Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2012.07.12. 21:42 negymadar

Egyszerű KÖZGÉP

Címkék: mszp fidesz magyarország kormány karikatúra leszarom négymadár

120712.jpg

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr784650777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silcon 2012.07.17. 19:20:05

A 2002-es vereség után megtanulták a leckét: gazdasági és médiaháttér kell. Érdekes módon amikor a ballibek hasonló háttere szóba került, az volt a válasz, hogy vegyenek maguknak. Megfogadták a tanácsot. Most van némi sírás a balfélen, hogy nincs pénz a médiájukra. Pedig pár éve a jobboldal hasonló problémájára még csak annyit vetettek oda: a piac ítélt.

friczi 2012.07.18. 08:26:26

@Silcon: Elég érdekes megállapítás . Mi is az alapja ?
Ha igaz, akkor mindkét oldal eljárását helyesled, ugye ?
Amúgy ha figyelnél,ez nem egyszerű térfoglalás,hanem teljes kisajátítás...az ellenség megsemmisítésére való törekvés .
Ez "demo"-krácia .

Silcon 2012.07.18. 22:28:53

@friczi: Az már közhely, hogy a rendszerváltáskor az MSZMP gazdasági vonalra mentette át a hatalmát. Előprivatizáció, "E" hitelek stb. Azok mozoghattak ebben a körben, akiknek volt pénze. Ők pedig többnyire felsővezetők voltak, pozíciójukból adódóan alapból párttagok. A sokat emlegetett kapcsolati háló is fennmaradt. Ugyanígy az újságírógárda oroszlánrésze is megmaradt balosnak. Mindezt úgy állították be, hogy ezek piaci folyamatok, melyek szentek és sérthetetlenek. Ezen felül fentieket nevetve dörgölték az ellenzék orra alá (nemcsak a Fidesznek). Ha a meccsen az egyik fél csal és ezt *a*közönség*eltűri*, akkor az ellenfélnek se lesz más választása. Hogy klasszikust idézzek /Tóbiás József/: "ezen a meccsen fair play díjat nem osztanak. Nem érdekelnek az etikai és a választási kódexek..."

"teljes kisajátítás...az ellenség megsemmisítésére való törekvés"
Talán Debreczeni mondta, hogy azért kell még egy ciklust nyerni, mert azt a Fidesz már nem tudja túlélni.

Szóval, ha 2014-ben ismét az MSZP győz, akkor mi magunk, a választók döntünk úgy, hogy minden maradjon a régiben. Viszont új párt nincs. (Az LMP egyre jobban hajaz a szadeszre, abból meg nem kérek.) Én se ezt vártam a Fidesztől, de most nincs döntési helyzet, az csak két év múlva lesz. (Előrehozott választás ekkora többség mellett csak államcsőd esetén lehet.) Per pillanat nem tudnék dönteni. Orbán belevágott egy dupla vagy semmi játékba, melynek még nem lehet sejteni a kimenetelét. Ha mindent felad, akkor ugyanakkora bukás néz ki, mint az MSZP-nek. A diplomáciában szokás "menekülőutat" biztosítani, ez pl. egy kevésbé drasztikus kölcsönmegállapodás formájában lehetséges. Keménykedés esetén viszont nagyon eldurvulhat a meccs. Azt is látni kell, hogy egykori "éltanuló" mivoltunk annak volt köszönhető, hogy ennyire szabad pálya sehol nem volt a környéken, amit rendesen ki is használtak nyugati barátaink.

Az izlandiak úgy néz ki megoldották a kérdést, bár ők nagyon picik, erre mi nem számíthatunk: www.magyardiplo.hu/kezdlap/488-izlandi-tanulsagok e kérdésben az igazi nagy meccs a spanyoloknál várható.

friczi 2012.07.19. 10:45:56

@Silcon: Tényleg közhely ? Igaz én nem hallottam .
Azt viszont tudom,hogy amit sokat mantráznak,abból lesz a közhely . Hacsak így nem .

Silcon 2012.07.19. 17:56:31

@friczi:

Akkor talán az ejtőernyősökről sem hallottál. Akik ilyen-olyan pártállami állásokból szivárogtak át a gazdaságba.

