Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.04.18. 06:20 negymadar

Monument

Címkék: fidesz alkotmány karikatúra négy leszarom négymadár alkotmányozás

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr852835292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zserbo 2011.04.18. 18:53:51

Spongya rá,nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét.Végre a történelem süllyesztőjébe került az a förmedvény.

Elhamvasztva 2011 április.18.

friczi 2011.04.18. 21:02:43

@zserbo: Kik nem ismerik el ? Hányan ? Egy förmedvény lecserélve egy másikra . Nagy ügy kis emberrel . 5. Iktor

zserbo 2011.04.19. 15:55:30

Kommunista rendszer kegyeltjei féltik a régi sztálini alkotmányt , az adott nekik előjogot.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.19. 18:32:32

@zserbo: Te annyira hülyeséget írtál, hogy mondok rá valami nagyon egyszerűt:A régi (általad baromi jól ismert) alkotmányban van ilyen mondat: IV. fejezet - az Alkotmánybíróság - 32/A.§ (2) "Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesség megállapítása esetén megsemmisíti a törvényeket és más jogszabályokat."
- szerinted, ez a kommunistáknak (akik 100éve kiahaltak en bloc)adott előjogot? Vagy éppenséggel korlátozta őket, ha véletlen hatalomba kerültek? Amit a mai kormány kretén fideszesei - simán kibasztak a legelején, hogy kegyeltjeik és eszement ötleteik ellen a világon senki ne legyen képes érdemben fellépni... a józan ész , és az emberiesség nevében SEM!
Mondok még egyet, hogy okosodj!
I. fejezet - Általános rendelkezések - 8.§ (1) " A Magyar Köztársaság elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait, ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsőrendű kötelessége."
- szerinted miért szúrja a fidesz szemét a Magyar Köztársaság és akar helyette Magyarországot? Mert az állama (amit szeretne felépíteni) nem képes egy köztársasági állampolgár alapvető jogait védeni, tisztelni sem... naná, hogy nem tartja azt saját kötelességének sem, nem hogy az egész államapparátusára vonatkoztatná... tehát, egyértelműen egyeduralomra gondolt, amikor talpnyaloncait szárnyai alá vette: azaz! Kinek vannak itt kegyeltjei? Ki az aki előjogokat állít fel maga számára? Orbán, Orbán, Orbán és a fidesz, a fidesz, a fidesz... meg te, aki saját magatokat szidod - tulajdonképpen. Az ellen ágálsz másokkal szemben, amire te magad ácsingózol.
Csak jelzem, hogy egyetlen párttal de még egyetlen politikussal sem szimpatizálok - Orbánékat viszont mélységesen megvetem, mert aljas és alattomos élősködőkként még a választóik bizalmára is fittyet hánytak... és szarnak az országban élő emberekre - rád is - nagy ívben! Szóval nem érdemes miattuk hülyének lenni :) - vagy igen? Akkor viszont kuss!

zserbo 2011.04.19. 23:36:00

Az új alkotmány túlnyomó többséggel való megszavazásával Magyarország lett az utolsó volt kommunista ország, amely megszabadult közelmúltjának kísértetétől és saját szövegezésű alaptörvényt fogadott el .

zserbo 2011.04.19. 23:57:38

Bolsijaink Brüsszelben már zümmögnek!

"Isten, áldd meg a magyart!"
"Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette."
"Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit"
"Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk".
"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét"
"Mi, Magyarország polgárai készen állunk arra, hogy országunk rendjét a nemzet együttműködésére alapítsuk".

Ezzel az Új Alkotmánnyal a Magyar nép megint szép lesz méltó régi nagy híréhez!!
Mit ránk kentek a századok ezzel az új alkotmánnyal lemossuk a gyalázatot!! Szép volt Magyarország!!

zserbo 2011.04.20. 08:05:01

Magyarország, államformája pedig köztársaság. Tehát semmi sem változott, mindössze a huszonegy évvel ezelőtti pult alóli szabadság ránk örökítette azokat a régi lidérceket, akik most ezzel a hazugsággal keltenek hisztériát.
Azt mondják, nem volt alkotmányozási kényszer. De volt. Lényegében a rendszerváltás óta van, és minden kormány célul tűzte ki, hogy alkotmányozni fog, csak eddig egyiknek sem volt hozzá ereje. Azt mondják, az új alkotmány nem legitim. De igen, az. Miképpen az volt az eddigi is, holott egy súlyos, az egész rendszerváltásra rátelepedő és azt megbélyegző paktum eredményeképpen született, és az égvilágon senki sem legitimálta. Pult alól kaptuk huszonegy éve a szabadságot, épp ilyen pult alóli volt az alkotmányunk is eddig. Senki nem szavazott rá, senki sem szentesítette, senkit sem érdekelt. És soha ne feledjük: az első szabad választáson ötven százalék körüli volt a részvétel, és több mint tíz százalék az utódpártra szavazott! Vagyis nagyjából az ország negyven százalékát érdekelte a rendszerváltás.

