Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2010.04.09. 12:03 negymadar

Bal vs Jobb (Régi falusi bölcsesség újratöltve)

Címkék: választás jobb bal karikatúra leszarom négymadár disznóölés

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr951906957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttitkar 2010.04.09. 13:15:41

Élünk tovább, bizony.

Anomalocharys 2010.04.09. 19:08:52

Nem erőszak a disznótor, csak a disznónak... ;)

Silcon 2010.04.09. 20:22:34

@parttitkar:
Rákosi egy nyugati tudósítót próbál meggyőzni arról, milyen vasfegyelem van az országban, ám az csak a fejét csóválja és kijelenti: akkor hiszem el, ha látom. Erre Rákosi becsenget egy ÁVH-s őrt, kitárja előtte az ablakot, es ráparancsol: ugorjon ki: Az őr szó nélkül kiveti magát, és holtan terül el az udvar kövezetén. A megrökönyödött tudósító összejátszást sejt, másodjára azt kéri, hogy a palotaőrségből ő jelölhesse ki a következőt. Ez meg is történik, ám az eredmény ugyanaz: az általa választott őr is gondolkodás nélkül veti ki magát az ablakon. A harmadik, végső próba előtt a tudósító az őrt félrehívja, és négyszemközt megkérdi. Végképp nem értem: hát nem sajnálják csak így eldobni fiatal életüket? Mire a kiskatona visszakérdez: mondja uram, hát élet ez?

negymadar 2010.04.09. 20:28:40

@Silcon: Az adoma(vicc) jó , ám a Madarak nem erről beszélnek. (szerintem)
Már csak a félreértések elkerülése végett.
Üdv NÉGYmadár

Silcon 2010.04.09. 21:31:05

@negymadar: azért nem általánosságban, hanem a parttitkar-nak címezve írtam.

A bal-jobb kérdés nem pontosan így merül fel. Nem életünket és vérünket, hanem a pénzünket akarják. Azzal a pénzzel pedig Viktor messze jobban gazdálkodott. Azt hiszem, hogy a 3 hetenkénti ülésezés meg a kayaibrahimjosiptoth & koronaúsztatásezüsthajó demokráciarombolásban és lopásban óvodás csínytevésnek minősül ahhoz az ámokfutáshoz képest amit a szoclibek végrehajtottak.

Nem várok csodát máról holnapra, csak azt, hogy adóforintjainkat, erőforrásainkat megfontoltan használják fel. Mert nem Cusi a fő probléma, hanem az M4, a kormányzati negyed, a köröshegyi völgyhíd, az M6 alagútjai és viaduktjai stb.

Silcon 2010.04.09. 21:33:34

Vitam et sanguinem, sed avenam non
(életet és vért, de zabot nem)

evil overlord (törölt) 2010.04.09. 22:02:29

@Silcon: A komrányzati negyed az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet egy jó ötletet (gazdaságosan üzemeltetett központi államigazgatás) tökéletesen elcseszni.

Horizont 2010.04.10. 07:44:11

Szenzációs vagy négymadár, mint mindig!!!

friczi 2010.04.10. 08:46:46

@Silcon:
Ide vezet a rossz memória és a túltengő képzelet.
Holnaptól kezdesz majd felébredni,de akkor már későőőő.

Silcon 2010.04.10. 10:28:33

@friczi:

- Mikor volt a legutolsó parasztfelkelés?
- Ma reggel.

Azért beugrik a hűtőbe egy Tiffán Limité. (2007-es Cabernet Sauvignon Barrique.) www.tiffan.hu/

evil overlord (törölt) 2010.04.10. 20:26:02

@Silcon: Hútőbe ezt a jó bort? Nem 18-20 fokon kell fogyasztani?

Silcon 2010.04.10. 20:57:06

@evil overlord:
Fehérbor: 8-12C, a száraz a hidegebb, a félédes a melegebb.
Vörösbor: 12-16C, az érettebb, idősebb bor a melegebb.
Sajnos borhűtőm nincs, sacc/kb. alapon teszem be pár percre.

