Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2010.12.23. 06:36 negymadar

Kísérlet

Címkék: fidesz kormány veszélyes karikatúra mutatvány leszarom négymadár sajtótörvény

Az idősebb Madarak már láttak hasonló kísérletet, amikor bátornak mondható, de kellően át nem gondolt  mutatványt hajtottak végre más kaszkadőrök. Kíváncsisággal vegyes félelemmel (és némi megütközéssel) szemlélik a dolgokat,  ám úgy vannak ezzel, hogy.. hát.. ők tudják.(?) Mi túléljük.

FRISSÍTÉS: (ilyen sem volt még, de többen üzentek, ahelyett , hogy  ide írtak volna)

1.  A Madarak  szemlélődnek, teszik a dolgukat, nem ítélgetnek. Itt sem.

".  A "külföld", a " nyugat", az "ÉJRÓPA", az másik ország. A Madarak ITT ÉS MOST élnek.

 

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr842533961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vhjkgfknnlk 2010.12.23. 08:57:21

Ha külföldön lehet ilyen törvény akkor lehet nálunk is. Ha valamit meg akarunk érteni, akkor mindig az okokat kel megkeresni. Most a sajtó játsza a sértődött kisgyereket akinek elvették a játékát, és toporzékol. Megvilágítom: www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc
2,7nél elhangzik valami ami igaz a sajtóra is. Ezt a törvényt ők harcolták ki maguknak most meg nem tetszik nekik hogy a helyükre tették. Hm...Akinek nem inge ne vegye magára. Nem csak a trágárságokról van szó, hanem például arról hogy egy újságíró ne fűzzön véleményt a hírhez. És még folytathatnám. Ha nincs igazam mondjátok meg!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.12.23. 11:09:58

@vhjkgfknnlk: nincs igazad, megmondjuk. sehol demokratikus europai allamban nincs ilyen sajtotorveny. ertem en, hogy a torveny eloterjesztoi, kedvezmenyezettjei, betartatoi ezt hazudjak. de nincs ilyen torveny. valoszinuleg ez lehet a zoka annak is, hogy egesz europa es egesz europa sajtoja, partfuggetlenul mutogat a fideszre, hogy nezzetek mar, bazzeg, mit muvel ez az elmebeteg...

Silcon 2010.12.23. 18:17:25

A törvényről nem tudok nyilatkozni, mert még nem olvastam el. Bocsátassék meg nekem, hogy a hajdani állampárt egykori vezetőinek nyilatkozatait - főleg Lendvai Ildikó ex cenzor néniét - sosem fogom vitaalapnak tekinteni. A hajdani SZDSZ-es brancs sirámai dettó nem érdekelnek. Amit itt a szabadság és a liberalizmus keretében véghezvittek, arra még Göbbels is elismerően bólogatna.
A "nyugati" sajtó, a hajnali szavazás után azonnal nekiugrott a törvénynek. Ezek szerint mindent, a módosító indítványokat is eleve két-három nyelven nyújtották be és fogadták el vagy minden jelentősebb újságnál van egy magyarul kiválóan értő újságíró. Esetleg a szokott csatornákon nagyon is ismerős emberek adják le a drótot mind a mai napig - a saját elfogult nézetrendszerük alapján.
Senki sem vitathatja, hogy a rendszerváltás (?) után volt egyfajta "médiakartell", amely kizárta, lefasisztázta a jobboldali véleményalkotókat.
A nyugat *véleménye* nem érdekel. Ami neki nagyon tetszik, azzal mi valószínűleg igen rosszul járunk. A saját kárunkon tanulhattuk meg. (Megtanultuk?) Egyszer kipróbálhatnánk - már pusztán csak az érdekesség kedvéért - hogy milyen a saját fene... nyalni.
Ha az EU-nak problémája van, akkor majd kivizsgálja az ügyet és hivatalosan értesít, hogy mivel van gondja.
Amit a média művel nálunk, azért a karóba húzás is enyhe büntetés volna. Győzike, Joshi meg Mónika show? - hát menjenek a fenébe. A Larry King, Jay Leno, Oprah Winfrey, Thomas Gottschalk nevek valószínűleg nekik nem mondanak semmit.