Azt mondják, elfogyott a kormány mögül az erő, a támogatás. Nem fogyott el. A Fidesz, még ha csökkent is a tábora, toronymagasan vezet. És nincs, nem látszik az alternatívája. S ha kimennek kétezren Gyurcsányt meghallgatni, s utána arról zengenek, hogy „felébredt az ország”, hát mesebeszéd az.

Azt mondják, az új kormány lábbal tiporja a sajtószabadságot. Nem tiporja lábbal. Mindössze kísérletet tesz arra, hogy valamiképpen viszonyuljon korunk szörnyetegéhez, a sajtóhoz, amely ma már legnagyobb részt egész egyszerűen társadalomellenes.

Sokan nem tudják, hogy az előző Alkotmány aláírója - Rákosi Mátyás volt,EZÉRT HARCOLNAK A KOMMUNIZMUS KEGYELTJEI.

friczi 2011.04.20. 08:53:42

@térfél: Ne kekeckedj zserbo-val,mert hozza a saját stílusát és téged is elküld anyukádba mint engem . Egyre kisebb a tűrőképessége ,mint a fityisz támogatottsága .

Beollózott hír :

Szomorúan tudatjuk a hírt, hogy a tegnapi napon elhunyt jó barátunk, a Harmadik Magyar Köztársaság (1989-2011). Gyászoljuk közösen a magyar demokráciát. Ezt a hetet tehát alkotmány- és demokrácia siratónak, meg optimizmusunknak köszönhetően az egyre diverzívebb, ám erősödő civil összefogások feletti örvendezésnek szenteljük – immár törvényen kívüliekként.

Robusto 2011.04.20. 08:55:55

Aki az eddig hatályban lévő alkotmányt azonosítja a '49-es, Rákosi-féle alkotmánnyal, az HAZUDIK. A kettő közös pontja kb. annyi volt, hogy az ország fővárosa Budapest!

vhjkgfknnlk 2011.04.20. 09:17:46

Mi a baj ezzel az alkotmánnyal? Talán az önvédelemhez való jog? Vagy az hogy nem lehet növelni az államadósságot? Vörösök, metszettpöcsüek, csíkosgatyás mélymagyarok! Írjátok meg! Vagy menjetek árulkodni a pedofil Daniel Cohn-Bendithez. (zsák megtalálja foltját) A külföldiek szavazati jogát ne írjátok, az nekem sem tetszik, de hát semmi nem tökéletes. Illetve, csak allah tökéletes. XDXD De ezt is csak ő terjeszti magáról. :))

friczi 2011.04.20. 09:49:56

@vhjkgfknnlk: Egész sok bajom lenne,az alkotmánnyal,ha értenék hozzá. Így szakértők véleménye a mérvadó nálam . Viszont az a hazugság amire épül,azt én is látom . Először is a 2/3-ra, többségre való állandó hivatkozás. Különben se erre kaptak megbízást . Az ország legalább fele nem támogatja,mert maradt a régebbről való megosztottság .Megbízást munkahelyteremtésre a gazdaság rendbetételére kaptak . A rendcsinálás és a számonkérést se felejtsük ki.
Még lehetne sorolni,hogy még mi lett volna a dolguk . Ezek helyett kaptuk a NENYIT ,a gazdagokat támogató 16%-ot,a növekvő munkanélküliséget,stb . Ja,meg az új alkotmányt . Már csak ez az egy hiba volt az országban Most már ez is megvan,minden rendben .
Csak neked személyesen...ha még nézelődsz kicsit,találsz te még többet is,ami nem fog tetszeni ,neked se .
A mélymagyar,meg egyenesen jobb oldali találmány . A HÍR tv-ben,vagy az ECHO-ban van is ilyen műsor. Úgy hogy ez mellé ment .

friczi 2011.04.20. 10:00:05

Mi az ami még nem tetszik ? Biztos lenne még sok minden,de már csak ezt az egyet...ezt is most találtam és jobban meg van fogalmazva,mintha én írtam volna

"Az április 18-ai szavazáson, az új alaptörvény elfogadásával az alapjogokat felpuhították, 4-et már ombudsmanok se védenek.

