Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.03.21. 08:55 negymadar

Alkotmányos matematika

Címkék: kormány alkotmány karikatúra négy leszarom kétharmad négymadár alkotmányozás

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr592757923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masszaraks 2011.03.21. 11:45:39

Ez csillagos ötöst érdemel!

Silcon 2011.03.21. 20:21:02

c+c=c
("c" a fénysebesség.)
Van amit nem lehet fokozni.

vhjkgfknnlk 2011.03.21. 21:43:51

@Silcon: De van! Mégpedig az ellenzéki pártok idétlenségét. A viselkedésükkel hétről hétre bebizonyítják, hogy tovább lehet fokozni azt, ami már egyébként is maximális.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.21. 21:45:44

akkor ebből bukta lesz... még az egyest sem képes elérni :) - de hát tényleg nem! Trágya munka az a terv... olyan disznóólas - el kéne gyorsan takarítani, mert bűzlik már messziről... ráadásul totálisan belterjes!

Silcon 2011.03.22. 18:29:20

@vhjkgfknnlk: A kivonulósdi tényleg marhaság, a Fidesz is csak Gyurcsányt bojkottálta. Ha annyira nem tetszik, vonuljon ki a szavazáskor.

Silcon 2011.03.22. 18:45:16

@térfél: A preambulum a "Háború és béké"-re emlékeztet /nem fér majd el a NENYI helyén :) /, de annyira nem rossz.
Sokan nem értik mire fel ez a nagy cécó, de jobb későn, mint soha. Ennek Antall idején kellett volna megszületnie. Szóval '89-ben leült egy elég zártkörű társaság és alkotmányoztak egyet. Közösen a régi branccsal, azokkal, akikkel a tárgyalásoknak pusztán két dologra kellett volna szorítkoznia, úgymint:
- milyen gyorsan húznak el,
- mekkora büntetést kapnak.

friczi 2011.03.22. 19:24:19

Ma néztem az alkotmányozó vitanapot ,amint önmagukkal tökéletesen egyetértettek. Mert kivel vitatkoztak volna...
Az az emelkedett nagyképű,külföldieket lesajnáló,magasztos szövegektől hányingerem lett .
Nem sokáig bírtam .
Tényleg nagy cécó,a történelemkönyvbe kerülésért .
Talán a gazdasággal kéne foglalkozni,meg valami nemzeti minimum félével,amit mindenki elfogad .

zserbo 2011.03.22. 22:23:30

Sztálini alkotmány eltörlik ,éppen ideje már ,1989-ben kellett volna .

zserbo 2011.03.22. 22:32:08

SZTÁLINI ALKOTMÁNY

Jelenlegi Alkotmányunk az alábbi néven került be a törvénykönyvekbe: 1949. évi XX. törvény. Az Alkotmányt az 1948-ban megválasztott Parlament szavazta meg, melynek alapját az 1936-os „Sztálini alkotmány” jelentette. Kommunista alkotmányunk az 1970-es években „szocializálódott”, 1989-ben az Ellenzéki Kerekasztal résztvevői „modernizálták”, s egy olyan parlament szavazta meg, amelyet épp készültünk leváltani. Az Ellenzéki Kerekasztal tagjait senki nem választotta meg, így nem is képviselhették a társadalmat.

zserbo 2011.03.22. 22:52:13

A Szent Korona tanra épülő új magyar alkotmányra van szükségünk, hogy megnyíljon a jogi lehetőség arra, hogy az eddigi nemzetgyilkos rablások, privatizációk bűnöseit felelősségre lehessen vonni.

A jelenlegi többször módosított toldozott, foltozott , Alkotmányunk, a Buharin által 1936-ban készített szovjet „sztalini” Alkotmány egy „honosított” változata, amely Rákosi révén került hazánkba és szerkezete, tartalma,
stílusa, hiányossága, valamint primitívsége
ellenére mintegy hat évtizede „tabunak” számít az egymást követő kormányok, illetve parlamenti törvényhozók számára.

MSZMP utódpártja (az MSZP-LMP-Jobbik) gátolja a történelmi hagyományokra épülő, magyar (nemzeti) Alkotmány kidolgozását és hatályba léptetését.

Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy egyes „hangadó” ellenzéki személyek már-már permanensen és gusztustalanul kritizálják a kormányt a megalakulásának pillanatától kezdve.

Mindezek viszont csak azoktól fogadhatók el, akik az országot csődbe vivő Kádár érában, valamint Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai „éhező proletárvezetők” uralkodása alatt is meg mertek szólalni.

Mesterházy elvtárs például „sunyított” (lapított) a „félnótás” Gyurcsány sorozatos hazugságai és népellenes fellépései korszakában, most pedig veri az asztalt azért, amit nyolc évig „elqrtak” elvtársaival egyetemben, és az EU államok sereghajtójává züllesztették hazánkat. Hordóra pattanva kifogásol mindent, szinte megrészegül a saját hangjától.

Egy folyamatosan „röhögő” vagy vigyorgó kórus (Gyurcsány és Lendvai vezetésével) látható a parlamentben a frakcióvezető mellett és mögött (a kamerák jóvoltából), csak az nem érthető, hogy mitől olyan vidámak, és miért tartják olyan viccesnek Mesterházy jól artikulált, de semmitmondó, „marosáni” stílusú felszólalásait.

Emlékeztetőként (Mesterházynak is): „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt.” (Márai Sándor)

Vona Gábor azt képzeli magáról, hogy ebben az országban csak neki van (és lehet) igaza. Talán az a legnagyobb hibája, hogy azt sem tudja, hogy mit kellene tudnia. Tapasztalatlanságát és a politikai életben való járatlanságát pökhendiséggel, „bunkó” viselkedéssel és látványos „kiszólásaival” szeretné (vagy akarja) kompenzálni, ami sok szimpatizánsának nagyon tetszik, de még többekben visszatetszést gerjeszt.

friczi 2011.03.23. 08:35:49

@zserbo: Az utolsó bekezdéssel egyetértek . Az összes többit értsd fordítva vagy hozd egálra,akkor jó.
Amúgy csak szajkó szöveg .

vhjkgfknnlk 2011.03.23. 09:08:17

@friczi: Úgy látszik hogy a politikai hányinger ragályos nyavaja! XD Annyi különbség van csak, hogy a te gyomrod a narancslét nem veszi be, az enyém, meg a maceszt. Főleg ha vörös tálcán kínálják, és különösen akkor, ha árpisávos szalaggal van az egész átkötve. :))

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.23. 09:58:34

@Silcon: én azt hiszem, hogy az alkotmány egy ilyen valami: "Az alkotmány tágabb értelemben valamely állam közjogi szabályainak rendszere, szűkebb értelemben az ezt rögzítő jogszabály vagy jogszabályok együttese. Az alkotmány szabályozásának tárgya általában az állam szervezete és működése valamint az állam és polgárainak viszonya."
- amit ezek csinálnak, az kizárólagosan a saját torz agyuk szüleménye, amelynek segítségével az állam szervezeteit a polgárok fölé helyezik, azok totális elnyomhatóságának érdekében.
Ha a nekik tapsolók ezt kívánják? - hát akkor jelzem, hogy saját rabszolgaságukat kívánják... Sokan nem értitek még, hogy ennek a cécónak ez a kizárólagos célja. Hát tessék rajta csámcsogni egy kicsit!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.23. 10:05:03

A bosszúhadjáratnak írni egy külön alkotmányt?... ti attól haladtok előre az életben, ha a múltban megtörtént eseményeken élvezkedtek és terrorszerűen pusztítjátok el a múltat, a jövőt? Mert a jelent nem megélni akarjátok, hanem ellehetetleníteni... hát rohadt szenny mentalitásra vall, amihez képest a tervgazdaság csodákat alkotott :) - ti meg eddig csak azt romboltátok. - gyönyörű! illetve undorító számomra, aki építeni sokkal jobban szeretek, mint pusztításhoz tapsikolni.