Persze sokan csődbe mentek, mert a Foxi-Maxi egyetem nem feltétlen garancia a jó cégvezetéshez. A nagyobbik baj, hogy ész nélkül, üveggyöngyért privatizáltunk, pár "közvetítő" járt jól.

Nekem még olyan nagyfőnököm is volt, aki az ÁPV-nél előbb privatizálta a céget, majd hipp-hopp, egyszercsak ott találta magát a privatizált cég vezérigazgatói székében. Pecsétes papírja is volt, hogy felmentették az összeférhetetlenség alól. Mindez Horn kormányzása alatt történt.

hátmármindennicknévfoglalt 2012.07.23. 22:22:36

@Silcon: Sok igazság van abban amit itt és fentebb írtál. Gondoljuk még egy kicsit tovább. Orbánék tanultak az MDF hibáiból - hogy azok nem szereztek annyit, amivel a szűkebb éveket kibírják, és rájöttek kell sok pénz ahhoz hogy médiát és hatalmat vegyenek. Hogy kell pénz ahhoz, hogy megvegyék a kellően opportunista, és/vagy egyáltalán megvehető fickókat. Megtanulták a "baloldali" milliárdosoktól, hogy az újbeszél és duplagondol kiválóan működik ebben az országban. Megtanulták, hogy a jelenből kell alakítani a múltat, hogy övék legyen a jövő. És közben eltelt 20-22 év, ami csak erre ment!
Húsz év elég volt Németországnak, hogy vhb. vesztesből világhatalom legyen, aztán másik húsz év ahhoz, hogy európai vezető gazdasággá nőjön, elég volt Kínának hogy a világ vezető hatalmai közé emelkedjen, nekünk meg arra futotta, hogy az albán-bolgár duóval küzdünk az utolsó helyekért.
És végtelenül lehangoló, hogy ezért a lecsúszási folyamatért cserébe egyre inkább a létező kommunizmushoz hasonlatossá váló módszerek, és gyakorlat épül - a korai kapitalizmusra már csak az hasonlít, hogy a rablók még nem nemesedtek lordokká, és "kitántorog a világba minden második gyermekünk"
Szörnyű.

Silcon 2012.07.24. 19:55:21

@hátmármindennicknévfoglalt: igazából nem a korrupció a legnagyobb baj, bár dobogós helyen van. (Pl. Kínában a drasztikus büntetések ellenére is virul - a korrupció és a gazdaság is) Abban látom a legfőbb problémát, hogy a másikoldali kormány rögtön tövestül kitépi azt, amit az előző csinált, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz amit csináltak. A szlovákok, csehek, románok stb. *elsősorban* szlovákok, csehek és románok, csak utána jön a politikai hovatartozás. Ez nálunk sosem volt igaz, az utódpárt a demokratikusnak való elismerésért cserébe feltétel nélkül kiszolgálja a nyugatot - mind a mai napig. Ha 2005 december 5-öt szlovák vagy román kormány követi el, ott a nép azonnal Mr. John Lynch bíró elé vitte volna az ügyet.

Kis kiegészítés Šaňo Mach-tól, aki a Tiso kormány belügyminisztere volt: Sokadmagával vallotta: „mindenekelőtt szlovákok vagyunk, csak második helyen lehet, ami elválaszt minket”, és ez a felfogás a mai szlovák társadalomban is jelen van.
tortenelemportal.hu/2011/11/miert-uszta-meg-hitler-szlovak-belugyminisztere/
Tegező viszonyban volt az illegális kommunista párt KB-jének tagjával, Laco Novomeský-vel.

Említett úr szabadon halt meg 1980-ban, valamiképp elkerülte Zuroff úr figyelmét. Valószínűleg a fent említett jó kapcsolatai is segítségére voltak.

hátmármindennicknévfoglalt 2012.07.25. 16:26:55

@Silcon: Ebben sincs vita: a nemzeti együvé tartozás érzése kihunyóban, ami katasztrófa, a minimális önvédelmi reflex hiányával egyenértékű.
Ama dec. 05 gyalázat, nem mérhető semmihez - és mi követtük el, nem a török-tatár-orosz, stb.
Megmagyarázhatatlan.
süti beállítások módosítása