Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2012.01.22. 18:21 negymadar

Békemenet (The Day after)

Címkék: fidesz kormány kdnp másnaposság demonstráció karikatúra felvonulás négy leszarom négymadár katzenjammer

22 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr483712618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Képzelt riport egy kormánypárti tüntetésről 2012.01.25. 09:21:28

A Vincentblog kiküldött tudósítója elsőként jelentkezik exkluzív fotókkal a Békemenet című kormánypárti demonstrációról. A transzparensekről másfél év vívmányai tekintettek le ránk.            ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silcon 2012.01.22. 22:34:52

@hátmármindennicknévfoglalt: az már megvolt, már a békekötésre készülünk. (Egyesek szerint időhúzásra játszunk.)

Horizont 2012.01.23. 17:52:28

Egy demonstráló tábla szövege:
"Magyarország jövője a Fidesszel visz előre"
Szegény, szegény hazánk.....

Kisembör 2012.01.23. 20:18:10

@Horizont:
Ezt már ismerjük: "A Párt és a KISZ, győzelemre visz!" Az sem jött össze. Meg az sem, hogy "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!". Nem kéne erőlködni, mert jön a szőnyegbombázás...!

Horizont 2012.01.23. 20:21:50

@Kisembör: :DDDD Lehet még tallózni a feliratok között amit cipeltek ezek a mélyérzésű magyar emberek. Hihetetlen!És szánalmas!

redjohn 2012.01.23. 20:45:10

A "békekölcsön" is bevezetésre került már: van aki önként (adóságcsökkentő alap), van aki kényszerből (manyup) jegyzett kötvényeket!

Silcon 2012.01.23. 21:05:36

@Kisembör: "Ein Volk, ein Reich, EinKommen!"

Wendég 2012.01.23. 23:59:39

Sokak szemét szúrja "Egy Nép, egy birodalom, eljövetel" összefogás , azoknak már csak egy kis szenny lap jut kesergő szavaikat elpanaszolva.Nagy reménységüket sűrűn pislogó gágogót várják vissza aki talpalón hat hónapos kiképzésen vett részt ,aki elhozza nektek az állami csődöt.

redjohn 2012.01.24. 05:44:13

@Wendég: Rossz a rövidtávú emlékezetd! Az államcsődött Don Quijote-d és csapata idézte elő akkor, amikor már kifelé lábaltunk, mert gőgös hiúságában képtelen elismerni azt, hogy rajta kívül más, a másik oldal is tud(hat) valamit!

redjohn 2012.01.24. 08:10:25

@redjohn: javítás:... államcsődöt...

friczi 2012.01.25. 21:43:53

@Wendég: Mire is bizonyíték a link videója ?

Silcon 2012.01.26. 22:04:20

@redjohn: portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/krm/krm21106.pdf Tessék tanulmányozni a 2. oldal tetején a grafikont. Különösen a "kormányzati egyenleg" nevű sávokat lefele, a Bajnai kormány működése alatt. 2007-től még Fletó is jobban kordában tartotta a dolgokat, a lemondása előtti 1-2 negyedév szállt el. 2010 3. negyedévben már a Fidesz fogta meg a gyeplőt. Ha csak ezt tudja a szakértő úr, akkor inkább nem kérnék belőle. Meg ha jól emlékszem Gordonka nem csak miniszterelnök, hanem kormánybiztos és miniszter is volt. Ez az időszak pedig szintén nem az aranykor részeként lesz megemlítve a történelemkönyvekben.

Szóval Bociszeműt inkább hanyagoljuk. Sokaknak az ami hátszél se tetszik. Akkor már inkább Oszkó. "Rabló" már volt (adótanácsadó), talán pandúrnak is beválik.

Wendég 2012.01.28. 10:46:59

Amondó vagyok Oszko is csak annyit bizonyított mint gyurcsany vagy bajnai az mszp kormány tagja volt ,szóval ne essünk a ló másik oldalára .

