Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2009.10.23. 12:19 negymadar

Pirosbetűs nap

Címkék: ünnep forradalom 23 október leszarom négymadár

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr331469529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silcon 2009.10.24. 13:12:03

Gondolom sokakat elijesztett, hogy az utóbbi időben túlságosan realisztikusra sikeredett múlt felidézése a rendőrök részéről.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.24. 17:44:01

A zárt körű bulikat nem sokan szeretik.

Jóskapista 2009.10.24. 21:08:22

@Silcon: Hát ugye, ha a civilek egy csoportja megpróbálja túl realisztikusan felidézni a múltat, akkor a rend őreinek sem marad sok választása. De, ha pusztán az ijesztette volna el a népet, hogy nem lehet következmények nélkül garázdálkodni, akkor még sokkal szomorúbb volna a helyzet, mint amilyen valójában!
De itt inkább arról lehet szó, hogy leginkább csak a pártok tartanak hivatalos megemlékezést, és ugye mindegyik szereti a saját érdekeinek szolgálatába állítani a forradalmat, annak valódi érdekeivel, és egyáltalán, a tényekkel nem sokat törődve.
Erre pedig egyre kevesebben kíváncsiak.

Irsai_Oli 2009.10.25. 06:51:44

@Jóskapista: a bajok ott kezdődnek, hogy nincs történelmünk. Ahány rendszerváltás, annyi a történelem is. Így van e nappal is. Sőt, a történelemhamisítás az napjainkban is zajlik. Vannak szerencsésebb égtájon lévő országok, amelyek megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy egyféle történelmük legyen. Ezek a "nagy országok, amelyek, mint tudjuk mindig úgy viselkednek, mint a gengszterek, nem a kis országok, amelyek meg úgy viselkednek, mint az útszéli lányok."

szempontpuska 2009.10.25. 09:04:47

@Silcon: barrikádállítás, molotovkoktélozás, utcakődobálás, kocsigyújtogatás... az még belefért (volna) ?

Silcon 2009.10.25. 12:17:13

@Jóskapista: @szempontpuska:
Úgy látom, az urak nem látnak át sem a szemük előtt lebegő vörös ködön sem a szitán.
Az őszödi beszéd miatt felháborodott tömeg szeptemberben egy szöveget akart beolvastatni a TV-ben, amit nem engedtek meg. Miért? Ha baromságot mondanak, saját magukat nevettetik ki. Ha igazat, az meg kellemetlen a hatalomnak? Az más tészta, hogy vajon Toroczkai és Budaházy valójában hol áll?
A rendőröket meg talán hagyjuk. Elég durva az arány a jogszerű és jogellenes fellépés között az utóbbi javára. Mindezeket már bírósági ítéletek is alátámasztják. A csőcselék címet sokkal inkább kiérdemlik a rend bősz roham-huligánjai élükön Gergényivel.

8510 (törölt) 2009.10.25. 20:47:43

@Silcon: Nem vörös lesz az a köd, hanem kék. Na, persze ettől még nem fognak átlátni rajta, van egy ilyen embertípus, aki 19 óta rendszeresen kiéli magyargyűlöletét.

friczi 2009.10.26. 09:34:37

@Silcon:
Ilyen beírásra,az agyamra ereszkedne vörös köd,ha nem lenne önuralmam.Az öszödi beszéd miatt, szervezett volt a felháborodás.Mint elötte és utánna is.Hogy megvilágítsam,miből gondolom...,pl.az idei okt.23-án nem szervezett a jobb oldal,nem is volt városdúlás.
Amúgy végre volt egy politikus,aki beismerte,hogy hazudott,erre megkövezték,kiátkozták.Azóta is minden politikus hazudik,csak nem ismeri be,amúgy kapitális politikai baklövés volt.
A rendőrök,meg ugye az otthonaikból rángatták ki a békés majdani tüntetőnek vélt polgárokat. Vagy nem is így volt ?
A rendőr szó azt jelenti,hogy védi a rendet,legyen az jobb,vagy bármilyen oldali.Ha valaha is dolgoztál,tudod,hogy mindenki tud hibát elkövetni,ők is.Természetesen ez nem menti az estleges túlkapásokat.
Nem kéne az okot és az okozatot összekeverni. Pláne nem kéne az eseményeket önkényesen csoportosítani,azoknak megvan a sorrendjük,csak az nem látja,aki nem akarja.
A karikatúra,meg nem is erről szól.

