Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.11.07. 11:03 negymadar

Fogy az idő!

Címkék: politika magyar jobbik jobb bal karikatúra négy helyzet homokóra leszarom négymadár

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr143360552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zserbo 2011.11.07. 11:30:36

Az idő mindent betakar , ilyen a magyar gondolkozás sajnos könnyen felejt.

Silcon 2011.11.07. 20:05:18

Majd a Demokratikus Koalíció demokratái közül a legdemokratikusabban elnökké választott Ferenc megoldja a kérdést. Demokratához méltóan. Már ha demokratikusan megválasztja az ország.

No, akkor kezdek csomagolni.

friczi 2011.11.07. 21:03:17

@Silcon: Jellemző,hogy csak akkor kezdesz csomagolni . Mások már rég elköltöztek ,mert már olyan a helyzet. Nekik .A tiéd és még a keveseké most jó .
Tudom...éppen csak hogy jó most neked . Erre világítottam rá,az alamizsna kifejezéssel,régebben ,amit ti kaptok . Övék a java...de majd csak megoldódik és már nektek se jut majd .Akkor meg már csomagolni se érdemes,mert sokan most is mennének,de nincs miből....

Silcon 2011.11.07. 22:04:47

@friczi: össze tetszik keverni a Csányival vagy a Demjánnal :) Úgy is felfoghatjuk, hogy levegőt vehetünk, mielőtt újra a víz alá nyomnak...

Azért a 42%-os adókulcs + a bruttóra rárakódó terhek se volt a világ legjobb kombinációja. Legalábbis se ázsiai se tátrai tigris nem lett belőle. Csak amolyan pannon hiéna. Az értők kedvéért: a nagy vagyonok nem az SZJA hatálya alá tartozó jövedelmekből alakulnak ki. Forrásadó, osztalékadó, stb. kis off-shore. Ezek után ugyanis nem fizetnek se nyugdíjjárulékot, se TB-t, valamint alacsony az adókulcsa. Az egyenlő közteherviselés ott kezdődne, hogy a tőkejövedelmek és a munkabérek azonos adóztatás alá esnének. Miért nem hallottam ezt egy balostól se? Ki van ez találva, a renitenseket meg visszapofozzák a sorba, ld. www.napi.hu/tozsdek-piacok/botrany_a_magyar_allampapir-piacon_meztelen_volt_a_short.500581.html

Alapvetően nem a balosokkal van problémám, hanem a nálunk liberálisnak mondott oldallal, amelynek valójában nem sok köze van az ún. nyugati liberálisokhoz. Fletó pedig nagyon úgy néz ki, hogy ezt a hamisítványt tűzte a zászlajára. Ráadásul akiket maga köré gyűjtött...

zserbo 2011.11.07. 23:17:24

@Silcon: Kutyából nem lesz szalonna,kommunistából soha nem lesz demokrata...

Drout 2011.11.08. 15:32:27

Ki itt a kommunista, csak tisztázzuk?

friczi 2011.11.08. 16:57:42

@Silcon: Úgy is felfoghatjuk, hogy levegőt vehetünk, mielőtt újra a víz alá nyomnak...
Így van...de a többség még levegőt se vehet .Maradnak a víz alatt csak még mélyebben . Itt a különbség .
Az,hogy kik milyen módon bújnak ki a közös hozzájárulás alól,teljesen pártfüggetlen . Jobb és baloldalinak nevezett disznók .

Silcon 2011.11.08. 18:53:07

@friczi: úgy néz ki, hogy a válság kicsit tartósabb lesz, mint eredetileg gondoltuk. Azért majd nézd meg pár év múlva a nyugati életszínvonalat, a 2008 őszi szinthez mérve. Elindult egy kiegyenlítődés a világban. A kínai textilipar jó része már Vietnámba költözött, mert a kínai munkás már túl drága.

Silcon 2011.11.08. 19:00:53

@zserbo: pusztán attól biztosan nem lesz demokrata, hogy gyakrabban mondja ki, mint Dajcstomi '98-ban azt, hogy "polgár". Erről szólt a bejegyzés.

zserbo 2011.11.09. 08:30:39

Tulajdonképpen a jobbikot a szocik hozták létre jobbiknak mondott szoci_ál pártba menekültek a csalódott szocik,így a szocik próbálják túlélni önmagukat.Ha a baloldal nagy számú szavazatot kapna(mszp-lmp-jobbik-gyurcsany párt)egyesülnek .A sok jobbikos szavazók a szocik hatalomra jutását segíti.Képről csak annyit a jobbik együtt vonyít a szocikkal.Ha a jobbik valóban a jobboldalt segítené akkor összefogna a Fidesszel ,segítené az ország kijutását a szocik által okozott csődből,nem ezt látjuk .Mást se csinál a jobbik mint a hatalom mániás,az országot gáncsolja ,gyűlölködve nyilvánul meg,csak győzelmet várja hogy az országot a szocik kezére játssza.