Silcon 2011.03.23. 21:18:14

@térfél: "A bosszúhadjáratnak írni egy külön alkotmányt?"
A Zétényi-Takács törvényt Sólyom alkotmányellenesnek nyilvánította érvként a jogfolytonosságot hozta fel - egy diktatórikus rendszerrel. Ha az akkor átmegy, akkor nincs Medgyessy és Gyurcsány, a pártokat pedig lehetett volna teljesítményük alapján értékelni. Csakhogy itt nem a teljesítmény számított, hanem, hogy ki, hol áll. Gondolj bele, az MSZP-s csapat vezetői nagy részének ugrik a vagyonszerzési lehetőség, ezenfelül realitás a börtön. Ez az ő részükről élet-halál harc volt. A lezáratlan múlt a legváratlanabb helyeken bukkan fel. Milyen érdekes volt, hogy hol itt, hol ott bukkant fel egy két III/III karton, mikor kinek, mi volt az érdeke. Ezen már rég túl lehetnék és foglalkozhatnánk a jövővel.

"a jelent nem megélni akarjátok, hanem ellehetetleníteni"
???

"ti meg eddig csak azt romboltátok"
8 év szoclib kormányzás után már nincs mit...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.23. 22:09:44

@Silcon: MA van a holnap tegnapja... épeszű ember nem szarozik a múlt eseményein, mert képtelen megváltoztatni azt, ellenben a ma töketlensége nagyban határozza meg a jövőt. A fidesz amúgy eddig is csak halálra unta magát a 88-89-es megalakulása óta mást sem csinál, mint mások tetteit kritizálja, közben meg szépen elvész minden ígérete is (már aki hitte valaha is egyetlen szavukat). Tettei meg még mindig nem vannak :) nem voltak és jobb volna, ha nem is lennének, mert hát csak ártottak eddig az ország egészének. Egyénként meg mind olyan, mint Lázárkájuk... sőt egyénenként az igazán nagy nullák. (hisz ezért tartanak össze olyan kétségbeesetten - a kutya nem figyelne rájuk különben, mert emberileg, szakmailag zérók - legalábbis, akiket én ismerek és fideszimádók, vagy párttagkönyvesek... hajaj! a béka segge alatt volnának a pártjuk nélkül. De nem árthatnának... hogy a jóisten adna nektek már egy kis önkritikát! :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.23. 22:15:31

@Silcon: Nehéz azt megérteni, hogy az élet nem a pártokról és a politikusokról szól? De még csak nem is a törvények szerint folyik.... nézzetek már szét magatok körül és magatokon kívül... annyi gyönyörűség van a világon! Nem ilyen fossággal kell törődni, hogy ki mikor mit hogyan tett vagy nem tett. Élni szeretnénk! Boldogan és elégedetten és örömben... nem pedig állandó harcban egy hugyagyú miatt... menjetek valami lakatlan szigetre oszt' ott tomboljatok kedvetekre na és romboljatok, de ne itt! Ártatlan emberek kárára és megnyomorítva őket... mi ebben nektek az öröm? Mások kára? ne má'!!!!!

zserbo 2011.03.24. 01:27:51

Ha a médiatörvényt alkalmazni kezdik, vissza fog szorulni a hírnek álcázott, valójában csak belvárosi-liberálisok hisztériakeltése. Most már nekik is valódi teljesítményt kellene felmutatniuk a hajdani kádári időkben betanult és az akkori rendszerrel talán még jogosan konfrontáló liberális szlogenek állandó hangoztatása helyett.
Az új jelenségeknek még az észrevételére is képtelenek, amit pedig szó szerint az orruk elé tolnak azt szó szerint lehazudják.

Mivel pedig a rendszerváltás egész folyamatában ez a média és liberális közgazdász értelmiség volt a hangadó és 20 év kapitalizmus építése után ismét 3 millió koldus országa lettünk, ennek az értelmiségnek az alkalmatlansága teljesen nyilvánvaló.
Ha kikerülnek a hatalomból, akkor a valóságos értékükön fogják értékelni őket és ez az amitől rettegnek.

friczi 2011.03.24. 08:35:26

@zserbo: Ne röhögtess...cserepes a szám....
Mert a mostani hatalom,jelentősen csökkentette a szegények,koldusok,megélhetési bűnözők számát....