Silcon 2012.01.28. 16:10:51

@Wendég: Oszkó a "szakértői" kormány tagja volt, melyet támogatott az MSZP. Ezen kívül más kötődése tudtommal nem volt a párthoz. Fletóhoz pedig semmi köze nem volt a múltban sem, ezt Bajnai nem mondhatja el magáról. A baloldal sokkal jobban járna vele, mint *tényleges* szakértővel. A KPMG és a Deloitte nem a kis magyar mutyiban dagasztotta a sarat mint a Wallis.

Nem estem át a ló másik oldalára, csak azt konstatálom, hogy hiányzik egy egészséges verseny a politikában. Eddig a szekértábor-logika érvényesült és felülírt minden más érvet. 2002-ben egy jó nagy adag demagógiával leváltottak egy tűrhetően teljesítő kormányt. Számomra érthetetlen. Most nevetnek Viktoron, hogy micsoda megaláztatásokon megy keresztül. Majd az ajkukra fagy a mosoly, ha beindul itthon is az IMF programja.

friczi 2012.01.28. 23:24:36

@Silcon: "Eddig a szekértábor-logika érvényesült és felülírt minden más érvet."
Ez teljesen igaz...De hogy demagógiával váltották le 2002-ben egy tűrhetően teljesítő kormányt...
Ez már azért szemellenzős meglátásra vall . Minden kormányváltás a teljesítményben való csalódás miatt következett be . Aztán szomorú,hogy a jó Bokrosi örökségből csak tűrhetőre minősítést sikerült ,még nálad is elérni . Képzeld,a többiek hogy minősítették .
Most nevetnek Viktoron ? Kik ? Amúgy saját magát tette nevetségessé,de inkább kínossá . Ezen inkább sírni lehet .
Ha tárgyilagosan próbálnád nézni az IMF ,de inkább az EU programját,semmi olyat nem akar,ami rossz lenne . Igaz...a pénzüket vissza akarják kapni .
Ahhoz,hogy ne szoruljunk rájuk,nem kellett volna csomó olyan intézkedést hozni,ami egyre lejjebb nyomja az országot . Itt mindjárt megemlíteném a szeretett (gazdagok által)16%-os adót ,amivel terjedelmes lukat ütöttek a költségvetésen...stb.

Silcon 2012.01.29. 23:47:23

@friczi: a "Jóléti rendszerváltás" nem demagógia? Bokrost meg talán hagyjuk. Nevetséges tételek kihúzásával komoly károkat okozott. A "tűrhető" sokkal jobb, mint a minősíthetetlen vagy a katasztrofális.

Orbán kétszer koppant: rögtön az elején, amikor nem engedték meg a magasabb hiányt a gazdaságélénkítésre és most, amikor az élő fába is belekötnek. Az igazi ok, hogy más értékrendet képvisel.

Ami nagyon nem jó:
1. fogyasztásélénkítés. Ez ma itthon nagy biztonsággal importárut jelent. Bár most épp többletes a külker mérleg, de ezt a legkönnyebb felborítani.
2. oktatás. Addig rendben, hogy beszántották a büfészak képzéseket és kevesebb lesz a jogász, közgazdász. A gazdasághoz szükséges mérnök, biológus, akárki képzésénél is rendben van, hogy pár nevenincs iskolát kihúztak, viszont itt a támogatott létszám drasztikus csökkentése eget verő baromság. Ma olyan bonyolult tud lenni a látszatra legegyszerűbb rendszer is, hogy oda nem elég a technikus sem. Ahol dolgozom, a rendszerüzemeltetők *mind* felsőfokú végzettséggel bírnak.
3. gazdasági támogatások. Még most is a nagyoknak adják a támogatások javát, mert kevesebb munkával lehet nagy összegeket szétszórni (Hankook /pár száz ember, sok milliárd Ft/, Mercedes). A KKV-k támogatása sokkal hatékonyabb lenne, csak sok pályázat, kisebb összegek, nagy adminisztratív meló, időigényes. Viszont akkor lehetnének falun is kisebb üzemek, mint pl. ez: www.sesco.dk/ Legalább azon dolgok gyártását meg kellene oldani itthon, amihez nem kell drága csúcstechnika. Villamost, metrót, buszt, vagont mi is tudunk csinálni. Ha nagy mennyiség kell belőlük, akkor már megéri belevágni, még akkor is, ha picit drágább lesz (a gyártótól befolyó adók ugyanis így itthon maradnak).

