Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.10.26. 16:53 negymadar

Magyar Országos Nagyszüret

Címkék: fidesz kormány szüret kdnp karikatúra négy narancsos leszarom négymadár

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr993331722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isav 2011.10.27. 07:55:52

Hinnünk kell abban, hogy az eldobott almacsutkából néhány mag új, erős almafákká növekedik!

Innen apod.nasa.gov/apod/ap111027.html nézve ez jól látszik is.

vhjkgfknnlk 2011.10.27. 10:59:28

@isav: Majd a buckalakók derékba vágják ki. Ha érted mire célzok.

isav 2011.10.27. 12:07:07

@vhjkgfknnlk: Nem akarom érteni.

Édes Istenem... Mennyivel egyszerűbb "buckalakózni", mint elmenni, eljárni közéjük és szép szóval, türelemmel megtanítani őket az almafák gondozására,nevelgetésére.

Az Égieknek is jobban tetsző cselekedet volna ez, mert Odafönn minden "buckalakózással" el kell majd számolni.

zserbo 2011.10.27. 12:42:09

Beteg (férges)fát amelyik csak ennyit és csenevész termésre képes azt tövestől ki kell vágni,annyit jelent hogy az mszp-t mint terméketlen fát tövestől kivágni akármilyen nemzeti lobogóval álcázza magát .Magyar nemzetnek életerős egészséges társadalomra van szüksége , csak így várható nemzetünk fenn maradása.

zserbo 2011.10.27. 13:09:48

@isav: Ennek a fának termésének magját nagy bűn elültetni , nem egészséges géneket hordoz magában ,vadalmát fog teremni ami semmire nem jó ,ha a fától(nemzettől) nagy hozamú első osztályú termést várunk ahhoz oltott nemes életerős fákra van szükség.Ha már a fától indulunk ki ,még a jól megválasztott fát is tönkre lehet tenni hozzá nem értő megnyirbálással (mint ahogyan az mszp-szdsz tönkre tette az országunkat),Kertre rá nézel máris látod a ki gondozza ,,,,,,, ,,..2010-ben másik kertészt választottuk aki kitünően gondozza a kertet ,a kertnek jó gazdájának kell lenni ,ért a férgek irtásához ,,káros gombás élősködők nem szaporodnak ,jól megválasztott permetező szerek felhasználásával,,,,jó termés is várható ,de a fáknak(az országnak) idő kell,még begyógyul rajtuk ejtett nyesegetések sebek ,amit (az mszp-szdsz ) munka kerülők élősködők tettek.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.10.27. 21:30:46

Ezt a szépfiút a láncfűrésszel nem Évának hívják véletlenül, és ilyenformán epedezik a tudásra? Így, fűrésszel?
Hihető...

Silcon 2011.10.27. 22:10:48

Saw III. paródia? Pornóadó (nem a műsorsugárzó) biztos lesz, na de horroradó is lesz?

Felesleges ez az izmozás, csak fel kell olvasni ezt és kiszárad magától:
„…ha Gyurcsány Ferencnek sikerül egyesítenie az SZDSZ igazságát, az MDF nemességét és az MSZP szerethetőségét, akkor ebből még bármi lehet.” (Eörsi Mátyás)

Ha netán nem működne, akkor próbálkozzunk ezzel:
"Ne az emberekkel fizettessék meg!" (Mint az közismert...)

Esetleg nevezzük ki az "Adósság Fájá"-nak és felezzük meg mint a görögök esetében.

Silcon 2011.10.27. 22:38:23

@isav: "néhány mag új, erős almafákká növekedik"
Ha már a fánál tartunk: diófát nem magának ültet az ember, hanem az unokáknak. Ez a szemléletmód teljesen idegen a politikától és már egyre inkább a gazdaságtól is. A politikus 4 évben gondolkodik, a befektető 5-ben, extrém esetekben 10-ben. Hol vannak már a 20 éves futamidővel kalkulált beruházások? (Egy infrastruktúrában utazó multinál tolom, és 3 éves terveket gyártunk.) Néha komolyan felmerül bennem a királyság, mint államforma. Az uralkodó remélhetőleg nem romhalmazt akar átadni vér szerinti utódjának.
Magyarország problémája a rossz szerkezet, ezt szajkózza 100 tetszőlegesen kiválasztott közgazdászból 110. De csak gyenge próbálkozásokra futotta a narancsosoktól. (Mások csak ellene tettek "deregulálj, privatizálj, liberalizálj" szentháromsága.) Mert ez diófa, nem 4 év alatt fordul termőre, de akkor 100 évig terem.
Mára eljutottam odáig, hogy mindegy mit csinál a Fidesz, csak csinálja. Ha beválik, rendben van, ha nem akkor legalább felrázza az embereket és talán komolyabban foglalkoznak saját sorsuk alakításával. Még az új munka törvénykönyvvel sem lenne bajom, ha a fizetésoldalon kompenzálnák a hátrányait. Ez eddig is működött: a határozatlan idejű szerződéssel bírók kevesebbet keresnek, mint akik fix időre szerződtek.