Silcon 2011.03.24. 17:48:38

@térfél: "épeszű ember nem szarozik a múlt eseményein"

Igen, igen ez a "nem egészen legális úton meggazdagodottak" tipikus szövege. Érintettnek tetszik lenni? Kérek egy pontos dátum-idő adatot, melyet követően nem foglalkozunk többé a múlttal. 10 perccel előtte leugranék ide az OTP-be egy kis kp-t felvenni... :)

Érdekes, ebben a kérdésben még a nácivadászoknak is más szempontjaik vannak. A nyugat meg nem ismeri el a kommunista rendszerek bűneit. Miért is? Mert akkor a még ma is színpadon lévő ún. '68 nemzedéknek (ex.: Cohn-Bendit - "Dany le Rouge") régi önmaga eszméit kellene elítélnie. A "hasznos idióták" dilemmája.

Gazdasági téren előzőleg és most is tűrhetően teljesít a Fidesz. Csak jön a szokásos izmozás, amit friczinek is írtam itt: negymadar.blog.hu/2011/03/16/elzugtak_forradalmaink_unnepi_beszed/fullcommentlist/1#c13009882

friczi 2011.03.24. 20:17:27

A fidesz,az ő előző ciklusában is rosszul sáfárkodott a mások által létrehozott javakkal, és most is.
Jóból tűrhetőt kihozni.....
Az általad tűrhetőnek gondoltak csak a ti köreitekben számítanak tűrhetőnek .
A "ZEMBEREK" az országban nincsenek olyan helyzetben,mint ti . Lassan már csak nektek van szemellenzőtök.

Silcon 2011.03.24. 21:03:47

@friczi: Az a verzió nem működött. Progresszív adó, relatív magas szociális juttatások. Sokan kihasználták a lehetőséget, sokan meg épp ezért elmentek. Érdekeltséget kell a rendszerbe vinni, különben nem lesz eredmény.

Csak megemlítem, hogy ma sokan példálóznak Szlovákiával, pedig pár éve arrafelé éhséglázadások voltak... A most futó terv közel nem ilyen drasztikus.

hátmármindennicknévfoglalt 2011.03.24. 21:04:30

@zserbo: Prospektus és kormánygramofon hibridje.
Rengeteg az önálló gondolat, különösen az tetszett, hogy felismerted - a 20 éve nyilván először megtapasztalt - folyamatot:"Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy egyes „hangadó” ellenzéki személyek már-már permanensen és gusztustalanul kritizálják a kormányt a megalakulásának pillanatától kezdve."
Gratulálok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.25. 10:10:39

@tesz-vesz: mármint mélyebb értelem nem esik le

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.25. 12:17:24

@Silcon: "Érintettnek tetszik lenni?" - ó hogyne! Én egy vagyok abból a több milliónyi SENKI közül, akik valódi munkát végeztek (amíg nem lettek munkanélküliek)csak "elfelejtettek" nekik életszerű bért adni... hehe! Tudod? A Lázár Janik ... elhappolják maguknak azt, amiért más betegre dolgozza magát - konkrétan! és véletlenül sem a politikában . Jöhetsz baszd meg, vizsgálódjál nálam bátran! Hátha részed lesz némi valóságban a sok szájtépés helyett :) gyere! Éld csak az életemet - ha egy évig kibírod azt, amit kínálsz amúgy másoknak... akkor beszélgethetünk valami azonos dologról is. Így azonban te is és én is a magunk igazságát mondjuk csak... amelyek köszönő viszonyban nincsenek egymással. Bár én rajtam nem múlik, mert én képes vagyok elképzelni a fajtád életmódját... a kormánypárt és csicskái viszont képtelenek a milliókét.... Szóval gyengék vagytok :)!

Silcon 2011.03.25. 23:39:19

@térfél: Miből gondolod, hogy a politikából élek? Egy multinál tolom min. napi 10 órában és hidd el, elég strapás. Az is igaz, hogy *magyar viszonyok között* tűrhető fizetésért. Nyugaton ez az alsó-középosztály szintje lenne, itthon pusztán annyit jelent, hogy nem kell minden garast a fogamhoz verni. A hatékonyságról: kezdéskor még az "átkosban" egy ötfős csoport művezetője voltam, ma egy hangzatos titulussal tökegyedül csinálom nagyjából ugyanazt. Projektek, SAP, üzemeltetés, szervíztevékenység, ügyelet, rendszergazdai feladatok, ügyfélnél helyszíni vizsgálatok. Járom az országot, ismerem a viszonyokat. Valószínűleg több zsákfaluban jártam mint te.