friczi 2010.12.23. 20:50:11

@Silcon:
Nagyon szép a nyilatkozatod. Nagy kár,hogy olyanról írsz véleményt,amit nem ismersz. Hozzáelegyítve a régit,amit viszont félreismersz.
Hozod a jobboldali összeesküvés elméletet. Gratula...szépen megtanultad.
Én a beterjesztőtől ismerem,nagyjából. A lényeges kérdések elől kitért,szokás szerint csúsztatott.
Ettől függetlenül pár dolog jó benne. A többi liberálís baromság viszont hiányzik belőle....sajnos.
Ha akarod,ha nem meg fogod ismerni.
Ezt még te sem fogod szeretni.

Silcon 2010.12.23. 22:52:56

@friczi: Nem a médiatörvény fogja eldönteni a sorsunkat, hanem az, hogy sikerül-e talpra állítani a gazdaságot.

Egyébként van valahol ennél frissebb verzió? www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf Mert ez csak a benyújtott anyag.

HaKohen 2010.12.23. 23:01:07

@Silcon:

Tök igazad van!

Biztos forrásból tudom, hogy a CIA-Moszad-MI6-stb. tengely összefogott a New York-London-Tel Aviv-stb. tengellyel, valamint a magyar komcsi-libsi-konzi-cigány-zsidó stb. tengellyel, valamint az antiorbánista-antikövérista-antischmittnemzettöltőtollapalista-antiszalailatyakosernőannamáriaista stb. tengellyel,úgyszintén a rotschild-simor-kopits-imf-fed-leumibank stb. tengellyel.

Azután egyesült erővel lefizették a Times-t, az Economistot, a Frankfurter Allgemeinét, az EBESZ-t, Angela Merkelt stb. No és persze a brit külügyminisztériumot is, amely a diplomáciában megszokott szordínós hangon meglehetősen egyértelmű nyilatkozatot adott ki. Esetleg jelentsd föl őket II. Erzsébetnél vagy az ENSZ-nél, avagy az Arab Lígánál, a FÁK-nál és Lukasenkónál.

Silcon 2010.12.24. 00:25:26

@HaKohen: Most ne haragudj, de te el tudod képzelni, hogy egy nem túl elterjedt nyelven megjelent, legalább 170 oldalas törvényről az elfogadása után néhány órával korrekt elemzések jelenjenek meg külföldön? A megszavazott törvényt nem találtam meg magyarul! (Csak a tervezetet.)

Gyurcsány gazdaságpolitikáját dicsőítő írások is megjelentek, maga a mester lobogtatta a parlamentben.

A luxemburgi külügyér nyilatkozata meg különösen tetszett. Van $2x10^12 külső adósságuk, a GDP-jük meg $47x10^9. Ez cirka 40 szeres eladósodás, ennek ellenére a legjobb minősítésekkel rendelkeznek. Mégiscsak tudnak valamit.
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2079rank.html
www.forbes.com/lists/2010/45/debt-10_Luxembourg_CHI012.html

Silcon 2010.12.24. 00:29:24

@HaKohen: Lemaradt: ha Orbán "19-re lapot kérünk" megoldása nem jön be a gazdaságban, senkit se fog érdekelni a médiaháború.

Cherokee · http://eletutjaink.blog.hu/ 2010.12.24. 15:34:36

vhjkgfknnlk:
"egy újságíró ne fűzzön véleményt a hírhez" - ebben a formában nincs igazad. A hír - elvileg - szent. Akkor, ha téged egy eseményről hír formájában tájékoztatnak, ahhoz semmiféle szubjektív magyarázatot nem fűzhetnek és nem manipulálhatnak.
Ilyen műfaj pl. a napihír, rövidhír.
A tudósítás már közelebb van a szubjektivitáshoz. A tudósító ott van a helyszínen, kicsit már a műfaj is jelzi, ebben már benne van az újságíró látásmódja.