A jogokat feltételekhez kötik.

A keresztény világnézet bevételével az alkotmányba, ezen világnézetre való tekintettel, segítségével korlátozzák az alapjogokat.

Az alapjogok korlátozhatók lettek az alkotmányos értékek védelmében is, pl a hit, hűség, szeretet védelmében.

A FENTIEK MIATT A SZOCIÁLIS BIZTONSÁGHOZ VALÓ JOGODAT KIBASZOTTUL ELCSESZTÉK:, MEG AZ ÖSSZES TÖBBI ALAPJOGODAT: hehehehhehhe."

Eddig az idézet . Ezt a gyengébbek kedvéért írtam,mert rendszerint megtámadnak,holott én csak bemásoltam .
Amúgy jöhet a támadás én is felvállalom .

vhjkgfknnlk 2011.04.20. 12:38:03

@friczi: Én úgy emlékszem, hogy a választás előtt beígérték az új alkotmányt. Nem lehet a szemükre vetni hogy nem erre kaptak felhatalmazást. Egyébként, egy 2/3-os törvény megalkotásánál, mi a fenére lehet másra hivatkozni, mint hogy megvan a szükséges 2/3-ad? Talán azzal kellet volna foglalkozniuk, hogy a többi bevágta maga mögött dúrcásan az ajtót!? Röhögnöm kellet tőlük! Köhögtek a bolhák. XDXD Nem hinném hogy nem lenne saját véleményed, ne bízz a szakértőkben (am milyen színű ruha volt rajtuk? vörös?) Azért kíváncsi vagyok, hogy konkrétan mire gondoltál, milyen jogaim lesznek lekorlátozva?

Silcon 2011.04.20. 22:18:17

@friczi: "a tegnapi napon elhunyt jó barátunk, a Harmadik Magyar Köztársaság (1989-2011)"

Ugye nem baj, hogy nem sírok? Meg sem kellett volna születnie, sokkal egyszerűbb lett volna ha ezt a 20 évet egyszerűen kihagyjuk. Tanulság: a leváltandó rezsim tagjaival egyvalamit lehet megtárgyalni, hogy milyen gyorsan húznak el és mi lesz a bünti. Nem ám ellenzéki kerekasztal meg egyeztető tárgyalások... A "fékek és ellensúlyok" rendszere tökéletesen üzemképtelenné tette az országot, úgy, hogy az ancien régime továbbra is birtokolta a pozíciók számottevő részét. Antall azokkal szemben viselkedett úriember módjára, akik ezt a fogalmat nem is ismerték.

Silcon 2011.04.20. 22:24:27

@friczi: "Így szakértők véleménye a mérvadó nálam"
@friczi: "Nem hinném hogy nem lenne saját véleményed, ne bízz a szakértőkben (am milyen színű ruha volt rajtuk? vörös?)"

Legalább egy topicon belül ne cáfold meg magad :)

"Különben se erre kaptak megbízást."
Explicite valóban nem mondták ki, hogy alkotmányozni szeretnének, azonban félreérthetetlen célzásokat tettek rá: "kis győzelem kis változás, nagy győzelem nagy változás". Azonkívül ezt a helyzetet elemezte boldog-boldogtalan.

Silcon 2011.04.20. 22:34:26

@friczi: "A SZOCIÁLIS BIZTONSÁGHOZ VALÓ JOGODAT KIBASZOTTUL ELCSESZTÉK"

A mértékét jelentősen csökkentették, de ez világtendencia. Az a nagy büdös helyzet, hogy van egy csomó olyan ország - akikkel gazdasági versenyben állunk - ahol az ilyesmiket hírből sem ismerik. Azt saccolom, hogy a nagy globalizációs kiegyenlítődés folyományaképp engednünk kell majd az életszínvonalunkból. Ha vigasztal, a nyugatnak még többet kell majd engednie. Hacsak nem lesz valamiféle nagy világforradalom vagy mifene.

Silcon 2011.04.20. 23:10:01

Gyurcsány: "Tudniuk kell azoknak az ügyészeknek, akik nem a dolgukat teszik, hanem pártmegbízást teljesítenek, hogy nem lesz bocsánat. Tudniuk kell azoknak az újságíróknak, akiknek a közmédiában hitelesen kellene tájékoztatniuk az országot, de nem ezt teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy nekik nem fogunk megbocsátani."

