Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2012.03.19. 08:24 negymadar

Lehet más a népszavazás?

Címkék: a népszavazás karikatúra más pártfinanszírozás négy lehet leszarom négymadár lmp politila

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr164325193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttitkar 2012.03.19. 09:37:48

Találó. Nem csak ebben a kérdéskörben.

2012.03.20. 09:55:41

Demagógia. Az LMP-nek egyrészt a pártfinanszírozásról is van javaslata, másodszor az sokkal bonyolultabb kérdés annál, hogy népszavazásra lehetne vinni. És az sem igaz, hogy a népszavazásra feltett kérdések, például hogy ne csak 3 hónap legyen a munkanélküli segély, vézna fácska lenne a pártfinanszírozás kérdéséhez képest.

Silcon 2012.03.20. 22:53:46

@iii: s Fideszes népszavazás koppintására utaznak az urak, csak pár apró gond van vele:
- nem elég ütősek a kérdések (Több demagógiát bele!), ráadásul a nyugdíjasoktól akar elvonni és ők elég biztos szavazók,
- a kormányellenes hangulat közel nem olyan erős, mint akkor volt,
- 8. cikk (4) Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

2008-ban 50,51% volt a részvétel, most 50% kötelező! 2008-ban még elég volt, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott. Tehát 25% +1 kellett a nyeréshez.

Ez garantáltan nem fog összejönni, kidobunk az ablakon 4-5 milliárdot.

Tragedy 2012.03.20. 23:34:29

@Silcon: a nyertes szociális népszavazással mennyit dobzunk ki? Adatod van rá? A Közgép-Mahírral mennyit dobtunk ki? Okostojás! Imitálunk demokráciát, Felcsúton? Itt nem jogállam van. Itt a jog van az államért... bocs Viktorunkért és Hernádi Zsótiért...
Az lmp meg a főimitátor. Még nem tudják, hogy média és az egyebek nélkül csak pántlika és díszfűzér a fidesz diktatúráján. Dughatod fel a százalékaidat.

friczi 2012.03.21. 09:17:35

@Silcon: Nem a kérdések ütősek,hanem a tartalom,ami mögöttük van .
Tényleg hiányzik a rossz értelembe vett demagógia,amiben a fidesz nagy .
A kormányellenes hengulat tényleg nem olyan nagy,mert nem előzte meg nyolc év mantra szerű Agymosás,ami még mindig hat egyeseknél .
A kidobott miliárdokat meg inkább ide költeném,mint a vezetőség és a keveseknek jó 16%-os adó következménykénti zsebekbe .

Silcon 2012.03.21. 21:46:08

@friczi: "nyolc év mantra szerű Agymosás"
Amiből csak az utolsó négy volt eredményes, a 2006-os közbülső nagy közvélemény kutatás alapján. Az sem az agymosás hatásának tudható be, hanem a megroppant gazdaságnak a következményeivel együtt.

Silcon 2012.03.21. 22:39:52

@Tragedy: "Adatod van rá?"
Kb. ugyanannyi, 4-5 milliárd. Az nem tudhatjuk, hogy Gyurcsány vagy az intézkedései ellen született inkább a döntés.

A Közgép-Mahírral mennyit dobtunk ki?
Nagyságrendileg kevesebbet, mint amibe '90 előtti vadprivatizáció került. Gazdasági háttér nélkül is lehet politizálni, de így igen csekély az esélye a kormányra kerülésnek (a kisebbik koalíciós partner szerep nem pálya).

Egy kampány 1-2 milliárdba kerül per nagy párt, a hivatalos 386 millió helyett. Ezt vagy elismerjük a pártfinanszírozásban vagy nem fog változni semmi. Erről kellene népszavazni. Amerikában épp a mostani elnökválasztásra oldották fel a pénzügyi korlátokat, a demokrácia nagyobb dicsőségére.

Azt, hogy fenéken rúgják a bíróságokat, egyáltalán nem bánom, ez már rég kijárt nekik. Hornék a kontroll lehetőségét is felszámolták, csodás kiskirályság kialakulását téve lehetővé. 10 évig tartó perek, sorozatos, komoly tévedések. A bíróságok váderedményességi mutatószáma demokráciához képest magas. Ez azt jelenti, hogy ha valakit perbe fognak, gyakorlatilag el is kaszálják. A sorozatos utólagos felmentések pedig nem a megalapozott vádak mellett szólnak.

Hernádi rossz példa. Egy tőzsdén jegyzett cégnek, többségi külhoni tulajdonosokkal igen kockázatos játék pártfinanszírozásba bonyolódnia. Ld. a Telekom esetét Macedóniában. Ma minden tisztes multinál van compliance részleg, oktatás és komoly jogi következmények. Köszönhetően az EU néhány sikeres nyakoncsípésének és komolyabb pénzbüntetésének.