Aztán van olyan műfaj, hogy hírháttér, hírmagyarázat. Ez, mint a neve is mutatja, az adott médium, a szerkesztő, a riporter stb. szóval az újságíró állásfoglalását is tartalmazza.
Végül, ahogy haladunk a publicisztika felé, a kiveszőben levő műfajok: vezércikk, tárca, jegyzet stb. az újságíró állásfoglalását is tartalmazza. A tényeket nem hamisíthatja meg - 5 tv eltulajdonítása helyett nem írhatja, hogy mindössze 5 narancsot lopott x és ezért tartóztatták le, de hozzáfűzi a véleményét.
Mielőtt még jobban belemélyednénk a sajtóműfajok elemzésébe, legyen az elég: (írott sajtó esetén) amennyiben az újságíró nevének kezdőbetűi (monogram) szerepel a cikkecske alatt, az figyelmeztet téged arra, valamennyi szubjektivitással számolnod kell; ha pedig az újságíró teljes neve szerepel alatta, az azt jelzi, a közlés teljes mértékben tükrözi - és tükrözheti - az újságíró véleményét.
Az azt kaptuk, amit megérdemeltünk jellegű véleményedhez pedig annyit, gondolom, azzal te sem értenél egyet, ha a muzsikusoknak megszabnák, csakis hegedűn játszhatnak, csakis A-moll hangnemben, csakis Mozartot játszhatnak és a kotta is kizárólag az X. kiadónál megjelent lehet.
A sajtószabadság - értelmezésemben - az lenne, ha a híreket - mit közlünk és mit nem - nem az határozná meg, hogy az adott médium "jobbos" vagy balos, liberális vagy konzervatív. A kommentek pedig egy médiumon belül tükröznék több, eltérő világnézetű újságíró állásfoglalását. Az újságíróknak a hír valóban szent lenne, megszólalásaikat pedig nem az determinálná, melyik lapnak, tv-nek stb. dolgoznak. Négymadár rajzai sem tekinthetők csak jobbosnak vagy balosnak: társadalmi anomáliák karikírozásáról szólnak.
A tendencia, a jobbos sajtó - balos sajtó már eddig is rossz volt. Most pedig azt szeretnék, ha minden madár fülemüle hangon csicseregne.

vhjkgfknnlk 2010.12.25. 09:31:24

Ne hari, de nem lettem meggyőzve. Sőt! Majdnem olyan a helyzet, mint ha egy sorozatgyilkos az ok nélküli erőszak létjogosultságát próbálná igazolni. Ha én kezembe veszek egy újságot, Nem arra vagyok kíváncsi, ki hogy akar befolyásolni, hanem arra hogy hol, mi történt. Tény szerűen, tárgyilagosan. Ha valaki a saját vagy mások akaratát szeretné képviselni, vagy érvényre juttatni, akkor menjen politikusnak. Nagyon nem szeretem azokat, akik szereptévesztésben szenvednek. Igen! Néha nehéz meg állni, hogy az ember a saját véleményét is beleszője, de akkor sem szabad.
A toll hatalmasabb fegyver mint a kard. Felelőtlen ember kezében a fegyver......azt tudja mindenki. A "kisebb" fegyverek tartását, és használatát is törvények szabályozzák.

BÚÉK!

