzemelteti és karbantartja az eszközt. Mindenki boldog. Mi lehet a gond, ha minden folyamat előírásszerűen ment végbe? Csak annyi, hogy hiányzik a kontroll, amit az a bizonyos szaki testesítene meg, aki *tudja*, hogy mire van szükség és amit odavittek neki, az alkalmas-e a feladat elvégzésére. Mert a logisztikára beadott papír mindent elbír.
A tanulság pedig annyi, hogy amikor azt hiszed, hogy innen nincs már lejjebb, történik valami ami egész új perspektívákat nyit meg a mélységet illetően.

friczi 2012.08.18. 09:12:29

@Silcon: Köszönöm a tanulságos történetet, de minden érték akkor megbecsülendő,ha nem csak a mostani,hanem az összes eddigi érték is meg van becsülve .
Csak a mostani hajítófát se ér magában , de összességében még annyit se .

Silcon 2012.08.20. 20:39:06

@friczi: "az összes eddigi érték is meg van becsülve"

Az egykulcsos adó érték? 2002-ben egyszeri 19eFt-ért "vettek" szavazókat.

Elolvastam Szigetvári Viktor választási kiskátéját. Érdemes, leírják benne a spanyolviasz elkészítési módját. Az egészből egy dolog az érdekes, be akarják csatornázni az LMP-t a szövetségbe másodhegedűsnek.

alte trottel 2012.08.22. 23:08:08

@Silcon:
19ezerért szavazat? Na neeeee! Tányér levesért! A hülyenyugger ugye egyrészt ab ovo hülye, másrészt rosszindulatú és gonosz, amúgy meg számolni se tud és eleszi a középosztály kutyái elől a csirkefarhátat.

Orbán a _TÖRVÉNYBEN_ előírt nyugdíjemelést baszott kifizetni, a szocik pedig megígérték, hogy pótolják. Meg is tették.
Nyugodj meg, a Mi Egyetlen Viktorunk soha többet nem fog ilyen pitiáner szarsággal magára haragítani 30 % szavazót.

Silcon 2012.08.23. 22:56:28

@alte trottel: Bajnai meg a törvényben előírt 13. havi nyugdíjat törölte el. A nyugdíjasok 2002-t követően sokkal többet vesztettek annál a 19eFt-nál, köszönhetően a jóléti rendszerváltásnak meg a szakértői kormányzásnak.

Az első Orbán kormány volt eddig a legjobb, sajnos a mostani csak árnyéka önmagának. Ha 2002-ben folytathatták volna...

A 30% szavazóval kapcsolatban vannak rossz érzéseim. Nem akarom bántani a nyugdíjasokat, de az valahol nem szerencsés, ha az inaktívak döntenek a "hogyan tovább"-ról.

alte trottel 2012.08.24. 00:47:10

@Silcon:
Ezt azért már lécci, ne! Ennél sokkal több eszed van, és _ENNYIRE_ azért én sem vagyok még trottel!
Durvára nem mindegy, hogy egy egyértelműen és világosan egy konjunktúrára alapozott, deklaráltan _PLUSZ_ juttatást törlünk el egy világgazdasági válság hatására a megborulás határára került gazdaságban, vagy a nyugdíjak értékőrző inflációkövetését szabályozó törvényt szarom le olyan helyzetben, amikor _DEKLARÁLTAN_ durvára jól megy az országnak, leváltottuk a népnyúzó Bokrost és jut bőven ezüsthajón koronaúsztatásra, félmilliós haletetőre, minden faluba szentpityuszoborra, zászlóavatásra zászlóanyával. Mert csak. Mert ÉN ISTEN KEGYELMÉBŐL ELSŐ OVI ÍGY AKAROM!
És amivel az első ovi kormány jobb volt, az pünkte a Bokros és a világgazdasági konjunktúra.

És az Isten áldjon meg mind a két kezével, egy amúgy is inhomogén, max 30 %-nyi réteg hogy a bronzbaöntött recsegő picsába döntene a"hogyan tovább"-ról?
Azt kétségkívül képesek érzékeltetni, hogy "Utálunk Uborka". És kész.

Silcon 2012.08.25. 21:13:01

@alte trottel: Bokros valóban megoldotta a problémát: reálbércsökkentés és közműcég-privatizáció. Akkoriban fizettem vissza a lakáshitelem, mert 32,5% volt a kamat +1% kezelési költség. Évekig meló + VGMK + magánvállalkozás.

Ha konjunktúrára alapozott plusz juttatás volt, akkor miért nem törölte el Fletó 2004-ben, amikor hatalomra került? Mert már akkor sem mentek jól a dolgok.

+30% államadósság sehol sincs az ezüsthajóhoz meg a koronaúsztatáshoz. Egy kis nemzeti büszkeséget, összetartozást akartak kihozni ebből. A NER is ezt akarta elérni, csakhogy az ilyesmit nem lehet erőltetni. Viszont kiválóan működött a szoclib rombolás. Sikk volt magyarellenesnek lenni. Csak bele kell olvasni az Olimpia kapcsán mik jelentek meg a balos sajtóban.