Az LMP-hez nem tudok hozzászólni (a politológusok se nagyon), mert még nem derült ki, hogy eszik vagy isszák.

friczi 2012.03.22. 09:33:23

@Silcon: Nyolc év volt agymosás és még mindig működik,statisztikai eredménytől függetlenül .
A gazdaság megroppantásának eredményeit köszönhetünk a fidesznek is,mert roppant hatásosan akadályozták még a jó intézkedéseket is .
Visszatérve, a népszavazásra .
A pofámon már előre ég a bőr,ha eredménytelen lesz,mint írod, mert A 300 ft-os vizitdíjra össze tudta toborozni a társadalom hülyébb részét a fidesz, akkor sokkal súlyosabb kérdésekben nem jön össze ?
Ebből is látszik,hogy csak szervezés kérdése .
Mindenesetre szégyenkezek,hogy ebben az országban mik mennek....és van akinek tetszik . Még ha csak morzsák jutnak neki ,akkor is .

hátmármindennicknévfoglalt 2012.03.22. 17:16:12

Botor dolog ebben az országban a józan észben, normális szabályozásban reménykedni. Akkor már csak Pangloss mester hite marad: ez adott világ (ország)a lehetséges világok legjobbika! Változtatni rajta nem lehet, meg nem is érdemes.

Silcon 2012.03.22. 17:35:45

@friczi: "akadályozták még a jó intézkedéseket is"
Ez oda-vissza igaz. A család- és lakástámogatási intézkedéseket meg a szocik nyírták ki. Történelmileg így alakult, más rendszerváltó országokban az utódpárt sokkal hamarabb elhalt, az újak között meg volt valami minimális összhang. Még a HTM-ek ügyében is homlokegyenest ellentétes álláspontok voltak, a szoclibek totális önfeladó politikája miatt. Ilyen kérdésben minden más ország pártjai összefogtak. Ennek nálunk nyoma sincs. Legkésőbb '92-ig meg kellett volna oldani a lusztráció kérdését. Sólyom életútján ez az egy komoly folt van. Az a láthatatlan alkotmányt meg a jogfolytonosságot igencsak neccesnek érzem.

Az LMP-s népszavazás 99,99% hogy érvénytelen lesz.

A morzsákról meg csak annyit, hogy nemcsak a dokik húznak el, hanem úgy általában a képzettebbek és a vállalkozóbb kedvűek is. Ez pedig nagyon nem jó.

Tragedy 2012.03.22. 21:19:07

@Silcon: megy a szöveg kishaver. semmi tény, csak a duma. Egy népszavazás 4 milliárd, de ami nem folyt be az mennyi! A matekod is zéró. Mért beszélgetek ilyennel ??????????????

Silcon 2012.03.22. 23:19:07

@Tragedy: "de ami nem folyt be az mennyi!"
Mi nem folyt be?

friczi 2012.03.23. 09:17:55

@Silcon: Bocs,de ez a megszokott fideszes összemosás,maszatolás ,elkenés .
Igen, kb ilyesmire gondoltam egy morzsákkal megelégedettől .
Vagy nem is olyan morzsa ? Nagyobb ?

Wendég 2012.03.23. 18:12:13

Elvtársak hiányzik a gyurcsány korszak ,ugyancsak sírtok utána, ,,nektek senki nem jó ,,,de se baj majd jön a bajnai elvtárs aki majd ad a szátoknak ,csak ennetek nem lesz mit,,,,,ámerikában már megkapta a kiképzést ,egyre hangosabban tudja mit hogyan kell kormányozni ,,,szóval elvtársak nem keseregni ,jön a messiásotok ,,,,,választás után nem elégedetlenkedni megkapjátok akire vártok,lesz ám fizetés csökkentés ,nyugdijak befagyasztása,hát ezért harcoltok,áskálódtok és megnyugodtok.

Silcon 2012.03.23. 21:19:17

@friczi: relatíve morzsa. Már említettem, hogy nem a kulcsok száma volt a gond, hanem hogy valamikor fizettem 42%-ot is, cserébe meg nem kaptam családi pótlékot. Adóék, 29. oldaltól: www.kopint-tarki.hu/tanulmanyaink/2011/berkonvergencia.pdf
Különösen a 31. oldal 2.3/a. ábrája.

Maszatolás vagy sem, az tény, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy itt nincs jövő, inkább elmennek.

Silcon 2012.03.23. 21:28:48

@Wendég: Bajnai max. akkor ugrik be, ha egy esélyes párt/szövetség alakul ki mögötte. Nem fogja felvállalni, hogy valami nevetségesen kis %-al bukjon el.

Silcon 2012.04.02. 19:00:52

Ez nem jött össze, ennyi. 160 ezer szép, de kevés.
süti beállítások módosítása