A 16%-os adó sok devizahitelesnek a talpon maradást jelentette. Egyébként is a nagy jövedelmek tipikusan nem az SZJA hatálya alá tartozó forrásokból jönnek. A nyugatnak és nekünk eltérő a problémánk: nyugaton az egyenlőtlenségek a globalizációval drasztikusan megnövekedtek, a középosztály is rendesen lemaradt. Nálunk meg gyakorlatilag (Bokros!) nincs. Amikor az átlagbér körüli jövedelem is belelógott a 42% adókulcsba... Ha a max. kulcs 25%, akkor tőlem lehet akárhány. A szocik dél-amerikai típusú társadalmat akartak építeni, ahol ultragazdagok és csóringerek vannak csak. Egy ilyen társadalmat a legkönyebb irányatani (már amíg hagyják magukat). Állítólag ez már Davosban is téma. velemenyvezer.blog.hu/2012/01/27/jovedelemegyenlotlenseg

friczi 2012.01.30. 17:18:15

@Silcon: Félelmetesen ellentétes véleményen vagyunk,szinte mindenben .Csak röviden,mert jó helyzetből minden más és így nem is értheted .
A hülye Bokros,mindenhol elismert csak itthon nem ,bár már változott . A fidesz régen is és most is nagy károkozó,még akkor is ha az anyagiakat nem nézzük . Minimum kétfelé választotta az országot stb.
Fogyasztás élénkítés jó lenne,csak nem így.Ja és nem is élénkül ,inkább csökken .
Oktatás és minden más..Elnagyolt féloldalas improvizatív .(hol a hatástanulmány?...ellenzékben mindig hiányolták )
Most is saját embereknek adják a támogatást...
16% sokaknak jó volt ,még többnek meg nem és még mindig nem .
A szocik nem olyat akartak építeni, ezt a fidesz csinálta az első ciklusban és most még jobban. Vannak a gazdag támogatottak és a csóringerek . Középréteg meg egyre süllyed,ha van még egyáltalán .

Silcon 2012.01.30. 22:39:15

@friczi: "hol a hatástanulmány?"
Van egy olyan érzésem, hogy ez kihaló állatfaj. Az események egyre gyorsabban következnek be, gyors reagálást igényelnek. A töketlenkedés egy módon előzhető meg, jó szakapparátussal, akik képesek azonnali reakcióra. Az EU tökéletes példa a lassú reakcióra. A válság kapcsán minden lépésük jelentősen megkésett. Ezt felismerve lépett fel a "Merközy" duett.

friczi 2012.02.06. 13:54:19

Remélem a kihaló állatfaj inkább az ilyesfajta hozzáállás lesz .
Hirtelen összecsapott fércmű szerű törvények,amiket hónapokig kell toldozgatni,amitől persze még sz@rabbak lesznek .

Silcon 2012.02.06. 22:38:16

@friczi:
Nehogy azt hidd, terjedőben van. Most folyik a nagyonsokadik költségcsökkentési program és átszervezés a cégnél (multi). Olyan még nem fordult elő, hogy az elbaltázást beismerve valamit visszaállítsanak. Inkább csavartak rajta még párat. A presztízs, ugye. Minden ilyen után rövidebb-hosszabb ideig szétesik a cég, mire újra kialakulnak a kapcsolatrendszerek és nagyjából minden belezökken valamiféle kerékvágásba.

Az hatástanulmányrul: meghirdetnek egy könyvelői állást. Felvételi kérdés: 2x2?
Hibás válaszok: 3, 4, 5.
Nyertes válasz: Mennyi legyen?
süti beállítások módosítása