"A Lázár Janik ... elhappolják maguknak"
Elfelejted, hogy következményei lettek az összes ügynek. A szoclibeknél erre nem volt példa. A tisztulás nem máról-holnapra következik be.

És igen, mi, gyerekes igahúzó barmok, tényleg jobban jártunk a mostani adórendszerrel.

friczi 2011.03.26. 10:07:18

@Silcon: Csúsztatásból...újabb ötös .térfél nem azt írta,hogy a politikából élsz .
Mint érintett,csak haszonélvezője vagy .
Tevékenységed,zsákfalukban is a gazdagabbaknak jó .
Odáig meg biztos csukott szemekkel,vagy vakvezetővel mész .
Lázár féléknél,retorzió...szigorú ejnye-bejnye...Máskor ügyesebb legyél komám. Vannak észrevétlen kiskapuk. Nem köll csalni,hogy minden hülye lássa...
Amúgy te mint igahúzó ...nevetnem kell . Dolgoztál már valaha is fizikailag fizetésért ? Egy postai dolgozó,aki milliókat forgalmaz,érettségi,stb . minimálbéren van. És még sokan,ha eddig nem hallottál volna róluk . Nekik naaagy élvezet a 16% .

Silcon 2011.03.26. 12:12:02

@friczi: "térfél nem azt írta, hogy a politikából élsz"
Ezt annak vettem: "a fajtád életmódját... a kormánypárt és csicskái"

"Mint érintett,csak haszonélvezője vagy."
A Bokros csomagnak meg kárvallottja voltam. Akkor - az inflációt is figyelembe véve - többet buktam, mint amennyit most nyertem. Nagy ügy. Valahol az a normális, hogy mindenki az érdekei szerint szavaz. Gond akkor van, ha a hatalom elvéti az arányokat és ez a gazdaság rovására megy. A szoclibek pedig rendesen elrontották, keményen lemaradtunk a velünk együtt csatlakozott országoktól.
Kérdezem tőled és térféltől: szerintetek az elmúlt 8 évben rendben mentek a dolgok?

"zsákfalukban is a gazdagabbaknak jó"
Mellément.

"szigorú ejnye-bejnye"
Itt legalább következménye lett a dolognak: index.hu/belfold/2011/03/21/megbirsagolta_a_fidesz_papcsak_ferencet/
A szociknál még ez is elmaradt:
vastagbor.blog.hu/2009/04/20/vajon_a_kepviselo_ur_is_velunk_fog_sirni

"Dolgoztál már valaha is fizikailag fizetésért?"
Ha a cementes zsák hordásra gondolsz, akkor nem. A szervíztevékenységben viszont akad ilyesmi. Eszerint az értékrend szerint egy orvos vagy egy kutató munkája sz@rt sem ér, holott egy magasan kvalifikált ember munkája több kétkezi munkásnak teremt munkalehetőséget. Te valami Saint-Simon-féle utópista szocialista álmokat kergetsz? Mert a világ - legalábbis most még - nagyon nem úgy működik.

friczi 2011.03.26. 12:50:38

Politikából élni,vagy haszonélvezője lenni,az kettő .A bokros csomagnak mindenki a kárvallottja volt,csak az ország nem .személyesen mi is.
Mindenki úgy szavaz,ahogy,akar,de a védhetetlent védeni,az sértő egyesekre nézve .
Az elmúlt 8 évben nem ment rendben szinte semmi . Ebben vastagon benne volt a fidesz is .Az is-en van a hangsúly.
A zsákfalu nem mehetett mellé,mert ritka,aki a te általad nyújtott szolgáltatást ott igénybe veszi. A nagy többség azt se tudja,eszik-e,vagy isszák...
A felelősségre vonás...sorban derülnek ki a disznóságok,nem vigasz,hogy a múltban is voltak .
Retorzió...anyagilag szinte nulla,erkölcsi,.semmi .
Az én munkával kapcsolatos értékítéletemmel semmi baj nincs. De az igahúzó,részedről,elég erős volt . Ki mit dolgozik,szellemi,vagy fizikai ,mindkettő megerőltető lehet . A postai példám,meg arra vonatkozik,hogy a nagy többség ráfaragott a 16%-al .
Az a bajom,veled,...is...hogy valahogy sose azt érted,amit írok.
Levonom a tanulságot...nagyon rosszul fogalmazok,..vagy akarattal,vagy csak úgy félreérted .
Az akarattal félreértést már máshol kezdem szokni,itt is,de elég rosszul tűröm...még.