zserbo 2011.11.09. 08:49:28

Kép szépséghibája csak annyit hogy a két párt egy lombikban kapálódzik,nem külön ,várják az átvert szavazók segítséget.

friczi 2011.11.09. 20:45:05

@Silcon: Szomorú hírem van...a válságra hivatkozás nem menti a szakszerűtlen amatőr irányítást. A visszamutogatás se mentség. Azt mondták,hogy ők mindent jobban tudnak...az eltolásban tényleg jobbak és harácsban is.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.11.10. 19:48:37

Hiányzik a képről még néhány homokóra, néhány eltemetett vagy éppen áskálódó párttal.
Sok homokóra hiányzik.

Silcon 2011.11.10. 20:16:11

@friczi: a visszamutogatás nem mentség, magyarázat. Mennyi idő alatt tudsz elkölteni illetve megkeresni 1mFt-ot? Orbánék az előző ciklusban csökkentették a relatív adósságot (1998 61,1% -> 2002 54,5% /de ebben már benne van Megyó osztogatása/), 2010-ben 80,1% a tények kedvéért. A harács meg érthető, fizetni kell vagy csőd. Pont a nagy adósság miatt nem lesz gyors életszínvonal növekedés, még akkor se, ha beindul a szekér. Írtam már, hogy nem is vártam gyors javulást.

"ők mindent jobban tudnak" Lehet, de már elvesztettem a fonalat...

Silcon 2011.11.10. 20:25:54

@friczi: még annyit tennék hozzá, hogy középosztály nélkül dél-amerikai típusú társadalmat építenénk, ahol maroknyi kőgazdag és sok milliónyi nyomorgó él. A szoclib kormányok sokat tettek a középosztály kinyírásáért. Mint fentebb írtam, az igazán gazdagokat nem lehet SZJA-val megfogni.

Ügyfél: Tessík mondani meggyütt már a segíly?
Ügyintéző: Még nem, de a fizetésemből már levonták!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2011.11.11. 21:45:57

@Silcon:
Hogy jön ide az ázsiai tigris?

Ott durván más volt minden. Korea az országot kettéosztó háború után egy koldusszegény, romokban heverő ország volt, sokkal szarabb helyzetben, mint mi voltunk a rendszerváltás óta.

Volt aztán némi durva diktatúra ügyes gazdasági irányítással mixelve és felpörögtek a dolgok.
Igaz, az ottaniaknak nem büdös a munka és képeeek hosszú távra gondolkodni, felfogni, hogy nélkülözni kell ahhoz egy ideig, hogy aztán jobb legyen. Nálunk meg mindenki a máa faszával verné a csalánt, csak neki ne kelljen egy percre se lejjebb adnia.
Annak idején az IMF hitelüket részben abból fizették be, hogy megkérték a lakosságot, adja el a birtokában lévő aranyat (ékszerek) az államnak rendkívül nyomott áron.
news.bbc.co.uk/2/hi/world/analysis/47496.stm

Nálunk sose lenne képes a társadalom meg a pártok meg az elit ilyen összefogásra, mert azzal vannak elfoglalva, kire lehet sárt dobálni és hibáztatni azért, amit saját maguk elcsesztek és soha el nem ismerni, hogy hibáztak...

Silcon 2011.11.12. 19:16:36

@Daily Shark: "Hogy jön ide az ázsiai tigris?"

Fejlődési mintaként. Konkrétan a magas adókulcsokra és a Laffer-görbére utaltam, amivel csírájában el lehet fojtani a növekedési próbálkozásokat. Tőlem lehet progresszív adó, ha a legmagasabb kulcs kb. 25%. Az a helyzet, hogy nyitott világban élünk, és keményen érvényesül az "aki sokat markol, keveset fog" elv, azaz aki teheti elhúz külföldre. Sok cég tette át telephelyét más országokba. Az adócsökkentéssel maximálisan egyetértek, de nem feltétlenül szükséges mindenkinek aláígérni. Főleg akkor, amikor a beruházási piacon pangás van - nem nagyon van kit idecsábítani. Egyértelmű volt, hogy a környezetünkhöz képest kiugróan magas adókulcsokat nem tarthatjuk fenn tovább.
süti beállítások módosítása