Szaros Képmutató 2010.12.25. 21:14:56

@vhjkgfknnlk: teljesen igazad van. Manapság ebben a mocskos liberális világban terjed az a nézet, hogy az emberek el tudják dönteni saját maguk is mit szeretnének olvasni, és ha egy újság nem tetszik nekik, akkor azt legjobban úgy juttathatják kifejezésre, hogy egyszerűen nm olvassák az adott sajtóterméket. De ez mekkora téveszme! Az emberek ostobák, (tisztelet a kivételnek, első sorban neked), és összeolvasnak mindenfélét, ez pedig már eddig is hová vezetett. Természetesen az nem megoldás, hogy mindenkihez odamenjünk és a jó útra terelgessük őket, de más okos emberek nagyon helyesen kitalálták, természetesen a buta emberek védelmében, hogy aki nem az egy igaz dolgot írja meg, annak adni kell a pofájára.

Én mondom, végre helyes irányba megy a világ, és most van először esély, hogy a sok buta ember végre tényleg megvilágosodjon.

friczi 2010.12.25. 22:00:18

@Szaros Képmutató: Sokat mondó neved van. Amúgy tök igazságokat írtál. Minek az a sok hülye iromány ?
Majd Annamari jól meghatározza,hogy a sok lökött mit olvashat. Mindenkinek egyénre szabva lesz meghatározva,a Dörmögő Dömötörtől a Magyar narancsig. Természetesen előtte levelet fogunk kapni,iq felmérés miatt,önként kötelező kitöltéssel.
Aki nem fele meg,az tv-n köteles nézni,Fábri ismeretterjesztő műsorát. Maónika show kizárva,max Győzike.
Úgy megvilágosodunk,mint eddig soha.

Silcon 2010.12.26. 20:53:12

@vhjkgfknnlk:
Egy érdemi anyagot találtam: tasz.hu/files/tasz/imce/tasz_allaspont_media_101203.pdf (Bizonyára bejglimérgezést kaptam, hogy ilyenkor ezzel foglalkozom.) Egyedül az utolsó érv tűnik valóban komolynak, de a törvényben már szerepel a halasztó hatály.

12.§ (4) alapján már nem fog működni Albán úr, Blikk stb. szokásos védekezése, hogy "mi csak véleményt mondtunk", ugyanis "A műsorszámban közzétett hírekhez fűzött véleményt, értékelő magyarázatot e minőségének megjelölésével és szerzőjének megnevezésével, a hírektől megkülönböztetve kell közzétenni."

Amikor egy jobbos újságíró megkérdezte a blikkes emberkét, hogy a Kósa ellen elbukott 3 millás per nem volt-e egy kicsit drága, azt a választ kapta, hogy ez ennél többet is megért volna nekik. A kerTV-k gyakorlata is bosszantó, a begyűjtött büntetéseket szépen összevárva, a nyári uborkaszezonban hajtják végre az elsötétítést.

A szoclib média nem a sajtószabadságot siratja, hanem azt, hogy eddig viszonylag büntetlenül lehetett mocskolódni és ennek most úgy tűnik vége. Meg a zsíros állami apanázsnak is.

Lelki szemeim előtt megjelennek az ATV újságíróklubjának tagjai, amint szorgalmasan, több órás kemény munkával, hosszas guglizás, több száz oldalnyi szöveg átnyálazása után komoly elemző cikkeket írnak a nol-ra meg a 168 órába. Nem pedig a szokásos panelekből (viktátor, fasiszta) ütik össze két perc alatt. Ja kérem, a jobboldalon megjelent a minőségi újságírás, vannak minőségi blogok is és bizony ezzel kellene felvenni a versenyt.
www.youtube.com/watch?v=PgszWn8vuAw#t=1m27s