Silcon 2011.03.26. 15:35:52

@friczi: "a nagy többség ráfaragott a 16%-al"
Viszont az adójóváírás bevezetésekor (minimálbér adómentessége) nagyon jól járt. Csak azután hiányzott az a pénz az államkasszából. Ezen előzmény nélkül nem állna fenn ez a helyzet.

"benne volt a fidesz is"
Ja persze, ők kényszerítették a szoclibeket, hogy hülyeségeket szavazzanak meg.

"A zsákfalu nem mehetett mellé,mert ritka,aki a te általad nyújtott szolgáltatást ott igénybe veszi."
Márpedig van villany arrafelé is :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.26. 17:43:29

@Silcon: Nem arra gondoltam, hogy a politikából élnél... én a mentalitásodra gondoltam, ami viszont abszolút fideszes és totálisan politikai gondolkodásmód (olyan, amit beléd papoltak és a "fajtájuk" képes magáévá tenni), ráadásul a mások érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyó. Pedig hát az is kiderülhet, hogy neked is az volna a jobb, ha volna kereslet a szolgáltatásokra, az árukra és mindenre, ami pénzt azoknál hagyhatna a jónép, akik meg belőlük akarnak megélni. Én a másokat rabságra termettnek nézőkre, másokat nem ember számba vevőkre és az irigy, csak önérdek szerint élni képes nagyot mondókra ugrom (de teljes súlyommal :)- fél mázsa fölött vagyok bizony!) Gyűlölöm azokat, akik képtelenek mások fejével is gondolkodni, de elvárják, hogy az ő fejükből kicsurranókat evidenciának tekintse mindenki más. Hát nem! Senki nem született azért, hogy másik ember kizsákmányoltja, kihasználtja legyen, pusztán azért, mert amaz azt kívánja csökött EQ-ból kifolyólag. Az érzelmi intelligencia hiányát nem lehet egzisztenciális biztonságra hivatkozva eltüntetni. Nem érdemes azzal próbálkozni... ebbe fog a fidesz kontárkormány is belebukni az összes imádójával együtt a süllyesztőben végzitek. Annyira lenéznek benneteket azok, akik emberként "csak" emberként akarnak emberi életet élni. Nem pedig papagájként szolgálva valamit, ami úgy szar, ahogy van! (pártpolitika és Mo. gazdasága, avagy holmi vagyonosodás... és akkor mi van?! ... ez mind nem téma értelmes embernél, akinek érzelmei is vannak. Lázár csak egy gép... ahogy a narancs is rohad és büdös... kell a francnak!?)

friczi 2011.03.26. 18:22:39

@Silcon: Az államkasszában a nagy lyuk a 16% miatt lett .
Az MSZP-s kormány hülyeségeket is szavazott,meg jókat is . Az ellenzék,meg megtorpedózta,akár jó akár rossz volt .
Zsákfalu...elég furcsán írtad le ,de most már tudom. Te villanyszerelő vagy. Villanyt tényleg használnak faluhelyen is .

Silcon 2011.03.26. 18:41:48

@friczi: "a nagy lyuk a 16% miatt lett"
Most, a 2011-es költségvetésben. Aztán vagy tudják pótolni vagy nem és akkor majd jól megszüntetik. (Abban biztos vagyok, hogy Orbán nem engedi meg elszállni a költségvetést.) Az adómentes minimálbér viszont 2003-ban ütött lyukat és nem sikerült pótolni csak hitelből.

"villanyszerelő vagy"
Az csak az egyik szakmám :)

friczi 2011.03.26. 20:31:50

@Silcon: Ilyen kevés alamizsna elég ahhoz,hogy valaki hívő legyen ? Ne csalódj,mint én.

