Friss topikok

Ki bámulja a madarakat?

2012.05.12. 12:35 negymadar

Nagy Magyar Lopakodó

Címkék: fidesz magyarország fehér fasizmus jobbik nagy horthy hitler karikatúra miklós leszarom négymadár

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negymadar.blog.hu/api/trackback/id/tr534503996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2012.05.12. 17:53:14

Ez annyira jó:DDDDDD

Mogorva Magyar (törölt) 2012.05.21. 09:29:15

Nagy görény vagy, édes őregem!

Történelemből egyes!

Egy elmekórtani szinten vagy az Idióta Ügyvéddel!

Tragedy 2012.05.22. 16:06:17

"Nagy görény vagy, édes őregem!

Történelemből egyes!

Egy elmekórtani szinten vagy az Idióta Ügyvéddel!"

Az idézet alapján telitalálat a karikatúra! Nagyon jó!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.08. 11:38:48

nélküle nem is biztos hogy lehetnél, vagy a barátaid nem lennének, de azért gyalázd csak

Silcon 2012.07.08. 13:19:01

@tesz-vesz: Horthy mint katona megállta a helyét pl. Otrantói tengeri zár áttörése www.libri.hu/konyv/csaszari-es-kiralyi-hadihajok.html (a téma csak pár oldal, mert alapvetően technikai kérdésekről szól a könyv).

Politikájának bírálatánál pedig figyelembe kell venni, hogy nem nagyon volt mozgástere. A "baráti kisantant" és a lakosság többségének akarata is meglehetősen egy irányba terelte. Az I.VH kapcsán egy emberről tudok, aki felismerte a problémát: "Ce n'est pas une paix, c'est un armistice de vingt ans." (Ferdinand Foch) /Ez nem béke, ez egy húsz éves fegyverszünet./ Volt bátorsága szembeszállni a németekkel, ld. Baky puccs. Szóval személyét nem olyan egyszerű beskatulyázni, mint azt sokan felületes ismeretek alapján oly könnyen megteszik. A heti hetes beharangozó reklámjában láttam (mert a műsort csak az első évben néztem), hogy azzal érveltek a szoborállítás ellen, hogy kormányzósága alatt hatszázezer embert hurcoltak el. Azt már nem gondolták végig, hogy Szálasi esetén ez hónapok kérdése lett volna, egy ellenálló vezető alatt meg kb. két héttel hosszabb idő (kb. ennyi kellett volna, hogy a német hadigépezet elnyomjon, mint egy csikket). Azt pl. miért nem emlegetik fel, hogy Nobel díjasaink java az ő korában tanult itthon (Klebelsbergnek köszönhetően)?

Szóval hogy is áll az a régi vita Churchillel? Városi lakóterületeket (tehát nem hadiipart) bombázgatunk (Bomber Harris - Hamburg, Drezda stb.) és nem akadályozzuk meg a zsidók deportálást az infrastruktúra rombolásával?

Mindezek fényében még különösebb a Kádár kultusz, hiszen ő is pont ugyanazt tette: hozzákötötte az országát egy diktatúrához. Azonban ezt Kádár külső katonai erővel és erőszakkal tette, míg Hothyt a parlamenti választást követően megalakult nemzetgyűlés választotta meg.

Maradjunk annyiban, hogy amíg a szekértábor-logika határozza meg a hazai politikai életet (és közvetve a tudományosat is, ami elég nagy baj) , addig ebben a kérdésben sem (meg sok másikban sem) kaphatunk megfelelő választ.
süti beállítások módosítása