Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2009.10.19. 08:28 negymadar

Vasutas munkabeszüntetés

Címkék: máv sztrájk karikatúra gaskó leszarom négymadár

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr701459669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_dave_ (törölt) 2009.10.19. 22:47:57

te négymadár... most nagyon csúnyán melléfogtál.

ezt a port nem a vasutasokon kéne elverni, hanem a vezetőiken. ha már mindenképpen port akarunk elverni.

de azt azért tudd, hogy egy jegykezelő haverom vasutaskölcsön-törlesztésből fakadó levonásokkal együtt 22.000, azaz huszonkettőezer pengő magyar forintot kapott kézhez ebben a hónapban.

mindeközben 100 millás végkielégítések mennek "odafönn". maradjunk annyiban, hogy ez ellen akár még tüntetni is lehet...

mildi 2009.10.19. 23:37:10

@_dave_: vazze, nem kell mindjárt besértődni, ez igenis vicces (bár igazad van), tessék mosolyogni!

_dave_ (törölt) 2009.10.20. 00:00:43

@mildi: vazze, nem kell mindjárt besértődni (kisértődni, felsértődni... megsértődni?), értem én a viccet. ez a kép azonban olyan kontextusban jelent meg, ami égbekiáltóan igazságtalan arra a vasutasra nézve, aki hajnali 3-kor kel, s ezért "cserében" megkapja a minimálbért, aminek aztán a háromnegyedét ilyen-olyan jogcímen levonják.

negymadar 2009.10.20. 08:20:14

Dave!
Bocs, lehethogy.
Ám és mindig általánosítani próbálok. A két szereplő a képen MAGA A MÁV. Úgy egészében, mindenestül. Lazsál(nem innovál, ), primitív( úgy műxik mint bármelyik az átkosban),a főnöknek sem jut eszébe semmi(igen: neki kell meg megharcolni, megoldani, még ebben a gyzdasági környezetben is)( azért FIZETEM)
Tényleg be kell zárni egy rakás vonalat, semmi értelme, én fizetem, hogy szárnyvonalakon 5 ember utazik (3 közüle ingyenjegyes) , és azt hiszi, hogy ez JÁR neki. Megszokta a szocializmusban.
Abban TELJESEN egyet értek veled, hogy ez nem a jegyvizsgálókon, masinisztákon múlik. Én fejleszteném!, de nem úgy, hogy: Jóvanna, nesze még pénz, oszt ne ugass!
A sztrájkrol, meg az a véleményem, hogy ez nem az. Ez csak kapirgálás, vakaródzás.
Nem tudom, hogy sikerült-e jobban megvilágítani nézetemet, rajzban talán jobb vagyok, mint szövegben. Bocs
Üdv NÉGYmadár

gyutyka 2009.10.20. 10:32:23

@negymadar: Na ez szép volt. Szívemből beszéltél.

_dave_ (törölt) 2009.10.20. 10:54:28

@negymadar: azt én értem, hogy primitív, nem innovál és a főnöknek se jut eszébe semmi. ezzel tökéletesen egyetértek. viszont nem látom a rajzon a főnököt. egy krampácsolót és egy forgalmistát látok. sehol egy öltönyös, dagadt pióca, a8-as audival. nekem ennyi a bajom, s továbbra is az.

persze lehet, h túl komolyan veszem, csak hát az a vasutas fickó, aki 22 rugót kapott kézhez, ő konkrétan egy nagyon régi haverom, s eléggé személyes az "élmény".

szárnyvonal: meg lehet szüntetni, ha tényleg nem használják. a mi kisvárosunkban (bezony, dél-alföld az is) olyan szárnyvonalat szüntettek meg, amit felmértek július és augusztusban, kiderólét, hogy átlagban 6-an utaznak rajta. megszüntették. aztán jött a szeptember, s az iskiolások nem tudtak mivel menni. ja, igen: szeptember és december között, valamint február és június között pedig minden nap dugig tele volt, egy gyufát nem lehetett elejeteni. na, ennyit a vasúti szárnyvonalaka megszüntetéséről. biztosan SEMMILYEN korrupciós ügy nincs a dolog hátterében, kizárt.

Silcon 2009.10.20. 22:18:23

Az EU nem kedveli a keresztfinanszírozást, mert torzítja a piaci viszonyokat. Itt lenne az ideje, hogy a kamionosok valódi áron fizessék meg az úthasználatot, ugyanis ők ezerszer jobban amortizálják, mint egy személyautó. Az A8-asoktól és a SUV-októl sem lesz 2 év alatt nyomvályús egy út. Ez felélesztheti a vasúti szállítást, ezzel együtt a személyforgalmat. Nem véletlen, hogy a németek komolyan elkezdték rendbetenni a vasútjaikat.
Ettől a MÁV-ra még bőven ráfér a karcsúsítás.
süti beállítások módosítása