friczi 2010.12.27. 09:42:38

@Silcon: Kedves Izé...silcon...én nem hivatkozok semmilyen mérgezésre,de még is foglalkozok olyan dolgokkal,amiket írtál.A karácsonyt mint ürügyet nem kéne használni,mert nálam az jön be,hogy olyankor szünet,hogy később kipihenten annál jobban tudjuk ütni egymást.
A te szokásodat átvéve,most én nem néztem meg a hivatkozásodat és indulatból válaszolok. Majd később ráérek bocsánatot kérni,indokolt esetben.
Lelki szemeim előtt itt van Magyarország. Benne,az újságírók,családok és mindenféle csoportok. Semelyik nem homogén,mindegyiken belül különböző érzelmű,felfogású emberek vannak. Nincs kétféle Magyarország és két félre osztott család ,stb.
Sokféle felfogású sokszínű lakosság van.
Az általad megnevezett újabban (eddig nem volt)megjelent minőségi újságírás,szerinted új keletű ? Szerintem igen. Én fordítva láttam,hogy a gyűlöletkeltés kettéosztás,a jobb oldaltól ered,a rendszerváltás után. Az ún. jobb oldali újságírók se egyformán pocskondiáztak és a baloldaliak se. Lásd fentebb. Bár nálam az ún. mélymagyarság erősen veri a biztosítékot. Olvashatnál esetleg tényleg 168 órát,talán elmúlna a fóbiád és az előítéleted. Sok jobb oldali nyilatkozik ott,nem úgy mint az ellenkező sajtókban. Merem ajánlani,mert én olvasom...azt is. Meg nézem is a másik oldali médiát is (nem MÉDIUM.(jövöbe látó) és a kettőből próbálom kihámozni,melyik az elfogadhatóbb.

Silcon 2010.12.27. 10:51:58

@friczi: "Olvashatnál esetleg tényleg 168 órát"
Csak közvetetten, a mandineres szemelvényekben. Van ott galamus meg népszabó is. Sőt kapcsolat.hu is! Többségük elég silány. Lehet, hogy direkt ezeket válogatja be a szerkesztőség?
Most őszintén, neked hiányozna pl. Albán úr?

"minőségi újságírás,szerinted új keletű ? Szerintem igen."
Ezt írtam. 2002 után jöttek rá a fiúk, hogy komolyan kell venni a műfajt.

friczi 2010.12.27. 12:44:12

@Silcon: Bocs...csak ezt felejtettem el megemlíteni
:A szoclib média nem a sajtószabadságot siratja, hanem azt, hogy eddig viszonylag büntetlenül lehetett mocskolódni és ennek most úgy tűnik vége. Meg a zsíros állami apanázsnak is.

Csak azért írtam az előbbieket,mert az nem a szoclib média sajátja volt. Te írtad :a fiúk 2002 után jöttek rá. Szerintem meg azóta se jöttek rá. Viszont arra rájöttek,hogyan lehet hatásosan mocskolódni, lejáratni,karaktert gyilkolni. Ezt csinálták konstruktív ellenzékként,egy amúgy is béna kormánnyal szemben. Kb. ezért is nyertek.
A kormányprogramjuk ki is merült ennyiben. Most már elmúlt úgy fél év....azééé kéne látszani valami gazdaság élénkítésnek. Hacsak nem számítjuk annak,hogy a saját jövedelmüket megsokszorozták,az amúgy is tehetős rétegével együtt. De majd csak leszivárog...Igaz,ami eddig leszivárgott,az szerintem teljesen más testnedv.
A média törvénynek sok jó intézkedése is van Most nem sorolnám,de miért kell elrontani olyan meg nem határozott gumi törvényekkel,amit bárki úgy forgat ki,ahogy kénye -kedve tartja ?
Eddig mindennel így jártak .Sajnos.

Silcon 2010.12.27. 15:07:44

@friczi:
Igen, csakhogy a Heti Válasz és a HírTV már rég önfenntartó.
Tanmese a karaktergyilkosságról: hetivalasz.hu/jegyzet/igy-kell-utalni-matolcsyt-a-nyugdijasok-gonosz-szellemet-33645/

"az amúgy is tehetős rétegével együtt"
A progresszív adónak az a hátulütője, hogy aki tudna, az se nagyon fog többet dolgozni, mert ami marad belőle, azért már nem éri meg. A gazdagabbak egyébként is már rég szlovák, román és egyéb bejegyzésű cégekkel hasítanak, hála az EU-nak (ld. pl. Trigránit). Szívesen olvasnék egy statisztikát arról, hogy mennyi cég (és pénz) húzott el emiatt az országból. Nem azt mondom, hogy alá kell ígérni mindenkinek a környéken (ahogy tettük), de egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy annyira kilógjunk a sorból, mint eddig.