Kissé elragadta a hév a demokrácia legfőbb védelmezőjét és pontosan megfogalmazta, hogy ő maga személyesen hogyan fogja gyakorolni önkényuralmát.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.04.21. 06:48:16

@Silcon: meg egy apróság, amit szokás elfelejteni: itt voltak az oroszok, mármint az orosz hadsereg. Akkoriban még előttünk voltak a példák:'56, '68, '81-82.
Na és mit tesz a Jóisten: valahogy nem volt ennyi bátor és hangos ember sem, sőt, mit mondjak, a mostani hangos és bátor társaság nagy része a túloédalon (vagy a pelenkában) volt hangos és bátor.
Soroljam őket?

friczi 2011.04.21. 08:50:51

@hátmármindennicknévfoglalt: Teljesen egyetértek ,de kifelejtetted....bocs,hogy ennyire okosak se voltak . Ezeket hívom én döglött oroszlán rugdosóknak . Ha ezeket is leváltják,újra fordul a kocka,kíváncsi leszek,mekkora pofájuk lesz .

vhjkgfknnlk 2011.04.21. 09:44:03

Hahó! Csak egyedül friczi merte felvenni a kesztyűt!? Hm... Ugyanezt a kérdést az alkotmányról egy másik oldalon is feltettem, és ott is csak egy ember válaszolt. Ebből is látszik, hogy nincs az alkotmánnyal olyan nagy probléma, mint ahogy azt sokan megpróbálják elhitetni. kilencvenkilencegészkilencvenkilencszázadszázalékig jó és az a lényeg! :)) Amúgy meg: Ja! itt voltak az oroszok. De Gorbacsov visszavonulót fújt, és hazahúzták a belüket. Maradt utánuk egy csomó szemét. Az ember orrát lépten-nyomon megcsapja a szaga! Érti mindenki a célzást remélem! :)))))

friczi 2011.04.21. 14:08:50

@vhjkgfknnlk: Nem csak célzás volt . Inkább találat .A szag nagy részét a kormány irányából hozza a szél .

Silcon 2011.04.21. 15:06:43

@vhjkgfknnlk: most mondjam azt, hogy a jónép bő 2/3-át nem érdekli, hogy mi van az alkotmányban? Érdekli, hogy hogy áll az ország? Egy fenét, az érdekli őket, hogy mi van a pénztárcájukban. Hidd el, Orbánék hiába csökkentik az adósságot, hiába tárgyalják újra a 3000 milliárdos PPP nagy részét stb. nem ez fog számítani. Az számít, hogy kivezetik az adójóváírást és megint kevesebb marad egy csomó ember zsebében. Ha ezt nem oldja meg, bukni fog, attól függetlenül, hogy most nem látszik érdemi kihívó.

zserbo 2011.04.21. 15:36:01

@Silcon: Ha a választók 3 ezer forintért kormányt váltanak, szocik rablását eladósítását szó nélkül tűrték azok megérdemlik a szocikat ,lmp,jobbikot....azt hiszik majd jobb lesz ,tévednek ,még olyan se lesz mint a Fidesz ,.....ellenzékbe okosak mindent tudnak , amikor kormányra kerülnek az utolsó 8 év megmutatta mit tudnak .

vhjkgfknnlk 2011.04.21. 17:52:49

@Silcon: Ez így igaz! Minden parasztot a leszedhető termés érdekeli. De a virágok még csak most nyíltak. Azokból gyümölcs lesz, és 2014re lesznek érettek. Mindenkit az érett gyümölcs fog érdekelni csak. De most még nincs mit leszedni. Rengeteg a kártevő, és még a sokadik szomszédból is ide járnak a tetvek. :)) A kertészt meg cseszegeti az unió, hogy akármilyen permetszert nem is alkalmazhat! A régi kertészt elzavarták mert az csak a baltát ismerte. Azzal metszet! Meg is sínylette minden fa! De most már itt a kikelet. :))))

vhjkgfknnlk 2011.04.22. 18:06:28

Na tessék! Nemrég hallottam, hogy turótorta beszaut pipitérnek, hogy hervaggyá má le! Az alkotmány önvédelemhez.....ra hivatkozva. Ezt a pofátlanságot! "Mi nem szavazzuk meg! Nem leszünk hazaárulók!" De azért már rögtön másnap lobogtatják! Hú de kétszínű egy banda! és most nem a csíkos gatyájukra céloztam. (és nem is vigyorgok írás közben, még akkor sem ha nem biztos hogy elvileg nincs igazuk)
süti beállítások módosítása