Silcon 2009.10.26. 12:52:16

@friczi: "otthonaikból rángatták ki"
Annyira nem fajultak el a dolgok, csupán pár lakásba lőttek be az ablakon néhány könnygázgránátot és néhány hazafelé tartót vertek össze pl. Kruchina fivérek. Na meg begyűjtötték egy szórakozóhely kerthelyiségében lévő összes embert.
Ezt a részt talán hagyjuk, egy-két tényleges kődobálón kívül mindenkit felmentettek és kártérítést kaptak. Olyan 95% a felmentések aránya. Bizonyára a bíróságok már Fidesz befolyás alatt állnak ugye?

Silcon 2009.10.26. 13:26:07

@friczi: "szervezett volt a felháborodás"
Az eszedbe sem jut, hogy ilyen arcátlanságra maguktól is az utcára mennek az emberek? Nem mindennap fordul elő, hogy egy miniszterelnök sunnyogva vallja be, hogy megtévesztette a választások előtt álló ország lakosságát és valószínűleg a mezei MSZP-s párttagokat is. Fejlődésről beszélt, miközben hitelből teremtett jólétet. Jól tükrözik a lakosság hangulatát az ezt követő választások eredményei. Véleményeddel mára jelentős kisebbségbe szorultál. Nézz körbe, mára mindenhol eltűntek az állampárt utódjai, csak nálunk nem. Na de már nem kell sokáig várni...

Silcon 2009.10.26. 13:30:10

Az meg maga a demokrácia csúcspontja - bizonyára aranyozott lapon piros betűkkel fog szerepelni a történelemkönyvekben - amikor Lendvai Ildikó kiokatja demokráciából Sólyom Lászlót. Na erre aztán végképp nem kíváncsi a madár se. Inkább az U20-asok fociját nézi...

szempontpuska 2009.10.26. 13:58:52

@Silcon: kérdeztem valamit. nem válaszoltál. Mellébeszélsz.

szempontpuska 2009.10.26. 14:01:01

@Silcon: merthogy ?
mennyivel nagyobb demokrata egyik, mint a másik ?

friczi 2009.10.26. 16:44:03

@Silcon: Személyeskedőbb beszólásra számítottam,örülök,hogy nincs így.
Az elején kezdve...Ha nincs szervezés,tüntetés sincs,maguktól nem mentek volna az emberek az utcára.Ablakon belövés se lett volna.Bírósági itéletek...haha,engem elöbb lecsuknak rossz parkolásért ,mint mást gyujtogatásért.
Kisebbségben vagyok a véleményemmel ?Lehet...de a dzsungel könyvében a majmok is sokan állították,hogy ők a leg okosabbak,még se volt igaz.
Én nem csatlakozok a majmokhoz,vannak saját gondolataim.
Sólyom,mint demokrata ? höhöhö
Én csak hatalomra törő poitikusokat látok.
Jön a következő kormány és a nép ujra megokosodik,mint ahogy,négy évente teszi,bár volt kivétel.

Silcon 2009.10.26. 19:05:28

@szempontpuska: "barrikádállítás, molotovkoktélozás"
Nincs rendben, ha erre vagy kíváncsi. Csakhogy ez nem azt jelenti, hogy az 50-es évek stílusában begyűjtök és végigverek ártatlan embereket is, mert az igazi elkövetők ténykedése során mind a vezetés mind a közrendőr töketlen volt és így simán leléphettek.

Silcon 2009.10.26. 19:08:21

@szempontpuska: "mennyivel nagyobb demokrata egyik"
Azt hiszem ez nem vitás. Sólyom néha szögletesen viselkedik, de ez abból adódik, hogy ő minden esetben betartja a törvényeket még akkor is, ha azok egyébként józan paraszti ésszel nézve is problémásak. (Ld. megállt a komáromi hídon.)

Silcon 2009.10.26. 19:34:19

@friczi: "Ha nincs szervezés,tüntetés"
Sajnálom, én a másik összeesküvéselmélet "híve" vagyok, így a hitvita kimenetele előre borítékolhatóan eredménytelen lesz.
Tehát: vagy töketlenség vagy szándékosság húzódik meg amögött, hogy a TV székházat védő rendőröket martalékul hagyták. Fletó nyilvánosan jelentette be, hogy kapcsolatban állt a rendőri vezetéssel.

