Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2010.04.07. 08:05 negymadar

Kire szavazzunk?

Címkék: választás karikatúra leszarom négymadár

Nagyon sokan úgy látják, hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet igaz szívvel senki mellett sem kiállni, talán NEM-et kellene mondani a választáson indulók mindegyikére . Ez bizony tévedés, ha közelebbről , tüzetesebben vizsgáljuk a dolgokat, igenis VAN KÜLÖNBSÉG az indulók között.

25 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr551900785

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kire szavazzunk? 2010.04.07. 18:30:47

Nagyon sokan úgy látják, hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet igaz szívvel senki mellett sem kiállni, talán NEM-et kellene mondani a választáson indulók mindegyikére . Ez bizony tévedés, ha közelebbről , tüzetesebben vizsgáljuk a dolgokat, igenis VAN KÜL…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silcon 2010.04.07. 13:08:33

Na de kérem, akkor marad a Bajnai!

drkovax 2010.04.07. 13:27:58

Már megint az a régi szdsz-es értelmiségi kultúrfölény. Csináljatok egy pártot, ami megfelelő. Hja nem megy ? Akkor meg tán nem kéne mindenkit hülyének nézni ...

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2010.04.07. 13:46:35

@drkovax: Ez nagyon átlátszó Jobbikos duma.

evil overlord (törölt) 2010.04.07. 13:53:39

Az nyomdafestéket nem tűrő véleményeket meg jótékony homály fedi?

@drkovax: Négymadár mint szdszes, nyöhehe.

@ern0: Ez se jött be.

is 2010.04.07. 15:22:41

ez tetszett :-))

is 2010.04.07. 15:26:23

@ern0: igen, de sajnos igaz. a FIDESZesek gond nélkül befogják az orrukat, és leszavaznak Semjénre, Bayer Zsoltra, Csintalanra, Pintér Sándorra, Simicskára, stb. stb. csak a modern értelmiség bomlasztja saját magát. inkább elveszti a képviseletét 70%-ban (mondjuk annyira lehetne fedni), mert a 100-os pártját keresi. és az meg tényleg nincs. kicsit nagyobb tolerancia és kompromisszumkészség nem ártana.

teknős 2010.04.07. 15:41:26

@is: Bezzeg neked soha egy másodpercre sem remegett meg a kezed, amikor voksoltál!
Az Audi kulcsait görcsösen markolva könnyes szemekkel mész szavazni vasárnap...