"Most nem sorolnám"
Pedig kéne. Akkor honnan tudjam mi a rossz? Ez ugyanaz az "építő" jellegű ellenzékiség, amiért eddig a Fideszt piszkálták. Ide jutottál? :)
hetivalasz.hu/jegyzet/aruld-mar-el-mi-bajod-a-mediatorvennyel-34377/

friczi 2010.12.27. 19:33:23

@Silcon: Kösz,de nem a heti válaszból kellene ismerni a karaktergyilkosságot.
A másik...régen rossz,ha tőlem kell megtudni mi a rossz. És,ha én nem jól tudom....??
Mióta azt pampogom,hogy saját gondolkodás...,nem az összes hülye párt kiszolgálóinak szövegéből kell leszűrni a tanulságot.

Silcon 2010.12.27. 23:14:41

@friczi:
Átfutottam, nagyon gázos dolog nincs benne.

Úgy érzem, a pofonok nem a médiatörvény miatt csattantak el, ez csak az ürügy. Sokkal valószínűbb, hogy az IMF kitessékelése (a gazdaságpolitikába való beleszólás lehetősége), a különadók és a manyup-ok felszámolása sérti az érdekeket. Mivel ezek belügyek, be-beszólogattak, de túl sok mindent nem tehettek ellene.

Ha egyszer tényleg olyan baromi fontos az uraknak a demokrácia, akkor a 2006 őszi eseményeket mér' tojták le olyan magasról?

A pénz (ld. olaj, Irak) és a sértettség (ld. 9/11, Afganisztán) mozgatja a világot, a többi csak süket duma a széplelkűeknek.

friczi 2010.12.28. 10:23:14

@Silcon: Számomra kissé,az furcsa,hogy mostanában,mintha elnéző lennél. Mindegy, hogy mi történik,fő,hogy haladnak a dolgok. Te csak a fidesz éra elött voltál széplelkű.
Pedig csak ennyi a változás :xfree.hu/kep_show.tvn?SID=896fce8f6f88f91fda7b0adc8b56ce41896fce8f6f88f91fda7b0adc8b56ce41&kid=263560&aid=140527

Avatar 2010.12.28. 12:37:37

@Silcon: Szerintem szét kellene nézned a narancsosok múltjában is, mert ott is találsz ám jónéhány érdekességet.
Ha a cenzornéni múltja ennyire a torkodon akad, akkor az állampárti miniszterhelyettes Schmitt Pál nyilatkozatai mennyire tekinthetőek vitaalapnak? Pl. az által jegyzett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat...
Róla elhiszed, hogy megjavult? Vagy hogy Orbán "csuhások térdre" Viktor vadliberálisból mélyen hívő konzervatív lett?

Mellesleg az általad adott 2. linken Luxemburg GDP arányos adósságánál 13% szerepel, nem 4000%. Lehet, hogy ezek a Forbes-osok nem tudják, hogyan kell kiszámolni?

És tényleg a ballib sajtót szidod, hogy mennyit hazudott, amikor a Magyar Nemzet talán egymagában többször vesztett a bíróságokon helyreigazítási perekben a hazugságai, mocskolódásai és rágalmazásai miatt, mint az összes többi újság együttvéve? Ez lenne a színvonalas, minőségi jobboldali média?

(friczi: De, médium. Az ugyanis nem jövőbe látót jelent, hanem közvetítőt. A medium többesszámú alakja latinul media [=médiumok].)

Silcon 2010.12.28. 12:38:38

Inkább úgy mondanám, várakozó állásponton vagyok.
A Fidesz éra előtt sem széplelkű voltam, hanem inkább elkeseredett.