Tiffánéknál (ez nem az Ede nagyüzemi pincészete) a rangsor kb. az alábbi:
- Normál vörösborok,
- Couvée-k (házasított borok, mint az egri bikavér)
- Dűlőválogatás. Az adott szüret átlagosnál jobb minőségű szőlőjéből készül, a palackon a származási helyet (a dűlő nevét) is feltüntetik.
- A Limité a csúcsbor. Csak kiemelkedő minőségű szőlőből készül, limitált mennyiségben. Helyben ~8eFt egy palack.
Áruházakba nem, csak néhány borpatikába szállítanak.
A Limité a flickr-es képen (Tiffan2) az úr fejétől balra lévő két üveg, réz címkével.

evil overlord (törölt) 2010.04.10. 22:50:48

@Silcon: Eddig főként 16-18 (esetleg 20) fok közötti vörösborokkal találkoztam. Megijedtem, hogy jó amerikai szokás szerint jégkockával iszod a bort :)
A Limité jól hangzik, majd próbálok szerezni.

negymadar 2010.04.10. 22:55:25

@Silcon: @evil overlord: Öröm benneteket olvasni.(Bár bevallom, hogy nagy tisztelője vagyok az ír vörös söröknek)(is)
Üdv NÉGYmadár

HaKohen 2010.04.10. 23:52:57

@evil overlord:

Hát így változik a (bor)világ.

Már évek óta győzködnek a hozzáértők, hogy a kvázi szobahőmérsékletű vörösbor egy régi babona (vagy túlhaladott szokás). Inkább a fehérboréhoz kell közelíteni úgy, ahogy Silcon kolléga kedves volt megemlíteni.

Bár igazi dilettáns vagyok vörösbor ügyekben, évekkel ezelőtt kipróbáltam. És tényleg jobb lejjebb hűtve. Bár ma is találkozni éttermekkel, ahol szobamelegen szolgálják föl.

Na ennyit a karikatúrán látható szerencsétlen koca tiszteletére. Meg hogy négymadárnak is legyen egy jó napja.

evil overlord (törölt) 2010.04.11. 12:24:39

@negymadar: Magyar ember ilyenkor magyar bort iszik, tudod: magyar seggbe magyar ló... :)))

@HaKohen: Az a fura, hogy ennek ellenére a gyártók még mindig a 16-18 (20) fokot javasolják a jobb vörösboroknak. Azonban be kell vallanom, hogy én is 16 fok körül szoktam inni: megmértem, ennyi van a pincében :)

Silcon 2010.04.11. 13:11:46

@HaKohen:

Részletek Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyvéből
Paginarium Kiadó 2001

Az éttermekben a borokat gyakran túl melegen szolgálják fel. Különösen a vörösborokat, amelyeket az úgynevezett „szobahőmérsékleten" mutatnak be.
A vörösboroknál a szobahőmérsékleten való felszolgálást a 19. században kezdték, a kóstolás egyik fontos szabályának átvételével, de abban az időben a szobahőmérséklet más volt. A 19. században a téli időkben a szobahőmérséklet általában 16-18 °C körül volt. Ez a hőmérséklet valóban ideális az idősebb vörösborok fogyasztására. Ma az éttermek, lakások hőmérséklete általában 23-25 °C. A bor tehát egy ilyen magas „szobahőmérsékletet" vesz át. Egy 23-25 °C-os vörösbor teljesen jellegtelenné válik. Ezen a hőmérsékleten az aromák eltűnnek, csak a csersavat és az alkoholtartalmat érezzük. Ugyanilyen hiba a bort túlságosan lehűteni a hűtőszekrényben. A bor „zárt" marad, és illatanyagai nem érvényesülnek.

gyutyka 2010.04.11. 18:05:11

szakigyulakukaccitromailponthu
De csak egy pohárral!

Silcon 2010.04.11. 21:47:45

Ahogy elnézem még ez a szegény röfi is nagyobb méltósággal múlik ki, mint az egész választást megszervező és felügyelő bagázs.
süti beállítások módosítása