2002-ben a választás előtt nem sokkal még a Fidesznek állt a zászló, akkor jött Ildikó néni a 19eFt-os csekkel. A választáson így is a Fidesz nyert, csak nem volt abszolút többsége és szövetségese.

laci0011 2012.08.26. 09:42:56

@Silcon: A karikatúra pontos,az ország felbakolva száguld,a vezetői elit szerint.Jelenleg csak az irányítók fizetése és juttatásai közelednek a fejlett nyugatiakéhoz,ami már ott is csípi sokak szemét.Ráadásul a kommunikációra,manipulálásra költenek irdatlan pénzeket,emellett nevetséges összeg a 300 milliárdos munkahelymegőrzési hakni,aminek még nincs is igazán fedezete,csak a nemzeti bankra nyitottak össztüzet.

Silcon 2012.08.26. 19:41:01

@laci0011: ld. a legelső bejegyzésem :)

Vezetői fizetések: Kádár nagyon visszafogott életet élt, mégse voltunk földi paradicsom. A piaci szférában is értékesnek számító nagymenők csak hasonló nagyságrendű összegért hajlandóak váltani. A munkájukról 2014-ben ki lehet tölteni az értékelőlapot.

Az MNB azért simán megérdemel egy-két fenéken billentést. Iszonyatos mennyiségű pénzen ülnek és még csak meg sem próbáltak tenni valamit a Ft érdekében, amikor 320 körül kóricált az euró. Egy kisebb forgalmú napon 50..10 millió euró eladásával komolyat üthetett volna a tőkeáttétes árfolyamspekulánsok fejére. (Az alsó limit elérésekor automatikusan kiszórja őket a számítógép, zárja a tranzakciót és így bukják az összes pénzt.) Ezt nem kell folyamatosan csinálnia, de egy-két nevelő célzatú "saller"-t kioszthattak volna.

laci0011 2012.08.26. 20:14:23

@Silcon: Az MNB ügyben van igazad,csak orbánéknak sem tűnt fel,hogy lehetne valamit csinálni,utána meg ugattak volna,hogy herdálja a tartalékokat...Az sem feledendő amit Járai csinált,1-2 tökön rúgásra jogosult...A szocik meg saját érdekből nyilván nem hagynak tele kasszát a fideszre,mikor a fidesz is a bukása után még utalta a vegyépszernek a tervezés alatt álló autópályára a milliárdokat.Nagyjából tudták mire számíthatnak a választások után!

Silcon 2012.08.26. 21:21:44

@laci0011: Nemzeti Bank ügyben a lengyelek, románok és csehek elég jók (szlovákoknál az euró miatt már nem játszik).

Járai nem olyan egyszerű eset, ellentmondásos az elhíresült sávtologatásos történet. Az MNB-nek más sara is van: CW Bank, aranytartalék eladása a lehető legrosszabb időpontban, 2000 milliárdos adósságkonverzió.

A ciklusvégi osztogatás sajnos már hagyomány. A Vegyépszer kicsinálása csak arra világít rá, hogy itt jobb és bal között sosem lesz egyetértés. Egy szlovák vagy román elsősorban szlovák vagy román és csak utána jobb- vagy baloldali. A Strabag ugyanúgy tejelt a szoclibeknek, ahogy a Vegyépszer a Fidesznek, csak az előbbi esetben a profit euróra váltva távozott az országból.

Most őszintén kíváncsi vagyok, hogy Orbán mit tervez a Fritzekkel, akarom mondani az E.ON-nal. Az E.ON mostanában elad ezt-azt, akár még a magyar érdekeltségei is szóba jöhetnek.

laci0011 2012.08.27. 07:45:08

Orbán bármit tervez az EON-nal annak jó vége úgysem lesz,ha a MOL történetet veszem alapul.Valamit visszavaenni 4 év után majdnem 4 szeres áron inkább vicc mint befektetés!Hozzáértőnek semmiképp nem nevezném,annyit ér az egész,hogy utána az árakban fizetjük meg az ökörséget.Romániában bő 1/3-addal olcsóbb a benzin,gázolaj ,gáz,ami az adókat visszabontva annyit jelent hogy a felébe sem kerül mint amit fizetünk érte,vagyis 100%-ot tesz rá a nemzeti olajvállalat.

hátmármindennicknévfoglalt 2012.08.28. 14:21:32

De azért száguldunk fiúk, ugye?
Mert négy tizedesig mindenki (másként) TUDJA, hogy az általa ismert terület NEM száguld, de lelke mélyén szinte mindenki hiszi, reméli, hogy talán máshol azért még nem ilyen szar minden.
Vagy változik. Vagy azt hisszük (miért is?) hogy olyan magasfokú hozzáértés működik itt valahol, hogy csak a mi gyönge agyunk nem ér fel hozzá... Mint a hülye szurkoló, aki egy megnyert meccs után már a VB győzelmet is elérhetőnek véli...
süti beállítások módosítása