Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2011.03.07. 09:38 negymadar

Széll Kálmán expedíció

Címkék: mszp fidesz kormány karikatúra négy fujj leszarom négymadár

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr972717568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.09. 17:06:26

repülj hajóm, repülj! Gazdasági felemelkedés just like NER (mukoggy!) S lőn... ahogy az - úgy ez is ... lőni fog :) (nekünk lőttek!) :(

Silcon 2011.03.11. 20:00:33

@térfél:
Navigare necesse est, vivere non est necesse.

"nekünk lőttek!"
Aljas rágalom, Heller is megmondta: "no one was shot"

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.12. 10:55:21

@Silcon: Mondd csak, ti nem érzitek, hogy mennyire kicsinyes és hiábavaló álproblémák azok, amikkel foglalkoznia kell a komoly agykapacitással bíró kisebbségnek is? Meddig lehet ezt felszínen tartani: ki mikor hol követett el valami megengedhetetlent? Ettől előbbre léptünk? Lesz valami haladó cselekvése is ennek a szar kormányzásnak? ... vagy örökre leragadtunk a múlt fikázásánál - csak mert nekem dögunalom, kész idegbaj és felesleges idő és energia pazarlás, miközben szétrohad minden körülöttünk... Nektek ez jó? Mert engem kiráz a hideg, égnek áll a hajam tőle - és egyre szarabbul érzem magam a hazámban. Köszönhetően a nemzeti együttműködés rendszerének, illetve az azt hazudóknak.... ez együttműködés? a múlt állandó rágalmazása az haladás? ... csak mert olyan óvodás szokásnak sokkal inkább beillik.... basszus! Felnőtt emberek!? ... vagy csököttek?

Silcon 2011.03.12. 14:32:37

@térfél: "a múlt állandó rágalmazása az haladás?"
A tervnek mi köze van a múlttal való foglalkozáshoz? Utóbbi a Budai dolga.

"Lesz valami haladó cselekvése is ennek a szar kormányzásnak?"
A legfontosabb már megvolt. Megváltoztatta az értékrendet és érdekeltségi viszonyokat. Az adórendszer idomult a szomszédokéhoz, nem lehet kilógni. Határmenti városban lakom, tele van "SK" felségjelű autókkal és sok cégnek is ott van telephelye, azaz ott adózik. Megfogadták a nagy kormányos szavát: "El lehet menni!" Ezt lehet elérni a 10%-al magasabb állami újraelosztási rátával. Aki tud és akar is dolgozni, azt hagyni kell. Nem lehet progresszív adóval, magas adókulcsokkal ellehetetleníteni, mert vagy nem fog dolgozni, mert egyszerűen nem éri meg és inkább a lábát lógatja, vagy elhúz.

Ha neked jobban tetszett az előző 8 év "sikertörténete", nosza, tárt karokkal vár az MSZP.

HaKohen 2011.03.14. 14:07:39

"Megváltoztatta az értékrendet..."

Miiiiiiii?

Egy nép/nemzet/ország stb. értékrendjét megváltoztatni min. 2-3 nemzedék. Vagyis min. 50-60 év. Velem lehet alkudni: 30-40 esetleg, ha optimista vagyok. Ha nem, akkor 100 legalább.

Már néhány kormány és kormányzó ideológia próbálta, néhányan el is hitték nekik, de sose sikerült.

Hogy néhány címszót mondjak: jatt, adóelkerülés, családközpontúság, vallás, paraszolvencia, feljelentgetés, barátság, gondolatszabadság, feketemunka, paternalizmus, szabálykerülés és í.t.

HaKohen 2011.03.14. 14:08:21

@Silcon:

Ja, bocs, ez neked szólt.

Silcon 2011.03.15. 17:32:20

@HaKohen: Állami szinten megtörtént a váltás, ld. pl. adótörvények. Hogy ez mikor csorog le és elfogadják-e az már más kérdés.

friczi 2011.03.15. 18:01:00

@Silcon: Állami szinten megtörtént a váltás a húsos fazéknál.
Ami lecsorog,majd ...szerintem nem kéne alá állni ,mert már most is csak az csorog .

Silcon 2011.03.15. 21:52:37

@friczi: Nekem annyi bőven elég, hogy aki jobban húzza a szekeret és gyereket is nevel, többet is kap. Azaz több *marad nála*. Gyurcsányék beledöngölték a sárba a szamarat, amelyik húzni tudott volna.

friczi 2011.03.16. 11:03:28

@Silcon: Igazad van. Neked tényleg elég lehet. Viszont előbb-utóbb rájössz,ami csak neked és a kisebbségnek jó csak,az később neked is rosszá válik. Az az igazi jó,ami mindenkinek jó. Tudom,olyan nincs,de törekedni kellene rá.
Mennyivel könnyebb egy kisebb réteget helyzetbe hozni,mint az egészet.
Na...ezt teszi a fidesz...átmenetileg jó,aztán bukás,amúgy mindenki veszít.

Silcon 2011.03.16. 23:27:42

@friczi: "csak neked és a kisebbségnek jó csak,az később neked is rosszá válik"

A középosztályt gyakorlatilag majdnem teljesen sikerült eltüntetni. Bokros csomag, 43% SZJA stb. A kutya nem volt tekintettel rájuk, csak a rókát látták meg a még róla lehúzható bőrt. Most a HV szerint max. 3-4eFt-al kapnak kevesebbet, akik veszítenek az adójóváíráson *és* nincs gyerekük.

Nyugaton az egymással szemben felálló pártok mindegyike kedvez valamilyen szinten a saját választóinak, de nem cél a másik szavazóbázisának szívatása. Magyar viszonyok között ez úgy nézett ki, hogy élet-halál harc folyt. Végül az eleinte nyertesnek tűnő pártok buktak el. Remélem végleg. A rendszerváltó országokban - még a románoknál is - az utódpárt már évek óta nem játszik. A Fidesz azért lett ilyen, mert ebben a felállásban nem nagyon lehetett volna más. Van egy űr a politikai színtéren és nagyon úgy néz ki, hogy még nem érkezett meg az a párt, amelyik ezt kitölti. A Fidesznek akkor lesz nagyon keményen feladva a lecke: meg kell változnia, mert az új felállásban a régi módszerek már nem fognak működni.
süti beállítások módosítása