zserbo 2011.10.28. 00:56:19

Az mszp-szdsz (fát)tövestől kivágni , 8 éves kormányzásuk eredménye,ezt hagyták maguk után.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.10.29. 20:48:01

@Silcon: Idézlek:"Mára eljutottam odáig, hogy mindegy mit csinál a Fidesz, csak csinálja. Ha beválik, rendben van, ha nem akkor legalább felrázza az embereket és talán komolyabban foglalkoznak saját sorsuk alakításával."
Én meg eljutottam oda, hogy Qrva nagy a baj, ha egy egész ország így áll hozzá. (Eleinte én is)
Ez a vég.
Idézted Eörsi IQ csökkent példálózását - erre csak azt mondom, hogy nagyon hiányzik az MDF első nyolc-tíz évének nemessége, tulajdonképpen CSAK az hiányzik az országból, hogy a vezető erő ne saját érdekeinek (elvetemült, rohadt, korrupt, etc.)árnya alatt vezesse az országot.
(Ne essen láncfűrésszel a megmaradt csepp kis almának)
Még örültem is, hogy a nagyon hülye magyar választó, talán azzal, hogy 2/3-ot adott, saját akaratán kívül egészséges diktatúrának is lehetőséget biztosított. (A rómaiak mindent tudtak az államvezetésről: ha bajban volt az ország az egyébként nehézkes, hosszútávon nagyon eredményes, de krízishelyzetben nehézkes demokrácia helyett diktátornak adtak meghatározott időre felhatalmazást - ám utána elszámolás következett, vagy más - lásd: Julius Caesar)
Viktoréknak a lehetőség megadatott, a tehetség nem.
A folytatást csak találgathatjuk.

Silcon 2011.10.29. 22:32:01

@hátmármindennicknévfoglalt: "Qrva nagy a baj, ha egy egész ország így áll hozzá"
A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a választók többsége pillanatnyi előnyök alapján dönt, ld. 19eFt egyszeri nyugdíjkifizetés.

"az MDF első nyolc-tíz évének nemessége"
Nem volt az annyi, csak amíg Antall József élt. Lovagi erényekkel felvértezve orgyilkosok közé menni nem jó jel.

"Viktoréknak a lehetőség megadatott, a tehetség nem."
A tehetség is megvan, ha nem is kirívó. Az előző ciklusukban pl. egész jól muzsikáltak. Arra számítottak, hogy a válság gyorsabban eltűnik, de ez nagyon nem jött be, sőt, még mélyült is. A magyarázat a fent leírtakban van: 4 évük van, ami alatt fel kell mutatni valamit. Szívós, lassú építkezéssel ennyi idő alatt nem lehet érezhető eredményt elérni, megpróbáltak nagyot dobni, nem jött be. Ilyen helyzetben pedig egy kis ígérgetéssel az ellenzék simán befutó lehet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy "bizonyos erők"-et nem igazán érdekli az ország sorsa, csak a saját pecsenyéjük sütögetése.

little green rooster 2011.10.31. 07:24:09

@isav: "Édes Istenem... Mennyivel egyszerűbb "buckalakózni", mint elmenni, eljárni közéjük és szép szóval, türelemmel megtanítani őket az almafák gondozására,nevelgetésére."
Gondolom te megpróbáltad.
Mekkora volt az almatermés?

Silcon 2011.11.01. 21:31:15

Azt hiszem megint ki fogunk esni az érdeklődés középpontjából. A görögök épp most kezdik betolni a trójai falovat Brüsszelbe.

friczi 2011.11.03. 20:53:15

@Silcon: Ezt írtad : A tapasztalatok azt mutatják, hogy "bizonyos erők"-et nem igazán érdekli az ország sorsa, csak a saját pecsenyéjük sütögetése.

