Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2008.07.08. 19:33 negymadar

Véleménynyilvánítás

Címkék: leszarom négymadár önkényuralmi jelkép

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr12559331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quequecc 2008.07.09. 14:55:52

Azért arra kíváncsi leszek, amikor nem demonstratív, a totalitárius rendszert éltető jelleggel, horogkeresztes fiatalok bolyonganak céltalanul az utcán.
Mecsoda balhé lesz! Charta ide vagy oda.

ui.: A munkáspárt(ok) Kádár megemlékezései sem merítik ki a fentieket...

Demokratúra 2008.07.27. 08:11:36

Igen..., a kommunisták úgy 50-60 éven keresztül leszarták a törvényeket, meg az emberi jogokat.

Most meg kvázi engedélyezik a vörös csillagot.

(Én így értelmezem a képet.)

frici 2008.07.31. 20:06:22

Demokrattúra
A kép és az egyéb szöveg értelmezéseddel is valami baj lehet....

mancsúr 2008.08.05. 15:42:52

Én azt látom a képen, amikor neonáci/meleggyűlölő/magyar gárdás.... apuka magával viszi tüntetni/ellentüntetni a gyerekét, hogy jól példát mutasson azzal, ahogy gyűlöletbeszédet hallgat és éljenez, embereket dobál(macsakakő, savas tojás, stb.)... én valószínűleg nagyon rossz szűlő leszek, mert tuti szétrúgom a seggét, ha csak a közelébe megy ilyesminek....

frici 2008.08.06. 09:14:57

mancsúr
teljesen egyetértek veled. Sajnos a kép túl bonyolult lenne ,ha azt is ábrázolná,hogy nem csak a törvényt tojják le,hanem a törvényalkotók és a törvényalkalmazók is.

Dimi · http://gerely 2008.08.06. 14:48:31

Bocs. Én azt hiszem, hogy nem a jelképekkel van a baj, hanem azzal, amit a jelképekkel akarnak kifejezni és amit a tiltott jelképek viselői, hordozói tenni akarnak mások ellenében. A rómaiak az összefogás erejét demonstrálták a "fascis"-szal és azt, hogy aki azt hordozza, az a közösségért akar tenni valamit és mára mi lett belőle? Fasizmus! Erőszak! József Atilla a vörös csillagot az emberiség örök reményének nevezi. És Te t. Demokratura? Nálad ilyen egyszerűek a dolgok_ És mit szólsz a kereszthez, amiről az inkvizíció miatt egy több százéves korszakot "sötét középkornak" neveztek? Világrészek csak most kezdenek felocsúdni a jóságos hittérítők borzalmainak következményei alól a gyarmatokon. Akkor most tűnjenek el a keresztek és viselőik is? Le azokkal, akik viselik? Ajaj! A hiba mindíg az általánosításban van, meg azokban, akik általánosítanak főként akkor, amikor nem kell, de nekik jól jön - szerintem.

mancsúr 2008.08.06. 16:10:28

....A horogkereszt EREDETILEG buddhista jelkép. Az árpád sávos zászló sem a bakancsokat meg a molotov koktélokat jelenti EREDETILEG. Az egyik ismerősömet lenácizták, mert honfoglaláskori hagyományőrzőként ilyen zászló volt a kezében egy fesztiválon. A legtöbb embernek fogalma sincs, honnan származik ez a jelkép. A kokárdát is hagytuk, hogy a FIDESZ kisajátítsa (választások idején én így már nem számítok igaz magyarnak!).
Nagyon nagy szerepe van a médiának és az iskoláknak abban, hogy melyik jelképről mit tudunk, mi a jelentése, ki és miért változtatta meg azt.
süti beállítások módosítása