Két téma borzolja a kedélyeket, a manyup és a médiatörvény. A lengyelek épp most vágják vissza elég keményen a manyup-oknak átutalt pénzt, alig pár %-ot hagynak meg. Ugyan nem számolják fel - ők nincsenek annyira rossz helyzetben -, de jegelik a témát. Pedig nekik már megengedték azt is, hogy a kiesés pótlására felvett hitel egy részét ne kelljen beleszámolniuk az államháztartási hiányba.

A médiatörvény EU-s vizsgálata is jópofa dolog. Hónapokig fog tartani, szvsz pont addig, amíg magyar elnökség lesz. Damoklész kardja... Majd visszatérünk rá, hogy bejött-e a tipp.

Az EU-nak most a legnagyobb problémája az € lesz. A híradók tanúsága szerint a bajban lévő államok polgárainak nem nagyon fűlik a foga a megszorításokhoz. Egyre többen állítják, hogy a görögök csak halogatni tudják a csődöt, megúszni nem. Az € belépési feltételei nem arra lettek kitalálva, hogy összeszorított foggal két évig betartsuk a feltételeket, aztán szabad a pálya. Azért vannak, hogy csak a *közel*azonos*szintet* elért gazdaságokat fogja egybe. Akik ezt a mércét nem ütik meg, azoknak gondot fog okozni, hogy az infláció-kamatláb játékkal nem képesek korrigálni gazdaságukat.

Silcon 2010.12.28. 13:06:23

@Avatar:
Schmitt mikor volt elsővonalbeli politikus? Igazgató meg nagykövet volt. Most meg épp kesztyűbáb vagy papucs orrán pamutbojt. A lusztrációs törvény már nagyjából elkésett. Fletóval a szocik remélem leírták magukat végleg.

A nenyit le fogják cserélni az alkotmány preambulumára.

Horn Gyula a múltja ellenére elfogadottabb politikus volt mint Gyurcsány vagy bármelyik libsi.

MNO-nem nagyon olvasok. (Kiv.: Csermely-Tiranai lepel.) HV, mandiner, konzi, stb. (A kommentjeim 90%-a újabban itt van a NÉGYmadáron.) Egyébként az új törvény alapján őket is el lehet majd meszelni. Ezek szerint mégiscsak vannak benne jó dolgok?

Kutyafuttában utánnanéztem LUX-nak. Az adatok jók, csak a cia-sban azt hiszem minden benne van: cégek magánszemélyek stb. hitelei is. (Azért túl sokat nem vacakoltam vele.)

Orbán programjában vannak szocdem beütések is szépen, nem tisztán konzerv.

Silcon 2010.12.28. 13:17:03

@friczi: "nem a heti válaszból kellene ismerni a karaktergyilkosságot"
Nem is ők karaktergyilkolnak, hanem Dévényi tart kiselőadást az újságírótanoncoknak egy ilyen cikk alapján. Érdemes elolvasni.

friczi 2010.12.28. 15:29:38

@Silcon: Már többször el akartam ismerni a tudásodat. Sokkal alaposabb vagy mint én. Viszont sokkal többször hagyatkozol mindenféle okos "szakértői"véleményre. Saját vélemény....? lesz-e valaha ?
(Az én saját véleményem..saját élettapasztalat,olvasás,hozzáértők véleményei,mindenhonnan...egyszer csak kialakul)
Így a karaktergyilkosságot se úgy magyarázták el nekem,hanem ...láttam...hallottam.
Amúgy egyáltalán nem értelek,és sokakat se..azzal a bóvli szöveggel,a fidesz hogy tudott nyerni....?
Még úgy se értem,hogy választék nem is volt.
Ok.
Meg van nyerve....legalább kezdenének vele valamit..,de ne ezeket és ne így....
Nyolc év felkészülés ,ennek ellenére improvizálásból is elégséges...
De a fő a bizalom....a tiétek.

friczi 2010.12.28. 15:33:08

@Avatar: Biztos igazad van. Latinul nem tudok. A szótár a "media" szót se ismeri (latin-magyar)
Kitartok a látnok mellett,bár a zsurnaliszták többsége,még visszafelé se lát,nem előre...