Tökéletesen egyetértek veled . Kivéve,hogy sajnos nem tudtad jól azonosítani ,hogy bizony ezt a Fidesz kormány teszi.
Ha az ország lenne az első,együtt sírnánk,nevetnénk . Sajnos ők nevetnek, a nagy többség meg sír .

ámbátor 2011.11.04. 14:20:03

@zserbo: Igazából nem tudom eldönteni, hogy parodizálsz, vagy saját magad paródiája vagy.

Talán mégis inkább az előbbi.
Akkor vicces.

Silcon 2011.11.04. 17:46:50

@friczi: az ész nélküli privatizáció és az eladósodás a két legnagyobb probléma, ez pedig szoclib örökség.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.11.04. 20:23:28

@Silcon: Maradjunk abban, hogy a magyar választó (jelzőt most nem írok) az idő előrehaladtával egyre kevésbé megfontoltan választ, nagyjából azt a portékát veszi le a polcról, amit megérdemel.
Jelenleg a volt szoc. országok között az utolsó helyekért vagyunk versenyben. Ezt nem az orosz,német, török, tatár, besenyő, stb. ármány - hanem mi magunk szervezzük...

zserbo 2011.11.05. 13:16:10

@ámbátor: talán visszatérsz a Canadahun lapra ,ott a Melittátok majd eldönti,jahh Pufi barátotok már nem nektek ad irányt a szocializmus felé ,egy szoc gyurcsanyista pillér kihullott
.Különben annyira se érdekelsz mint a macskát a vasárnap.

Canadahun lapról
Ámbátor
Állandó Tag

Ámbátor logója

Státusz: Nem elérhető
Üzenet: 352
Köszönet: 4
20 alkalommal 19 üzenetét köszönték meg
Regisztrált:: Feb 2009
Hol: A Holdban

Silcon 2011.11.05. 20:00:19

@hátmármindennicknévfoglalt: Úgy biza. Az még valahogy kimagyarázható, hogy '94-ben visszahozták a szocikat, de hogy 2002-ben erre mi vitte rá őket? A Horn-Kuncze négy évének ismeretében... Monopolhelyzetben lévő cégek privatizációja, kontroll nélkül... Sokba volt és még lesz is az a pár nyugatról jövő baráti hátba veregetés.

andreas stihl 2011.11.09. 18:15:38

en.wikipedia.org/wiki/Andreas_Stihl

Forog a sírjában, hogy ilyen szar fűrészt rajzolsz! Orrkerék, tőkerék? Ember nem hallott még ilyenről! Rollomatic E!!! Keress rá.

Seggnyalástól mentesen amúgy komálom az oldalt, de emiatt lehet, hogy soha többé nem olvasom.

Csalló Rudolf

negymadar 2011.11.09. 20:44:36

@andreas stihl: Jajj, BOCSÁNAT!!!
Mentségemre: nem fűrész az, hanem rajz!:)
Üdv NÉGYmadár

friczi 2011.11.09. 20:50:41

@andreas stihl: Ugye sejted,talán,hogy nem a rajz milyensége a lényeg ? Talán meg is kéne érteni.Akkor talán nem találnál a kákán csomót.
Amúgy ezzel a mentalitásoddal nem is nagyon hiányoztál innen .
Nálad még az a lökött zserbó is jobb,mert legalább érti...többnyire félre...

Silcon 2011.11.10. 19:46:40

@negymadar: a tanarkell.hu-n képeznek favágókat vagy épp azt akarják elkerülni, hogy favágók kerüljenek ki onnan?

andreas stihl 2011.11.19. 20:05:12

@friczi: Te mennyire oktalan vagy...

Madár uram úgy látom, hogy azért megértette, hogy itt iróniáról van szó, főleg, hogy Andreas Stihl nevét vettem magamra azon a félrészeg estén, mikor többedmagammal a kiváló karikatúrákat nézegettük.

Friczi, habár más hozzászólásodat lustaságra hivatkozva nem fogom most elolvasni, megelőlegezem neked hogy a gorilla a képeden jobb arc, mint te.

Ja és ezt se vedd magadra, ugyanis ez egy komment az internet egy politikai blogján, szóval mit sem ér.

friczi 2011.11.25. 08:47:08

@andreas stihl: Nem is érhet annyit,mint a te ééééértéééékes hozzászólásod ,ami tele van lényegre törő megállapításokkal .
süti beállítások módosítása