Flak 2010.04.07. 16:54:57

Kedves Négymadár!
Gondolom nem ez fog eltántorítani a további rajzolástól, amit most írok Neked. Nem is akarok ilyet, de engedj meg pár megjegyzést. Én is rajzolok (állítólag egész jól), bár jobbára csak a magam örömére, néha másokat is megnevettetek vele. Szóval tudom értékelni a műveidet, tényleg szépek és sok nagyon találó is. Van ami nagyon tetszett, többször is visszanéztem. Figyelemmel szoktam követni a blogodat ugyanis, amikor időm engedi és eszembe jut. De hogy valamit megfigyeltem a képek nézegetése során, ami nem igazán hagy nyugodni.
Arról van szó, amire ez a kép is példa. Hogy nem tudsz egy pártot sem ajánlani senkinek, cserébe lehúzod mindet. Én sem kötődöm párthoz, a saját belátásom alapján józan ésszel szavazok, nem vagyok egy pártnak a szavazó-katonája sem. De. Szerintem nem kellene a pártokat a "mind egykutya" hozzáállás szemszögéből vizsgálni. Ez nagyon káros ugyanis, hiszen ha valakivel sikerül elhitetni hogy végül is egyik párt sem jobb a másiknál, akkor az illető azt gondolhatja, hogy nem is érdemes szavazni. választásnak ugyanis csak akkor van értelme, ha különböző dolgok közül kell választanunk, nem pedig egyformák közül. Ha pedig nincs értelme a választásnak, akkor az egypártrendszer is könnyedén indokolható. Ez pedig nem egyeztethető össze a demokráciával. Lehet persze a demokratikus berendezkedést kritizálni, de szerintem alapjaiban nem szabadna. Ez ugyanis elveszi az emberek kedvét az egésztől, pedig az elődeink pont azért küzdöttek (talán épp a Te szüleid is) évtizedeken át, hogy legyen jogunk szavazni. Választani! Győzzön a jobb! Az, aki jobban kormányoz. Aki ezt rosszul tette, ahelyett kapjon más lehetőséget, hogy bizonyítson. És most direkt nem írok pártokat példának.
Szóval arra akartam kilyukadni, hogy nem kellene a még nem bizonyított pártokat összemosni a már leszerepeltekkel, s fordítva. Muszáj állást foglalni valamiképp, ez az élet rendje. Persze ha már politikai témát választottál, akkor ám legyen. Sőt, ha dönteni sem tudsz, azt is megértem (van ilyen). De nem kellene propagálni a döntésképtelenséget, a kilátástalanságot. A BKV-s rajzaid például tetszettek. Egy problémát figuráz ki, ami tényleg létezik. De nem lehet mindenen felülemelkedni, mint a madarak. Nem lehet az egészre tojni. Gondolom, Te is itt élsz Magyarországon, Te is megveszed a boltban a tejet, a kenyeret, téged is érintenek a leépítések, a tömegközlekedés akadozása, stb. (hisz van erről rajzod is!). Ha tényleg itt élsz közöttünk, akkor ismered a hétköznapi problémákat és ezek téged is érintenek. Ami pedig érint téged is, azzal foglalkozni kell, főleg ha van is rá lehetőség. Mert ha valaki épp nem megy el szavazni, akkor utána már lehetősége (legalábbis lelkiismereti alapon) nem igazán van arra, hogy panaszkodjon: "Én nem ezt akartam". "Hát mit akartál? Semmit???" Ahhoz hogy jogosan panaszkodj, valahová adnod kell a szavazatodat. Gondolom Te is fogsz szavazni. Ha nem, utána miként rajzolsz ismét politikai témában? Ismét felülemelkedve? Akkor pedig nem igazán venném szívesen, ha épp te panaszkodnál. :)
Remélem nem sértődsz meg ezen, csak építő kritika akart lenni. Egyébként egyetemista vagyok és itt a többség igenis el fog menni szavazni akár ebben, akár abban hisz. És jól teszik, mert a "demokrácia" így él tovább, még ha betegesen is. :) Én is elmegyek szavazni.
Bocs hogy ilyen sokat írtam, de már egy ideje készültem rá és nagyon kikívánkozott. Remélem, elolvasod és talán kicsit elgondolkodtat.
További jó rajzolást és sok sikert!
-Attila

külön.remek 2010.04.07. 17:44:10

A kolléga megfestette, hogy érzem magam végre...:D Megkésve bár, de törve nem:) Ez is kurvajó:D

friczi 2010.04.07. 19:02:38

@Flak:
Nem tisztem megvédeni,négymadarat,nincs is szüksége rá,de...Aki ilyen rajzok hatására megváltoztatja a véleményét,annak nincs is és nem is lesz sajátja.
Ugyanaz a kategória sztem a plakátok sora az országban. Én még nem találkoztam olyannal,aki plakát,rajz vagy akár rábeszélésre,hirtelen megváltoztatta volna a véleményét. Ezek a rajzok kifiguráznak mindenfélét és a hozadéka,hogy többen megbeszéljük a dolgokat.
Igaz,ettől se változott senki szerintem,de lehet,hogy elgondolkodik és már az is valami.
Jó rajzolgatást és szavazást. Jól gondold meg kire. Nem mindegy.

lincoln ábrahám 2010.04.07. 20:01:03

A Flak bácsiról meg a valamikori Tsz elnököm jut eszembe. Azt mondta a nagytudású, amit Flak, csak kicsit másképp.
Kedves elvtikéim! hozzászólni szabad, sőt kötelező. Érezzék belőletek a visszafogott optimizmust. Kritizálni szabad. Aki meg engem akarna baszogatni, az P*-n lesz rúgva!
Éljen a szövetkezeti demokrácia!