Silcon 2011.03.26. 20:45:03

@térfél: A globalizáció ellenkező irányba viszi a dolgokat. A nyugat-európai országok szociális piacgazdasága is egyre kevésbé szociális. Tüntetnek is ellene rendesen, de vagy nem elegen vagy nem elég elszántan. Mindenesetre én még nem érzékelek számottevő elmozdulást, egyenlőre az önérdek mozgatja a világot és mi *egyedül* kicsik vagyunk ahhoz, hogy változtassunk rajta.

A mostani probléma gyökere a minimálbér adójának eltörlése volt Medgyessy idejében (vagyis a kompenzálása adójóváírással). Ezzel gyakorlatilag részben kivontak egy réteget a közteherviselésből. Hiba volt. A 2002-es alaphoz viszonyítva a 16%-os adókulcs előrelépés, akkor 20% volt a legkisebb: www.kalkulator.hu/?fejezet=53&alfejezet=3&tartalom=0&cid=24710&area=375 Fizetéscsökkenés csak a gyermekteleneknél van: hetivalasz.hu/uzlet/berkommandosok-pedig-nincsenek-36053

Kb. 10%-al magasabb volt az állami újraelosztás mint a V4-ek többi országában. Ez azzal járt, hogy kihasználva az EU határnélküliségét és az off-shore technikákat, egyszerűen átcsatornázták a pénzeket úgy, hogy ne nálunk adózzon. A progresszív adó azokon csattant, akik nem tudtak élni ezekkel a módszerekkel, a magasabb fizetésű alkalmazottakon. Ezért nem alakult ki nálunk számottevő középosztály. Erősen közelítettünk a dél-amerikai berendezkedéshez: kevés kőgazdag, a többiek a nyomor küszöbén. Utóbbiaknak pedig szinte nulla az érdekérvényesítő képességük. Gyurcsányék gazdaságpolitikája mintha kifejezetten ezt a célt akarta volna elérni. Pedig ő igen magas EQ-val bír, hiszen Katus mama gázórája visszatérő kép volt beszédeiben. Lehet, hogy okosabban, finomabban is megoldható lett volna a dolog, ezt nem tudom megítélni. Abban viszont biztos vagyok, hogy alapvetően jó irányba változtak a dolgok.

Az off-shore technikáknak pedig úgy néz ki, hogy lőttek: hetivalasz.hu/uzlet/off-36388/

Silcon 2011.03.26. 20:52:31

@friczi: Azért ez mégiscsak több, mint 2002-ben a 19eFt-os csekk Lendvai Ildikó nénitől a nyugdíjasoknak :)
Ráadásul ezt nem adják, hanem csak kevesebbet vesznek el :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.27. 18:18:56

@Silcon: Tudod mi az egyetlen, de nagyon nagy hiba? Az, hogy a munkabérek kibaszott alacsonyak. Azt tessék megemelni minden munkát végző esetében olyan szintre, hogy megéljen belőle az ember, olyan EU-s átlagra drága! Majd akkor beszélgetünk tovább.

Silcon 2011.03.27. 19:52:37

@térfél: "a munkabérek kibaszott alacsonyak"
Arra szerintem ne számíts, hogy német vagy ne adj Isten amerikai bérek valaha is lesznek errefelé. Hosszabb távon várható célérték: az OECD országok + Kína és India jövedelmi viszonyainak átlaga, a lakosság számával arányosan.

A kormány azt akarja elérni, hogy a segély és a minimális munkabér között számottevő különbség legyen. Ezt a célt se béremeléssel fogják elérni...

Az EU átlaghoz meg nem mi fogunk közelíteni, hanem ők hozzánk. Mint már fentebb említettem, van néhány problémás € övezeti ország, a lakosságnak viszont nem nagyon akaródzik húzni a nadrágszíjon. Ebből nem tudni mi lesz. A németeknek tele van a puttonya, Merkelék egyik zakót a másik után gyűjtik be a választásokon.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.28. 09:19:47

