Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2010.12.05. 14:43 negymadar

Kommunikáció ( LÓFASZ)

Címkék: kommunikáció fidesz 1980 lófasz mszmp karikatúra négy 2010 négymadár

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr362494572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

friczi 2010.12.06. 12:28:20

Ééééérdekes...Még silcon se szólt hozzá.
Pedig a rajz,mint mindig zseniális. Híven tükrözi a régi és az új rend megszólalásait. Csak a kimeneti oldal számít. Az meg nem túl optimista.
Amúgy a végeredmény szempontjából eben-guba.

Silcon 2010.12.06. 19:36:05

@friczi: Ügyeletes vagyok, na. Nem lehet mindig a neten lógni. Tolni kellett a szekeret, mer' elakadt a hóba'.
A 2010-es kimenet legalább tömör és egyértelmű. Eddig úgy mentek előre, mint Pamplonában a bikák, nyugdíjügyben meg kóvályogtak mint a részeg libák a Vukban.
Nem értem a cseheket, ők pont most akarják ugyanazt bevezetni, mint ami régebben nálunk volt. Kötelező manyup, amelyik cseh államkötvényt vásárol. Szóval beteszel egy százast, abból vesznek államkötvényt, állam bá' meg ad rá 5% kamatot. (A befolyó pénzből meg nyugdíjat fizet, nem befekteti.) Az egy év múlva esedékes 105 pénzből levonják a működési költséget, profitot etc. Itt a pógárnak az egyetlen előnye, hogy névre szól. Nyugdíjra nem lesz elég és nőni se nagyon fog, tehát csak az örökös jár jól, ha a pali idő előtt kimúlik az árnyékvilágból. Ráadásul így is az államtól függ.

evil overlord (törölt) 2010.12.06. 23:45:02

Találó: a kommunikáció tényleg elég szar.

friczi 2010.12.07. 08:10:38

Nyugdíj ügyben...nem tudom eldönteni,melyik szakértő a hazudósabb. Azt viszont lehet tudni,melyik a lopósabb.... szekértolója.
evil overlord -nak is...
A kommunikációjuk,míg akadályozni kellett tök jól működött.
Ennyi hülyeséget már nem lehet jól kommunikálni.

Silcon 2010.12.07. 18:51:28

@friczi: a tőzsdéző, jó elemzőket, brókereket foglalkoztató manyupról hihető, hogy képes pozitív reálkamatot elérni még a költség+profit levonása után is. Annak viszont veszek egy üveg drága pezsgőt, aki bebizonyítja, hogy a tisztán államkötvényt vásárló manyup a tulajt kivéve bárki másnak hasznosabb lehet, akár az államot, akár a tagot nézzük, mintha nélküle bonyolítanák a tranzakciót.

Kommunikáció: Nemrég még ragyogó kommunikáció volt, csak úgy röpködtek az akárhány pontok, nagyívű távlati tervek, kiemelt projektek, csakhogy a szekér akkor már rég elakadt. Alapvetően jó dolgokat is lehet pocsékul tálalni, ezt majd választáskor szívják meg. Meg mi is, ld. mint 2002-ben.

friczi 2010.12.07. 19:01:50

@Silcon: A manyupról...majd nézd meg, ha tisztán állami marad...mennyi lesz a nyereség.
A kommunikáció tényleg tök jó volt...minden hülye ,elhitte,hogy ők aztán tudják,mit akarnak és kolbász kerítés lesz.
Most dugig vagyunk jó dolgokkal...na...ezt próbálják kommunikálni....sz@rul.
Másképpen nemigen lehet.

Silcon 2010.12.07. 21:18:10

@friczi: Tisztán államkötvények vásárlása esetén a manyupnál se lesz nagy a nyereség, viszont az állam piszkosul ráfizet, hiszen hitelből fedez olyan kiadást, amire elvileg lenne bevétele. Tippelhetsz, hogy ezt a bukást ki fogja megfizetni. Egyébként egy ilyen manyup rendszert egy adatbáziskezelővel meg egy páncélteremmel pár ember simán elműködtet.

Dobj meg 10 millával és garantálom, hogy negyvenéves futamidő után a tőkét és az államkötvény kamatának 3/4-ével számolt kamatos-kamatot visszafizetem. A manyup egyetlen előnye jelenleg az, hogy névre szóló.

A mai manyup rendszer nagy problémája, hogy a most aktívaknak egyszerre kell eltartani a jelenlegi nyugdíjasokat és gyűjtögetni a tőkét a saját nyugdíjukra. Akárhonnan nézed, ez dupla teher.

friczi 2010.12.08. 08:50:26

@Silcon: Még az is lehet,hogy igazad van. Én már nem vagyok érintett,csak az eljárást minősítem,elvben tiszta lopásnak.Ettől függetlenül ha érintett lennék,inkább szakértőkre bíznám ennek eldöntését.
Amúgy kezdelek már megérteni...tegnap beszélgettem közeli baráttal,aki szintén olyan beállítottságú,mint te. Lerövidítve,az ő érvelését...rövidtávú saját érdeke ami ráadásul,pillanatnyilag pozitív lesz,felülírja a józan ész érveket. Hosszabb távon te is és mindenki vesztese lesz ennek az improvizálós kormánynak.
Ha a rajzot megnézed,teljesen a valós helyzetet ábrázolja.

Silcon 2010.12.08. 22:24:00

@friczi: Kb. 30 év, mire egy manyup teljesen talpra áll és leveszi a terhet az állam válláról. Addig ment volna az eladósodás, mert nyugdíjat meg kell fizetni. Ilyen tempójú eladósodást ez a lerongyolódott állam nem él túl. Chilében azért tudott sikeres lenni ez a verzió, mert a bányákból származó állami bevételek miatt nem kellett eladósodniuk.
Mit írt a liberális Tallián hörrszerzőn? Valami ilyesmit: marad a manyupnál, max. ha nem jön be de kellően sokan lesznek, az államnak úgyis el kell tartania őket, mert komoly szavazóbázist jelentenek majd.

hátmármindennicknévfoglalt 2010.12.11. 14:40:07

Megtanultam mostanában, hogy az állam jobb gazdája a zsozsónak, mint a pénzre szakosodott cégek.
Rendben.Csak azt nem értem miért álltunk meg a manyupoknál?
Világos, hogy az állam sokkal jobb gazdája lenne pl. a kereskedelemnek mint a csúnya multik. Vegye "át" azt is..
Az állam végül is mindent jobban tud - vegyen át mindent. Nem értem ezt a "darabonkénti " lacafacázást.

friczi 2010.12.11. 17:35:59

@hátmármindennicknévfoglalt:
Teljesen igazad van. Kicsit tökölődnek,de már alakul. Lassan gondolkodni se kell,megteszik már helyettünk.
süti beállítások módosítása