Silcon 2009.10.26. 19:35:47

Egy ottlévő rendőr blogjából:
police.freeblog.hu/archives/2006/11/14/Tuntetes/
"Nem sokkal ezt követően érkeztek a hírek a Szabadság téren gyülekező embertömegről. Átvittek minket oda. Rengetegen voltunk, szerintem legalább 200-300 rendőr gyülekezett az egyik mellékutcában. A tér zaja hozzánk is elért, de nem mozdulhattunk. Iszonyatos volt hallani és rádión keresztül figyelemmel követni, hogy mit tesznek a kollégáinkkal a huligánok. A vezetőség azonban továbbra sem adott parancsot. Szó nélkül kellett tűrnünk, hogy a kollégáink veszélyben vannak és folyamatosan érkeznek a sérültek a mentőautókhoz. Még most is feláll a szőr a kezemen, amikor felrémlik bennem egy mondat, amelyet kétségbeesett hangon sikított a rádióba egy fiatal rendőr: „Végveszély, végveszély! Rohanunk vissza. Az istenért hol van már a segítség?!" "

A Papp jelentés: www.euroastra.hu/node/3342

Részemről ennyi, mert kivág a NÉGYmadár...

friczi 2009.10.27. 09:06:48

@Silcon: Megint a történet közepén kezdted.
No comment. Úgy se tudok meggyőzni senkit,de nem is akarok.

Silcon 2009.10.27. 11:04:26

@friczi:
Nem a közepén kezdtem.
1. Amit Fletó művelt, az nem egy keresztkérdésből kimenekülésnél használt ártatlan füllentés volt, hanem előre kitervelt, tudatos megtévesztés.
2. Ennek nyilvánosságra kerülése váltott ki spontán tüntetést. Nem kiterveltet, mert akkor legalább a középszintű Fideszesek folyamatosan ott mozogtak és irányítottak volna. Ennek legkisebb jelére már tele lett volna a baráti sajtó.
3. Nem elfogadható a TV ostrom stb., de az is kiderült, hogy a rendőrséget a politika irányította, azonfelül tökéletesen balfékek voltak.

Ez a csapat (MSZP+SZDSZ) tökéletesen megbukott demokráciából és országvezetésből. Erre Gréczy meg Fletó felsorolja a szoclib kormány eredményeit: a völgyhidat meg az autópályaépítést :O ami minden más emberben a panamázás magyar megfelelője.

h.m.t.k. 2009.11.06. 17:10:20

@Silcon:
Ez pontosan így történt, már mindenki tudja. Egy kérdés azért még megválaszolatlan. Az akkori rendőri vezetés tényleg ennyire hülye volt, vagy a kormány bukására játszott? Tekintve, hogy a Rodolfó-külsejű Gergényi kirúgása után Pintér (ex- és jövendő rendőrminiszter) cégébe esett be társként?

Uran235 2009.11.06. 17:35:04

@Silcon:
1. Fletó egy skizofréniás klinikai eset. Sajna, elmebetegként lehetett a MaSzoP vezére, amit sikeresen szét is vert. Egyetlen józan pillanata, konyakozás után Öszödon volt. Aztán elfelejtette, hogy mit is kéne csinálni. Mert abból semmit, de semmit sem tartott be. (lásd a böszme beszéd teljes szövegét!) Na, ettől kezdve nulla! És még megtapsolja a szoci elit! De nem a tagság! Az majd a szavazófülkében dönt.
2. Úgy volt ám ez spontán, mint egy pornómozi után a magömlés! Ne becsüld le a FIDESZ-t! Ehhez nem kellenek "középszintű" káderek. Nekik van hálózatuk, jobb, mint amilyet a szociknál SkizoFleto szétvert.
3. Ezzel kapcsolatban egyetértek h.m.t.k.-val, kiegészítve azzal, hogy semmilyen rombolással sem értek egyet, mert az én adómból épült, jobb sorsa érdemes, a tárasadalom tulajdonában álló értéket semmisít meg. Ez elfogadhatatlan.
4. Egyetértek azzal, hogy megbuktak országvezetésből, de főleg nem azért, amit írtál. A FIDESZ is lopott. De legalább amellett kormányzott. Ezek meg képtelenek kormányozni. A kormányzóképesség halvány jeleit csak Gordonka mutatta fel eddig. Mert nincs vesztenivalója...
süti beállítások módosítása