evil overlord (törölt) 2010.04.07. 21:55:00

@Flak: Minden pártban van olyan dolog, ami kritizálást igényel (na jó, van olyan párt, ahol csak ilyen dolgok vannak). Továbbá: ez egy (főként politikai) karikatúra blog, miért vársz el tőle "iránymutatást"? Arra ott van egy csomó més blog, párt- (vagy egyéb) szimpátia alapján lehet válogatni.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2010.04.07. 22:11:41

@is: Nem az értelmiség hibája, hogy nincs normális párt. Egyébként meg tessék alapítani.

evil overlord (törölt) 2010.04.07. 22:13:54

@ern0: is számára van normális párt, az amelyik az elmúlt 8 évben kormányon volt.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.08. 05:05:29

@ern0: erről szegény Hofi jutott eszembe :)))

"Halász!
Gyerünk dolgozni!" – aszondja, a löket akkor is benne volt szépen, aszondja
erre nekem: "A munka nem az én dolgom . . ." – mondom: "Hanem kié!?!" –
aszondja: "A munka, . . . a munka a becsület és dicsőség dolga . . ."

Flak 2010.04.08. 10:46:46

@evil overlord: Igaz, iránymutatást nem várhat tőle az ember, nem is arra való. Mégis valamilyen megkeseredettséget mutatnak a rajzok. És ez nem jó. Magának a rajzolónak nem jó.

Flak 2010.04.08. 10:51:55

@lincoln ábrahám: "Aki meg engem akarna baszogatni, az P*-n lesz rúgva!" Én ilyet nem mondtam. Amúgy meg ha a legkarakteresebb élményeid a TSZ-hez kötődnek, azért nem én vagyok a hibás. :) Röviden csak azt fájlaltam, hogy sok ember ki van ábrándulva politikából és ezért nem is vesz részt annak a demokratikussá tételében. Utána persze meg sír, hogy bezzeg a mi időnkben! stb. Szóval sok kép (pl. a Fidesz-MSZP fospumpa - erre emlékszem) azt erősíti a nézőben, hogy ez bizony igaz és milyen találó. ha ide jutunk, akkor pedig már igaz az amit leírtam. Szavazzatok Fideszre, MSZP-re, LMP-re vagy akármire de menjetek el szavazni. Ennyit akartam. Sajnálom, hogy egyből a TSZ ugrott be róla.

Flak 2010.04.08. 10:53:59

@friczi: Nem is kell megvédeni, mert egyrészt neki címeztem az írást, másrészt építő kritika akart lenni, nem támadás. :D
Amúgy nem a plakát és rajz hatására változtatják meg az emberek a véleményüket, de minél több ilyen dologgal találkoznak, annál jobban gyűlnek bennük az ilyen érzések.

sertésmájkrém 2010.04.08. 11:43:32

@drkovax: +1 én hihetetleül örülök, hogy végre eljutottak ide. Ha lenne egy minimális önkritikájuk és átgondolnák mit tettek eddig, végleg lemondanának a szavazati jogukról.

sertésmájkrém 2010.04.08. 11:44:26

@ern0: te csak rettegjél tovább barátom, valszeg ez az egyetlen dolog, amit őszintén és hitelesen tudsz tenni.

sertésmájkrém 2010.04.08. 11:48:14

Már cska az a kérdés, hogy a libsikenek megfelelő vaddemokrácia legyen, ahol midnekinek mindenhez mindent megbénító joga van vagy haladjon is kicsit az ország jó irányba?

evil overlord (törölt) 2010.04.08. 14:34:51

@Flak: Nem hiszem, hogy karikatúrával dícsérni lehetne bármit is. BTW, a cinikus humor nekem igencsak bejön (nomen est omen).
A Fospumpa (muhaha) - Szardobáló gép egyenesen zseniális volt. Bár a Fosspricli felirat arra utal, hogy a madarak nem ismerik az epikus jelzőt.

evil overlord (törölt) 2010.04.13. 17:05:37

@tesz-vesz: Mit tudom én, és nem is érdekel. Speciel '90-ben az ország negyede szdszes volt.
De azok után hogy vagy egy éve rendszeresen az SZDSZ-en (is) köszörüli a ceruzáját azzal vádolni, hogy szdszes elég nagy baromság.
süti beállítások módosítása