Avatar 2010.12.28. 16:27:42

@Silcon: Hát ha neked a miniszterhelyettesi rangig jutó Schmitt nem számít első vonalnak, az osztályvezető-helyettesi szintig jutó Lendvai pedig igen, akkor nagyon nem párhuzamosak a Te és az én fejemben lévő vonalak, vagy máshonnan kezdjük a számozást.

De jó, ne foglalkozzunk a nenyivel, lesz helyezze új alkotmány...

Csakhogy amellett meg Fidesz által alkotmányozásra felkért Pozsgay bábáskodik, aki szintén jelentős köröket vert a pártállami előmenetelben Lendvai nénire.
Az ő általa írt alkotmány tervezet részek vitaalapot képeznek-e számodra majd? Vagy az egész új alkotmányt dobod majd egyenesen a kukába Pozsgay miatt?

Silcon 2010.12.28. 17:58:39

@Avatar: "miniszterhelyettesi rangig"
A sporthivatalban! Lendvai meg a KB-nál. Azért az nem ugyanaz. Schmitt és Pozsgay így sem zavarnak sok vizet, legfőképp egyik sem akar kioktatni a demokrácia mibenlétéről. Ez a téma gumicsont, nem akarok rá sok időt vesztegetni.

Ami igazán számít, hogy sikerül-e záros határidőn belül - kb. 2 év - beindítani a gazdaságot és egy normális fejlődést produkálni. A különadók és a manyup pénzek kb. ennyi időre elegendőek. Ha ez nem jön be, akkor már nyugodtan lehet vitatkozni azon, hogy a "mi komcsink a jó komcsi" vagy sem, mert akkor már nagyjából úgyis minden mindegy lesz.

Silcon 2010.12.28. 18:34:32

@friczi: Inkább úgy fogalmaznék, hogy a választást a szoclibák bukták be, de nagyon. 8 évnyi átlagos, mezei politizálás után nem lett volna Fidesz 2/3, csak egy erős többség. A '90-es évek közepétől látszott már, hogy ennek a háborúnak nem béke lesz a vége, hanem valamelyik fél bukása. Orbánék semmi mást nem tesznek, mint megpróbálják a főbb kereteket lefixálni. Sietnek. Maga Orbán mondta - az új alkotmány kapcsán -, hogy a 2/3 nem biztos hogy megmarad a ciklus végéig! Fordítani kell, mert nincs más út. Egy olyan társadalmat, amelyben ilyen az aktívak/inaktívak aránya, lehetetlen hosszútávon fenntartani. Gondolj bele: 53%-ról majd 80%-ra futott fel az államadósság 8 év alatt és közben inkább csökkent az életszínvonal. Ráadásul a megszokáson nagyon nehéz változtatni, ld. görögök: tüntetgetnek, pedig ők már igazán elérték az út végét.
Relatív kevesen vannak, akiknek jól jönnek a most bevezetett adótörvények, gyerekkedvezmények, de ha ők is elhúznának, akkor végképp harangoztak. Ők és családtagjaik nem biztos, hogy elegendően lesznek a következő választás megnyeréséhez. Amikor kézzelfoghatóbban jelenik meg a kormány munkaközpontúsága, akkor lesz majd az igazi lemorzsolódás.
Azt, hogy mit kéne tenni, elég sokan tudják. Az az igazi politikai művészet, hogy mindezt úgy tedd meg, hogy hatalmon is tudj maradni. Viktornak feldobták a lasztit rendesen.

friczi 2010.12.30. 14:10:08

@Silcon: Sajnálom....Megírtam a választ,aztán még se küldtem el..Úgy látom nem érdemes .Minek vitatkozni fölöslegesen.
BUÉK
süti beállítások módosítása