@Silcon: " A kormány azt akarja elérni, hogy a segély és a minimális munkabér között számottevő különbség legyen. Ezt a célt se béremeléssel fogják elérni..." hanem az ember alapvető szükségleteinek kielégíthetetlenségével... azaz a fidesz kormány lazán NÉPIRTÁSba fogott. Gratuláljunk hozzá, vagy ha képtelen az ország működtetésére, akkor zavarjuk el őket a francba? Ez utóbbi fog történni, mert nem tudnak az emberek lemondani minimális szükségleteikről is, csak hogy Orbánék kielégíthessék maximális igényeiket is az ország tönkretételével párhuzamosan. Szerintem ők a nagyon-nagyon értetlenek, mert a képlet több tízezer éve világos: VANNAK ALAPVETŐ ÉLETFELTÉTELEI AZ EMBERNEK. Ha azokat elveszi előlük a kormány, akkor belepusztulnak, de előtte el fognak kezdeni harcolni a túlélésért. Majd megtapasztalod, hogy a rizsa kurvára nem laktató, és nem is éltető (a rizs már igen, de mivel nem Ázsiában vagyunk, azt sem tudjuk megtermelni) Csak mert termelni kéne végre, hogy a gazdaság felemelkedjen és nem szolgáltatni, meg kereskedni csupán - a lopásról nem is beszélve...

Silcon 2011.03.28. 18:03:14

@térfél: "a fidesz kormány lazán NÉPIRTÁSba fogott"
Ez egy nyitott ország, nem hagyhatod figyelmen kívül a környezetét. Nem hozhatsz olyan intézkedéseket, amelyek még inkább visszafogják a gazdaságot. A progresszív és *magas* adókulcs nem ösztönöz többletmunkára, mert alig marad belőle valami. Lehet progresszív adó, több kulccsal, na de volt 42% is és nem is túl magas jövedelemmel már simán beleesett az ember! Felső kulcs max. 25%. Különben jön a feketemunka és a külföld. Érdekeltté kell tenni a dolgozókat. A szocializmus ennek hiányában bukott meg: minek hajtsak, ha úgysem kapok többet? Már írtam, linkeltem is, hogy max. 3%-al csökkent legrosszabb esetben a fizu és az is csak a gyermekteleneknél és nem az állami szektorban. Dzurinda reformja után Szlovákiában éhséglázadások voltak, nálunk közel nem annyira durva a helyzet. Ott sikerült beindítani a gazdaságot, reméljük nálunk is menni fog. Vannak errefelé betöltetlen munkakörök, de nem megy el oda senki, mert segélyből majdnem ugyanannyit kap. Az értékmérő a piac. Ez speciel egy ilyen világ, ha nem tetszik, lehet próbálkozni a megváltoztatásával, csak arra kell ügyelni, hogy mindenhol megváltozzon, mert ha csak nálunk sikerül, abból bukta lesz (ld. Chavez próbálkozásait). Lehet vitatkozni rajta, de az ország lehetőségein felül költött szociális juttatásokra.

"ha képtelen az ország működtetésére"
Az is világos, hogy az az út, amin szoclibek haladtak véget ért? 8 év +30% adósság. Nincs tovább, a kutya sem adna több hitelt hozzá. Az a 8 év a folyamatos lecsúszásról szólt. Ők voltak képtelenek az ország működtetésére. Szerinted ennél a 8 évnél rosszabb volt a 1998-2002-es időszak?

"Orbánék kielégíthessék maximális igényeiket is az ország tönkretételével"
Ezen kijelentést követően hogyan jellemeznéd az elmúlt 8 évet? Ebben az időszakban a tökéletes önfeladás volt a jellemző. Mindig, mindenre automatikusan rábólintottunk. A román csatlakozásnál azt nem követeltük meg, hogy legyen egy nyomorult magyar egyetem és kint lehessen magyarul a falu neve!

Alapvetően ott lett elcseszerintve a dolog, hogy '90-ben be kellett volna hozni egy rakat összeszerelő multit, mert a szocialista nagyiparban dolgozó idősebbek többségének képzettsége másra már nem volt elegendő. Azután ezt szépen lassan eltolni az igényesebb, nagyobb tudást megkövetelő termelés felé. Ez a lépés egy az egyben elmaradt. A szocik még pár éve is a betanított munkásokat foglalkoztató multiknak tolták a lét. Nem kellett volna privatizálni a közműveket és az élelmiszer-feldolgozó ipart. Ez utóbbi tipikusan nem igényel csúcstechnikát viszont prímán ki lehet nyírni vele a komplett mezőgazdaságot.
süti beállítások módosítása